Ecclestone: Uitsluiting dreigt voor McLaren

Sander (sanger)
Als het team van McLaren-Mercedes schuldig blijkt te zijn aan het geven van teamorders, zouden zij kunnen worden uitgesloten voor het kampioenschap. Dat heeft F1-supremo Bernie Ecclestone verklaard.

Afgelopen zondag wist McLaren een overtuigende dubbelzege te pakken. Na de race verklaarde Lewis Hamilton echter dat het team opdracht had gegeven geen gevecht aan te gaan voor de leidende positie. Het opzettelijk beïnvloeden van de uitslag is sinds het debacle in Oostenrijk in 2002 ten strengste verboden. Destijds liet Rubens Barrichello op de finish de overwinning aan Michael Schumacher, na de hele race gedomineerd te hebben.

"Als er teamorders zijn gegeven waarin een coureur de opdracht kreeg om aan de kant te gaan voor zijn teamgenoot of de coureurs werd verteld om de huidige posities vast te houden, dan druist dat tegen al onze sportieve regels in. Als dit zo blijkt te zijn, dan zou McLaren er nog goed vanaf komen met een boete zoals Ferrari die destijds kreeg. Voor McLaren dreigt uitsluiting uit het kampioenschap of puntenaftrek. geldboete zou bij McLaren gewoon niet hetzelfde effect hebben als een puntenaftrek," aldus Ecclestone tegenover de Engelse sportkrant Sportsmail.

Momenteel gaat McLaren aan de leiding in het constructeurskampioenschap en met beide coureurs in het coureurskampioenschap.