Brons voor Mollet op WK

Tommy Mollet is er zaterdag in geslaagd om de bronzen medaille op het wereldkampioenschap taekwondo in de wacht te slepen. In de finale van de klasse tot 72 kilogram was Sung Yu-Chi uit Taiwan te sterk voor de Brabander.

De taekwondoka wist zich met de grootste moeite te plaatsen voor de kwartfinales van het WK. Een aantal keer leek uitschakeling nabij, maar wist zich in de slotfase van de wedstrijd toch te herpakken. In deze kwartfinale moest Mollet het opnoemen tegen Mohammed Abulibdeh uit Jordanië. Dit duel won de Nederlander maar net (5-4). In de halve finale moest de Brabander zijn meerdere erkennen tegen Sung.

Het is de tweede bronzen plak tijdens het wereldkampioenschap, wat in Peking wordt gehouden. Eerder werd Dennis Bekkers in de klasse tot 67 kilogram ook derde.