FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 15 oktober 2005

'The Beatles iconen van de 20e eeuw'

Volgens de lezers van het Engelse blad 'Variety' zijn The Beatles de iconen van de 20e eeuw. Jazzlegende Louis Armstrong eindigde op de tweede plaats. Andere plekken op de lijst zijn gereserveerd voor onder anderen Marilyn Monroe, Mickey Mouse en Elvis Presley.

Variety, dat zelf precies een eeuw bestaat, baseert zich op een enquête onder mensen die in de entertainmentindustrie werkzaam zijn, en op een internetenquête. Volgens de stemmers was de invloed van de Engelse popgroep in de afgelopen honderd jaar het grootst.

Top 10
1.The Beatles
2. Louis Armstrong
3. Lucille Ball
4.Humphrey Bogart
5. Marlon Brando
6. Charlie Chaplin
7. James Dean
8.Marilyn Monroe
9. Mickey Mouse
10. Elvis Presley

Uitslagen Eredivisie (15/10/2005)

Vanavond werden er vier wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.


NAC Breda - SC Heerenveen 0-3
5. Huntelaar 0-1
24. Huntelaar 0-2
48. Huntelaar 0-3

Scheidsrechter: Wegereef
Toeschouwers: 14.850
Geel: Mendes (NAC Breda)
Rood: Seip (SC Heerenveen, 2X geel, na 21 minuten)

Opstellingen:

NAC Breda: Van Zwam, Elshot, Van Engelen ( 27. Rigters), Zwaanswijk, Vidmar ( 73. Kerstens), Slot, Mendes ( 80. Stam), Van Gessel, Sikora, Van Hooijdonk, Vonlanthen.

SC Heerenveen: Waterman, Seip, Hansson, Breuer, J. Drost, Bosvelt, Kissi ( 86. Derveld), Pranjic, Yildirim ( 73. Bruggink), Huntelaar ( 83. Tarvajärvi), Nilsson.
===========================================================
PSV - AZ 3-0
42. Cocu 1-0
82. Cocu 2-0
88. Vennegoor of Hesselink 3-0

Scheidsrechter: Temmink
Toeschouwers: 33.700
Geel: Opdam (AZ)
Rood: Vlaar (AZ, 2X geel, na 81 minuten)

Opstellingen:

PSV: Gomes, Ooijer, Alex, Addo, Lamey, Simons, Cocu ( 90. Aisatti), Afellay ( 81. Vennegoor of Hesselink), Culina, Beasley, Koné ( 75. Robert).

AZ: Timmer, Jaliens, De Zeeuw ( 33. Vlaar), Opdam, De Cler, Landzaat, Sektioui ( 67. Koevermans), Schaars, Arveladze, Van Galen ( 58. Huysegems), Perez.
===========================================================
FC Twente - RKC Waalwijk 2-0
35. Bakircioglü 1-0
67. Bakircioglü 2-0

Scheidsrechter: Wiedemeijer
Toeschouwers: 13.000
Geel: Heubach (FC Twente), Longuet, Molhoek (RKC Waalwijk)

Opstellingen:

FC Twente: Boschker, Ouédraogo, Majstorovic, Zomer, Heubach, Sibum, Brama, Bakircioglü ( 90. Kleizen), Touma ( 69. Afonso), N’Kufo, Shoukov.

RKC Waalwijk: Van Dijk, Longuet ( 46. D. van Dijk), Keller ( 72. Fuchs), Teixeira, Van Haaren, De Ceulaer ( 80. Janssen), Zuiverloon, Molhoek, Martens, Hoogendorp, Van de Haar.
===========================================================
Ajax - Heracles Almelo 0-0

Scheidsrechter: Van Sichem
Toeschouwers: 47.650
Geel: Trabelsi (Ajax), Hellings, Jansen, Reekers, Wuytens, Hofstede, Klavan (Heracles Almelo)

Opstellingen:

Ajax: Stekelenburg, Trabelsi, Grygera, Lindenbergh, Emanuelson, De Jong, Galásek, Sneijder, Rosales, Rosenberg ( 59. Babel), Boukhari ( 59. Anastasiou).

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Jansen, Reekers, Hoogma, Klavan, De Vries ( 80. Tamerus), Maas, Hellings ( 46. Wuytens), Höcher ( 62. Hofstede), Quansah, Sluijter.

Endemol betreurt 'foutje' Big Brother

Big Brother Linda"Een foutje." Zo noemt Endemol het feit dat afgelopen donderdag ruim twintig minuten voor de officiële uitslag op een teletekstpagina van Talpa te lezen stond dat bewoner Linda Big Brother moest verlaten. Op dat moment stond presentatrice Bridget Maasland de tv-kijkers nog volop aan te sporen te bellen of te sms'en voor de favoriete bewoner.

"De voorbarige conclusie is getrokken op basis van de tussenstanden. Die wezen in de richting van Linda's vertrek", zo verklaarde een woordvoerder van Endemol vandaag. "Om het nieuws na de officiële bevestiging van de einduitslag zo snel mogelijk op teletekst te plaatsen, is het bericht klaargezet voor publicatie." Door een foutje verscheen het bericht echter direct op de tekstpagina's. "Endemol Nederland en Talpa betreuren de gang van zaken, maar staan in voor een eerlijk verloop van de stemming die automatisch verloopt", aldus de zegspersoon.

Media-wetenschapper Maarten Reesink beaamt in De Telegraaf dat de redactie van Big Brother vaak op basis van de ontwikkeling van de stemming een paar dagen van te voren al kan inschatten wie het veld moet ruimen. "Het voorval van donderdag was niet handig. Mensen ervaren dit als kijkersbedrog", stelt Reesink. In de live-uitzending wordt echter nadrukkelijk erop gehamerd dat stemmen juist nog wel zin heeft. Zo werd donderdag in twee tussenstanden een nek-aan-nek-race tussen Linda en Rob gesuggereerd. In de eerste tussenstand bleek Linda zelfs nog twee procent voor te liggen op Rob, in de tweede tussenstand, ten tijde van het te vroeg verschijnen teletekstbericht, lag ze één procent achter. Het uiteindelijke verschil tussen beiden was twee procent; 28 procent voor Linda en 30 procent voor Rob.

In antwoord op e-mails van kijkers heeft Kamerlid Jan de Wit (SP), die eerder onderzoek deed naar mogelijke fraude bij belspelletjes, toegezegd te willen bekijken of er actie kan worden ondernomen. Het zal echter niet eenvoudig zijn om achter eventueel bedrog te komen, denkt de politicus. Endemol wast ondertussen de handen in onschuld. "We hebben de schijn natuurlijk tegen, maar we kunnen onszelf recht in de ogen kijken", meent de woordvoerder.

-
Zie voor veel meer Big Brother de FOK! Big Brotherlog

Irritatie over vragen Schiphol-enquête

kaat_babe had ons via de nieuws-submit te melden:

Mensen die een enquête ontvangen van de Commissie regionaal overleg Schiphol (Cros) blijken voornamelijk vragen voorgelegd te krijgen die juist niet over de luchthaven gaan. De lijst bevat veel vragen als 'Hoe denkt u over gelijke rechten van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen' en 'Dragen immigranten veel bij aan de Nederlandse cultuur?'

"Strikt genomen betreffen slechts twee vragen in de enquête mijn mening over Schiphol. Ik mag vijf positieve punten noemen en één negatief punt. Dat vind ik al vreemd. Verder zijn het ongeveer zeventig vragen over mijn achtergrond en 'mentality', zoals de onderzoekers dat noemen", geeft de Heemskerkse R. Smits-Ostendorf aan.

Smits vond de vragen die in de enquête gesteld worden raar en belde de klachtenlijn van het Cros. Na enig 'doorwoelen' kreeg zij de ware reden van de enquête te horen. "Ik citeer letterlijk: hoe men 'het beste om kan gaan met de jankende nachtelijke bellers'."

Woordvoerder J. Kuyk van Cros kan de opmerking van de telefonist over 'jankende nachtelijke bellers' echter niet plaatsen. "Dat is absoluut niet zo. Dat is onze taak ook niet. Wel willen wij de bellers beter leren kennen, om ze beter te kunnen bereiken. De klagers worden beschouwd als onduidelijke groep." Van de 11.000 verzonden formulieren zouden er inmiddels al 4.000 zijn teruggestuurd.

Uitslagen Premier League Speelronde 9

Arsenal lijkt de kampioensaspiraties te moeten bijstellen. The Gunners staan na dit weekeinde al op elf verliespunten van het nog ongeslagen Chelsea. Martin Jol blijft ondertussen goede zaken doen met zijn Spurs.

Arsenal heeft dit seizoen vooral in uitwedstrijden problemen. Alleen in Amsterdam tegen Ajax werd er een zege bejubeld op vreemd terrein. Vandaag ging het zelfs mis tegen laagvlieger West Bromwich Albion. The Baggies wonnen met 2-1, tegen een Arsenal dat startte met Dennis Bergkamp in de basis. Quincy Owusu-Abeyie was opnieuw invaller. Absolute held bij West Bromwich was keeper Kirkland, die bij een stand van 1-1 (goals van Senderos en ex-Gunner Kanu) een reeks ongelooflijke reddingen verrichtte. Toch zal de meeste eer uitgaan naar matchwinnaar Darren Carter. De invaller dompelde een kwartier voor tijd Arsenal met een mooie volley in diepe rouw.

De nederlaag van Arsenal was dubbel pijnlijk omdat Chelsea wél onverstoorbaar blijft winnen. De ploeg van Mourinho keek bij de rust nog tegen een 0-1 achterstand aan tegen Bolton Wanderers. De Griek Giannakopoulos zette de bezoekers tegen de verhouding in op voorsprong. Na de pauze eiste het koppel Lampard/Drogba een hoofdrol voor zich op: beide WK-gangers scoorden twee keer. Eidur Gudjohnsen maakte vlak voor tijd de 5-1. Manchester United won dankzij doelpunten van Rooney, Van Nistelrooij en Rossi met 1-3 bij het kansloze Sunderland. Van Nistelrooij is nu de topschutter van de Premier League.

Tottenham Hotspur blijft tweede na een 2-0 zege op White Hart Lane tegen Everton. In de eerste helft had Spurs het beste van het spel, maar veel kansen leverde dit niet op. Het was Mido die na 58 minuten de ban brak. De Egyptenaar scoorde op aangeven van Jermaine Jenas. Diezelfde Jenas besliste vijf minuten later feitelijk de wedstrijd. Everton had weinig in te brengen tegen de uitmuntende Robinson. De ploeg uit Liverpool heeft dit seizoen slechts eenmaal gescoord en staat laatste.

Het sprookje van Wigan Athletic blijft intussen maar voortduren. De promovendus won aan het begin van de middag met 1-0 van Newcastle United. De zege was verdiend: The Magpies kwamen er niet aan te pas, zelfs niet met het droomduo Owen/Shearer. Verder dan een knal op de paal van Lee Bowyer kwam Newcastle niet. Wigan had in Jason Roberts zijn matchwinnaar. Hij schoot vlak voor rust de bal achter Shay Given.

Uitslagen 9e speeldag:
Chelsea – Bolton Wanderers 5-1
Liverpool – Blackburn Rovers 1-0
Middlesbrough – Portsmouth 1-1
Sunderland – Manchester United 1-3
Tottenham Hotspur – Everton 2-0
West Bromwich Albion – Arsenal 2-1
Wigan Athletic – Newcastle United 1-0
Birmingham City – Aston Villa – zondag
Manchester City – West Ham United – zondag
Charlton Athletic – Fulham - maandag


Stand na negen speeldagen:

Positie:Club:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Chelsea92723 - 3
2Tottenham Hotspur91811 - 5
3Manchester United81713 - 6
4Wigan Athletic8168 - 5
5Charlton Athletic71512 - 7
6Manchester City8149 - 6
7Bolton Wanderers91410 - 11
8Arsenal81311 - 6
9West Ham United71211 - 5
10Middlesbrough91210 - 12
11Blackburn Rovers9117 - 10
12Liverpool7105 - 6
13Newcastle United995 - 6
14West Bromwich Albion989 - 16
15Portsmouth976 - 10
16Birmingham City867 - 12
17Aston Villa868 - 14
18Fulham857 - 13
19Sunderland957 - 14
20Everton831 - 11


Topscorers:
Ruud van Nistelrooij – Manchester United – 8
Darren Bent – Charlton Athletic – 7
Frank Lampard – Chelsea - 7

Voedselhulp geweigerd om Brits rundvlees

pberends en Aether hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bijna 400.000 voedselpakketten die door Europa aan de Verenigde Staten geschonken zijn, kunnen niet worden uitgedeeld aan de slachtoffers van de orkaan Katrina. In de pakketten zit namelijk Brits rundvlees, dat wegens de strenge regels voor de invoer van voedsel het land niet in mag. De Verenigde Staten zijn bang voor een eventuele uitbraak van de gekke koeienziekte.

De landen die de pakketten gestuurd hebben, waaronder Groot-Brittannië en Duitsland, willen het voedsel niet terug. Amerika hoopt nu dat andere landen de pakketten wel willen hebben.

Eindstanden ProTour 2005

De Ronde van Lombardije leverde weinig wijzigingen op in de eindstand van de ProTour. Davide Rebellin eindigt door zijn vijfde plaats wel als derde.

Danilo Di Luca was na de Züri Metzgete al verzekerd van de eindwinst. De Italiaan was vooral in de maand april op dreef, met zeges in de Ronde van Baskenland, Waalse Pijl en Amstel Gold Race. Tom Boonen eindigt verdienstelijk als tweede. De Belg won onder andere het wereldkampioenschap, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Beste Nederlander is Michael Boogerd. De Hagenaar is als zestiende geëindigd.

Bij de ploegen werd CSC de winnaar. De Deense équipe was hier al een week van verzekerd. Rabobank eindigt knap als derde bij de ploegen. In het landenklassement gaat de winst naar Italië, dat de Verenigde Staten en Spanje voorblijft. Nederland is zevende geworden in die rangschikking. De ProTour 2006 gaat op 5 maart van start met de koers naar de zon: Parijs-Nice.


Eindstand Individueel:

Positie:Coureur:Land:Ploeg:Punten:
1.D. Di LucaITALIQ229
2.T. BoonenBELQUI171
3.D. RebellinITAGER151
4.J. UllrichDUITMO140
5.L. ArmstrongUSADIS139
6.A. VinokourovKAZTMO136
7.L. LeipheimerUSAGER131
8.P. BettiniITAQUI130
9.B. JulichUSACSC130
10. G. HincapieUSADIS129
11.A. PetacchiITAFAS128
12.G. SimoniITALAM111
13.F. SchleckLUXCSC110
14.D. MenchovRUSRAB109
15.F. ManceboSPAIBA107
16.M. BoogerdNEDRAB100
17.C. EvansAUSDAV99
18.R. HerasSPALIB96
19.S. BoteroCOLPHO95
20.O. FreireSPARAB94
35.T. DekkerNEDRAB66
47.P. WeeningNEDRAB44
56.E. DekkerNEDRAB40
76.L. van BonNEDDAV30
123.K. MoerenhoutNEDDAV9
140.M. van HeeswijkNEDDIS5
182.S. KnavenNEDQUI1
183.J. PoosthumaNEDRAB1


Eindstand Ploegen:

Positie:Team:Ploeg:Punten:
1.CSCDEN390
2.PhonakZWI353
3.RabobankNED349
4.Davitamon-LottoBEL322
5.Liberty SegurosSPA320
6.GerolsteinerDUI303
7.Saunier DuvalSPA293
8.Discovery ChannelUSA274
9.Crédit AgricoleFRA264
10. Illes BalearsSPA262
11.CofidisFRA258
12.Quick-StepBEL253
13.Fassa BortoloITA245
14.T-MobileDUI244
15.Liquigas-BianchiITA228
16.Lampre-CaffitaITA211
17.Bouygues TelecomFRA183
18.Domina VacanzeITA161
19.EuskaltelSPA147
20.Francaise des JeuxFRA130


Eindstand Landen:

Positie:Land:Ploegen in ProTour:Punten:
1.Italië4749
2.Verenigde Staten1559
3.Spanje4459
4.Duitsland2405
5.Australië0307
6.België2304
7.Nederland1280
8.Luxemburg0191
9.Frankrijk4163
10. Rusland0153

Overzicht ProTour 2005:

Koers:Datum:Winnaar:Land:Ploeg:Leider ProTour:
Parijs - Nice06/03 - 13/03Bobby JulichUSACSCBobby Julich
Tirreno - Adriatico09/03 - 15/03Oscar FreireSPARABOscar Freire
Milaan - San Remo19/03Alessandro PetacchiITAFASAlessandro Petacchi
Ronde van Vlaanderen03/04Tom BoonenBELQUIAlessandro Petacchi
Gent - Wevelgem06/04Nico MattanBELDAVAlessandro Petacchi
Ronde van Baskenland04/04 - 08/04Danilo Di LucaITALIQAlessandro Petacchi
Parijs - Roubaix10/04Tom BoonenBELQUITom Boonen
Amstel Gold Race17/04Danilo Di LucaITALIQTom Boonen
Waalse Pijl20/04Danilo Di LucaITALIQDanilo Di Luca
Luik - Bastenaken- Luik24/04Alexandre VinokourovKAZTMODanilo Di Luca
Ronde van Romandië26/04 - 01/05Santiago BoteroCOLPHODanilo Di Luca
Ronde van Catalonië16/05 - 22/05Yaroslav PopovychOEKDISDanilo Di Luca
Ronde van Italië07/05 - 29/05Paolo SavoldelliITADISDanilo Di Luca
Dauphiné Libéré05/06 - 12/06Inigo LandaluzeSPAEUSDanilo Di Luca
Ploegentijdrit Eindhoven19/06GerolsteinerDUIGERDanilo Di Luca
Ronde van Zwitserland11/06 - 19/06Aitor GonzalezSPAEUSDanilo Di Luca
Ronde van Frankrijk02/07 - 24/07Lance ArmstrongUSADISDanilo Di Luca
HEW Cyclassics31/07Filippo PozzatoITAQUIDanilo Di Luca
ENECO Tour03/08 - 10/08Bobby JulichUSACSCDanilo Di Luca
Clasica San Sebastian13/08Constantino ZaballaSPASAUDanilo Di Luca
Ronde van Duitsland15/08 - 23/08Levi LeipheimerUSAGERDanilo Di Luca
GP Ouest France28/08George HincapieUSADISDanilo Di Luca
Ronde van Spanje27/08 - 18/09Roberto HerasSPALIBDanilo Di Luca
Ronde van Polen12/09 - 18/09Kim KirchenLUXFASDanilo Di Luca
WK in Madrid25/09Tom BoonenBELQUIDanilo Di Luca
Züri Metzgete02/10Paolo BettiniITAQUIDanilo Di Luca
Parijs - Tours09/10Erik ZabelDUITMODanilo Di Luca
Ronde van Lombardije15/10Paolo BettiniITAQUIDanilo Di Luca

Duitsers peddelen dwars door Europa

FdBeer vertaalde en submitte het volgende bericht:

Het Duitse echtpaar Rainer en Franziska Ulm heeft de afgelopen vijfenhalf jaar een bijzondere tocht ondernomen. In hun kano voeren ze van de Duitse stad Ulm via de Zwarte Zee, de Griekse eilanden, Zuid-Italië, Gibraltar, Frankrijk en Nederland terug naar Duitsland. Een tour van in totaal 12.000 kilometer.

Een echte reden voor de reis was er niet. "We wilden gewoon iets bijzonders doen", zegt Rainer Ulm (41). Tot twaalf uur per dag waren de twee op het water. "Soms hebben we hele nachten doorgepeddeld", herinnert Franziska Ulm (36) zich. "Onze vouwkano's waren zo ingepakt dat we ieder genoeg levensmiddelen hadden om drie weken alleen op zee te kunnen overleven. We hebben geleerd om met zeer weinig gelukkig te zijn."

Tijdens de reis waren de stormen het ergste. Zo sloeg Franziska vlak bij Gibraltar om met haar boot. Ook de krampen die opkwamen na het urenlange peddelen waren zwaar. "Bovendien moet je zeer goed met elkaar op kunnen schieten. Die lange tijd op een kleine oppervlakte was niet altijd makkelijk", geven de twee aan.

Derksen op zesde plek in Madrid

Het Madrid Open is voor de Nederlandse golfer Robert-Jan Derksen een zeer goedlopend toernooi. Door een 66 (-5 onder par) op de derde 18 holes steeg hij naar een gedeelde zesde plaats op -11 slagen. Hij sloeg op de vierde en zevende hole een eagle, op de negende en veertiende een birdie en op de dertiende een bogey.

Raphael Jacquelin leidt het Madrid Open met een voorsprong van 7 slagen op Darren Clarke en Jose-Filipe Lima. De leider van het toernooi staat dan ook op maar liefst -21 slagen door drie rondes van 64 slagen.

De andere Nederlanders vallen niet echt op in Madrid. Maarten Lafeber staat op de gedeeld 38e plaats met -6 slagen, Rolf Muntz staat op de gedeeld 67e plaats met -2 slagen.

'Samir A. te hardhandig aangehouden'

De Europese Organisatie ter bescherming van de Rechtspositie van Gedetineerden (EORG) heeft het ministerie van Justitie om opheldering gevraagd inzake de arrestatie gisteren van de radicale moslim Samir A. Volgens de EORG is daarbij buitensporig veel geweld gebruikt. EORG-woordvoerder Pieter Vleeming: ''Samir is van de trap geduwd en zo stevig geboeid, dat hij zichtbare striemen op zijn armen en benen heeft staan, terwijl hij zich niet tegen zijn aanhouding heeft verzet.''

A. werd vrijdag in Leiden (en niet in zijn woning in Den Haag zoals EORG op haar website meldt) opgepakt door een Bijzondere Bijstandseenheid (BBE), de antiterreureenheid van het Korps Mariniers. Hij was met een paar medeleerlingen op weg naar zijn school, alwaar hij een opleiding tot medisch laborant volgt. Zijn advocaat Victor Koppe liet gisteren op tv al weten dat Samir bij de arrestatie stevig was aangepakt.

Vleeming vindt het onbegrijpelijk dat A. is opgepakt door een BBE: ''Dit arrestatieteam bestaat uit hele stevige jongens, terwijl Samir al meerder keren is vrijgesproken. Deelname van de BBE is gewoon show.''

Het ministerie van Justitie wilde niet reageren, omdat Samir nog geen reguliere aangifte heeft gedaan bij de politie.

Jermaine W.
Gisteren werd overigens ook Hofstadgroepverdachte Jermaine W. opgepakt, de broer van Jason W.

Jermaine werd in mei vrijgelaten omdat men te weinig bewijs tegen hem had. Dagblad Trouw meldt vandaag dat de half-Amerikaans, half-Nederlandse Jermaine eind mei samen met Samir op bezoek is geweest bij zijn broer Jason. Volgens het dagblad gingen de twee sindsdien steeds meer met elkaar om. Jermaine zou de geradicaliseerde Samir zien als iemand die 'verder' is dan hij in het geloof.

Vandaag werd verder bekend gemaakt dat bij een huiszoeking in de woning van Samir te Den Haag geen wapens zijn aangetroffen. Wel vond men twee gasmaskers en een tas met bivakmutsen; deze attributen zijn op zich niet strafbaar.


Samir A. als 17-jarige (boven) en als 18-jarige toen hij dit jaar een fotograaf neersloeg

NBA: Hawks-speler Collier (28) overleden

Basketballer Jason Collier is vanmorgen overleden aan een hartaanval. De center van Atlanta Hawks werd 28 jaar. Vrijdagavond kreeg Collier ernstige pijn in zijn borst. Nadat zijn vrouw eerste hulp had verleend, werd hij opgenomen in het ziekenhuis. De behandeling mocht niet baten.

Zijn overlijden komt kort na een conflict tussen de Chicago Bulls en hun center Eddy Curry, die kampte ook met hartproblemen. Curry weigerde DNA materiaal af te staan om te laten onderzoeken op erfelijke hartziekten. Collier speelde vanaf 2000 in de NBA. Zijn eerste drie seizoenen speelde hij in Houston, de afgelopen twee voor the Hawks.

Uitslagen Bundesliga Speelronde 9

Na alle WK-kwalificatiewedstrijden voor het WK 2006 werd in Duitsland weer gespeeld in de Bundesliga. De negende speelronde werd afgewerkt en deze kende een aantal leuke en verrassende wedstrijden.

De wedstrijd die er dit weekend uitspringt is de confrontatie tussen Schalke 04 en Bayern München. Beide ploegen streden vorig seizoen om de titel en ook nu bevinden beide clubs zich in de bovenste regionen. Kampioen Bayern kwam al snel op een 1-0 voorsprong. Na twintig minuten was het Roque Santa Cruz die een voorzet van Ze Roberto van dichtbij binnenschoot. In het vervolg van de wedstrijd was Schalke - de tegenstander van PSV in de Champions League - de betere ploeg, maar stuitte steeds op doelman Kahn. Toch zorgde de thuisploeg voor een verdiend punt door op zijn Duits gelijk te maken. In blessuretijd was het Larsen die via een penalty de 1-1 aantekende. Bayern pakte na vijf nederlagen weer eens punt in de Arena auf Schalke.

Werder Bremen profiteerde in een waar spektakelstuk van de remise van de twee concurrenten. Met een 6-2 overwinning op Nürnberg in eigen huis pakt het tevens de koppositie in Duitsland. Bremen beleefde een prima start en scoorde via Miroslav Klose al na twee minuten de openingstreffer. Het laag geklasseerde Nürnberg kwam verrassend langszij via een doelpunt van Kießling. Lang genieten van de gelijke stand kon de ploeg niet want nog voor rust liep Werder via twee doelpunten van Klose uit naar 3-1. Net na rust kwam Nürnberg iets terug met de 3-2 van Schroth, maar via doelpunten van Borowski en Klasnic (2) keert het met een dikke nederlaag naar huis. Klose bracht deze middag zijn totaal op tien en is nu topscorer van de Bundesliga.

Hamburger SV, met Van der Vaart en Boulahrouz in de basis, verloor verrassend met 1-0 in eigen huis van VfL Wolfsburg. Het was de eerste nederlaag voor Hamburger, maar door het gelijke spel van Bayern verliest het niet veel terrein. Klimowicz was de matchwinnaar voor de uitploeg, hij scoorde na twintig minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Van der Vaart eiste vlak voor tijd nog een negatieve hoofdrol voor zich op. De international kreeg het aan de stok met Maik Franz en beide spelers zagen de rode kaart.

Het Borussia Dortmund van Bert van Marwijk leek lange tijd opweg naar een goede uitoverwinning op 1.FC Kaiserslautern, maar zag een 3-1 voorsprong teruggebracht worden naar 3-3. De wedstrijd werd kleur gegeven door twee spelers. Ex-Feyenoorder Ebi Smolarek scoorde alle doelpunten voor Dortmund, wat Halil Altintop ook deed, maar dan voor de thuisploeg. Altintop is met zijn hattrick samen met Klose topscorer. Hertha BSC kende een slecht weekend. De ploeg uit Berlijn verloor met 3-0 bij Arminia Bielefeld. Borussia Mönchengladbach, dat het verrassend goed doet dit seizoen, verloor in de slotfase twee punten bij VfB Stuttgart. Een eigen doelpunt van Strasser zorgde dat de 1-0 van Peer Kluge werd gereduceerd.

Uitslagen speelronde 9:

Schalke 04 - Bayern München 1-1
Werder Bremen - FC Nürnberg 6-2
Hamburger SV - VfL Wolfsburg 0-1
1.FC Kaiserslautern - Borussia Dortmund 3-3
VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 1-1
Arminia Bielefeld - Hertha BSC 3-0
FSV Mainz 05 - Bayer Leverkussen 3-1
1.FC Köln - Hannover 96 (zondag)
MSV Duisburg - Eintracht Frankfurt (zondag)

Stand na 9 speelronden:

#ClubWedstrijdenDoelsaldoPunten
1 Werder Bremen927-1222
2 Bayern München918-622
3 Hamburger SV917-520
4 Schalke 04 911-617
5 Borussia Mönchengladbach911-1015
6 VfL Wolfsburg 912-1215
7 Hertha BSC912-1214
8 Borussia Dortmund914-1311
9 VfB Stuttgart 910-1011
10 Bayer Leverkussen916-1711
11 1.FC Köln811-139
12 Arminia Bielefeld 99-139
13 1.FC Kaiserslautern 913-218
14 Hannover 9689-127
15 FSV Mainz 0598-137
16 MSV Duisburg 811-166
17 1. FC Nürnberg 98-176
18 Eintracht Frankfurt 83-124

Topscorers:

Altintop (1.FC Kaiserslautern), Klose (Werder Bremen) - 10 goals

Cocaïne-eis bij ontvoering Melchers was truc

Claudia MelchersDe losgeld-eis van 300 kilo cocaïne bij de ontvoering van miljonairsdochter Claudia Melchers was een truc. Dat staat te lezen in De Telegraaf van vandaag. Justitie vermoedt dat hoofdverdachten Lorenzo M. en Izaan M. hoopten dat de familie Melchers een beroep zouden doen op Lorenzo, een goede bridgevriend van de familie, om de enorme partij drugs te leveren. Hij zou zo een dubbelrol spelen; die van onbekende ontvoerder én die van vriend en redder.

Lorenzo zou zogenaamd helpen om via connecties op Curaçao snel een partij cocaïne te regelen voor de vrijlating van Claudia Melchers. Van drugs zou echter nooit sprake zijn, omdat Lorenzo vervolgens ook de fictieve levering aan de 'onbekende' ontvoerders zou regelen. Het geld dat nodig zou zijn om de drugs aan te schaffen, ruim 16 miljoen euro, zou rechtstreeks in de zakken van Lorenzo en zijn neef Izaan verdwijnen. Met de eis van cocaïne zou ook de politie buiten de deur worden gehouden, althans zo hoopten Lorenzo en Izaan. 'We weten zeker dat jullie onze eis kunnen inwilligen', zo stond te lezen in de losgeldbrief. Deze verkapte beschuldiging moest Claudia en haar vriendenkring zelf als mogelijke drugsverdachten aanwijzen.

Het plan viel echter bij de ontvoering al in duigen, toen Izaan en zijn hulpjes Patricio W. en Quintin Wong Loi S. een buurman die getuige was moesten knevelen. Deze waarschuwde nadat hij door zijn kinderen was losgemaakt de politie, die vervolgens in het appartement van Claudia de losgeldbrief vond. Met de bemoeienis van de politie was verdere uitvoering volgens plan vrijwel onmogelijk. Nadat de politie ook nog eens Lorenzo M. als verdachte in het vizier kreeg werd Claudia snel weer losgelaten. De ontvoerders maakten echter nog een fout; het vakantiehuisje waarin Claudia werd vastgehouden was door Izaan M. op zijn eigen naam gehuurd. Toen rechercheurs deze plek vonden sloot het net rond de beide neven zich dan ook rap.

Helpers Patricio en Quintin zitten vast en hebben inmiddels hun aandeel bekend. Lorenzo zit ook vast, maar hult zich in stilzwijgen. Izaan is op de vlucht, en zit vermoedelijk in Brazilië. "Een samenwerking tussen Lorenzo en Izaan zal nog moeilijk te bewijzen zijn. Als Izaan zoek blijft en Lorenzo zegt niks, dan krijgt justitie in Nederland er een hele kluif aan. Er is er maar één die Lorenzo kan belasten en dat is Izaan", zegt de Antilliaanse misdaadverslaggever Lilo Sulvaran. De 80-jarige vader van Lorenzo, tevens zijn advocaat, denkt dat zijn zoon weer snel thuis op Curaçao zal zijn. "Mijn zoon komt snel vrij. Als hij weer thuis is, zal ik een boekje opendoen..."

AG2R enige kandidaat laatste plek ProTour

De licentiecommissie van de UCI heeft bekendgemaakt dat AG2R de enige kandidaat is om komend seizoen als twintigste ploeg deel uit te maken van de ProTour.

Het Franse AG2R zou de vervanger moeten worden van Fassa Bortolo, dat na dit jaar stopt met de sponsoring. Aanvankelijk was dat plekje weggelegd voor de nieuwe ploeg van Giancarlo Ferretti (Sony-Ericsson), maar de Italiaan zou door een neponderhandelaar zijn opgelicht. Volgens de licentiecommissie van de UCI is er slechts één ploeg die voldoet aan alle voorwaarden: AG2R. Voor teams als Unibet.com, Naturino-Sapore di Mare, Comunidad-Valenciana en Colombia-Selle Italia blijkt geen plaats te zijn. Het is echter nog lang niet zeker of AG2R (volgend jaar met onder meer Mancebo en Moreau) daadwerkelijk uit gaat komen in de ProTour. De beslissing hierover wordt medio november genomen.

Stockholm: Blake tegenstander Scrichaphan

De Amerikaan James Blake is de tegenstander van de Thai Paradorn Scrichaphan in de finale van het ATP-toernooi van Stockholm. De als zesde geplaatste Blake was in de halve finale te sterk voor de Belg Oliver Rochus, setstanden waren 6-4 en 6-3.

Vooral op basis van zijn sterke opslag was de Amerikaan de beste van de twee, Blake sloeg maar liefst 17 aces, waarvan twee op breakpoint in de voorlaatste game van de wedstrijd.

"Ik serveerde uitstekend en dat is de enige manier om tegen Rochus gemakkelijk aan punten te komen", aldus de winnaar.

Politie zoekt ballonvarende moordgetuigen

De politie is op zoek naar ballonvaarders die mogelijk getuige waren van de moord op een 83-jarige inwoonster van Sappemeer. De vrouw werd op 18 september dood aangetroffen in haar woning.

Omdat er tot dusver nog geen verdachten zijn opgepakt, grijpt de politie elke kans aan om meer over de moord te weten te komen. "We weten dat er op de dag van de moord een ballon is overgevlogen, maar we hebben de ballonvaarder nog niet achterhaald", aldus een politiewoordvoerder.

Erkend wordt dat de kans klein is dat de ballonvaarders daadwerkelijk iets gezien hebben. "Maar niet geschoten is altijd mis."

Mp3's luisteren met je borsten

Triloxigen had ons via de nieuws-submit te melden:

Muziek luisteren met je tieten. Het klinkt raar, maar volgens de Britse tabloid The Sun is men bij British Telecom bezig om een borstimplantaat te ontwikkelen die ook als mp3-speler dienst kan doen. De gebruiker zou via een draadloze hoofdtelefoon de bestanden af kunnen luisteren. Ook het selecteren van muziek gaat draadloos, via de Bluetooth-functie op je telefoon.

"Ik kan me niet voorstellen dat borstimplantaten alleen maar decoratief zijn. Als een vrouw iets in haar borsten laat zetten, kan het meteen iets zinvols doen", zo zegt Ian Pearson van het telecombedrijf.

Wanneer een dergelijke gadget uit zou moeten komen, is nog niet bekend.

Aragonés krijgt meer tijd van de Spaanse bond

De Spaanse bond (RFEF) heeft bondscoach Luis Aragonés meer tijd gegeven om zich met Spanje te kunnen voorbereiden. De bond wijzigde de wedstrijdkalender voor Spanje dat het moet opnemen tegen Slowakije tijdens de play-offs voor het WK.

Op woensdag 9 november stond een complete speelronde gepland. De Spaanse bond heeft de wedstrijden verzet naar 25 oktober. De wedstrijden van de Copa del Rey die eerst voor 25 oktober waren gepland worden nu op 9 november gespeeld. De clubs die de internationals leveren voor Spanje hoeven dan pas op 30 november in actie te komen voor de beker.

Spanje moet het op 12 en 16 november opnemen tegen Slowakije. Een WK ticket staat hier op het spel.

Mobieltje redt leven wandelaar

static had ons via de nieuws-submit te melden:

Aan de Engelse zuidkust is een wandelaar erg blij dat hij zijn mobieltje bij zich had. De 21-jarige Matthew Seymour was onderweg naar huis nadat hij bij een vriend op bezoek geweest was en vond de weg naar huis nogal lang.

Hij wilde een kortere weg nemen en besloot een klif aan de kust te beklimmen. Halverwege vond hij het toch te riskant maar durfde niet meer terug. Hangend aan één arm belde hij de hulpdiensten die hem twintig minuten later redde. Hij stond toen op een smalle rand met de armen wijd uit elkaar tegen de rots.

Yao Yie opnieuw naar finale Dutch Open

Yao Yie staat in de finale van de Dutch Open in Den Bosch. Onze landgenote had geen problemen met Juliane Schenk.

Yie stond tegen haar Duitse opponente slechts elf punten af: 11-4 en 11-7. De van oorsprong Chinese is het hele toernooi al in vorm. Alleen in haar kwartfinalepartij tegen Tracey Hallam wankelde ze even. Yie stond in 2003 en 2004 ook al in de eindstrijd. In 2003 pakte ze de eindzege, maar vorig jaar was Pi Hongyan te sterk in de finale. Yie speelt morgen tegen de als derde geplaatste Xu Huaiwen, die tegen Yonekura eenvoudig won met 11-8 en 11-1. Xu schakelde in de kwartfinales Mia Audina uit.

'De Krekel' wint ook Lombardije

Paolo Bettini heeft voor het eerst in zijn carrière de Ronde van Lombardije gewonnen. Het was zijn tweede overwinning binnen een week, na de overwinning in Zürich afgelopen zondag. In de laatste ProTour-wedstrijd van het seizoen troefde Bettini na 246 km in Como landgenoot Simoni af in de sprint.

In het begin van de koers was er een kopgroepje met ProTour-winnaar Danilo Di Luca erbij, daardoor werd deze groep snel weer ingerekend. Na dertig kilometer was er een nieuwe kopgroep van twaalf man, waaronder de Nederlander Bram de Groot, Barredo en Allan Davis. De maximale voorsprong bleef rond de vier minuten schommelen door het werk van Lampre. Toen Quick Step het commando in het peloton overnam slonk de voorsprong snel. Niet veel later stapte Di Luca af.

Op de derde klim van de dag, de Madonna del Ghisallo viel de kopgroep uiteen. Vijf man ontsnapten uit het peloton: Frank Schleck, Bettini, Simoni, Sastre en Caruso. De winnaar van vorig jaar, Damiano Cunego, zat er eerst ook nog bij, maar moest toch lossen. De vijf gingen voorbij de gehele kopgroep en hadden op de top, op veertig kilometer van de streep, een halve minuut voorsprong op de achtervolgers.

Het peloton kwam langzaam dichterbij die achtervolgers, terwijl de koplopers meer afstand namen. Toen het peloton de achtervolgers opslokte was de voorsprong van de vijf 1.15. Op de voorlaatste klim ging Bettini in de aanval, Schleck dichtte het gat, maar daardoor moest zijn ploeggenoot Sastre wel voorgoed lossen. Meteen daarop ging Simoni 'op de trappers lopen', maar Bettini zat meteen in zijn wiel. De twee ervaren Italianen sloegen wel een gat met Schleck en Caruso. In de afdaling kan Schleck terugkomen en op negen kilometer van de finish sluit ook Caruso weer aan. Achter de koplopers is er geen goede verstandhouding, waardoor de winnaar bij het leiderskwartet gezocht mag worden.

Op de slotklim van San Fermo zijn er verschillende demarrages, totdat Bettini kort voor de top gaat. Simoni kan met pijn en moeite aansluiten, kort daarachter komt Schleck op de top door en sluit niet veel later opnieuw aan. Op anderhalve kilometer kan ook weer terug komen, de vier gaan in een sprint beslissen wie de Ronde van Lombardije op zijn erelijst mag bijschrijven. Bettini zet al vroeg aan, maar niemand kan er meer overheen komen, waardoor de Olympisch kampioen van Athene zijn tweede overwinning binnen een week behaalt. Simoni werd net voor Schleck tweede. Rebellin won op een kleine minuut de sprint van het overgebleven peloton van deze laatste wedstrijd van het seizoen.

Uitslag Ronde van Lombardije

PlaatsNaamPloegLand
1Paolo BettiniQuick StepItalië
2Gilberto SimoniLampreItalië
3Frank SchleckCSCLuxemburg
4Giampolo CarusoLiberty SegurosItalië
5Davide RebellinGerolsteinerItalië

Super, Super Knap!!!

Moet je eens voorstellen dat je na vandaag je handen niet meer zou kunnen gebruiken? Zou je dit kunnen?
Ik kan me dit niet voorstellen, een leven zonder armen, maar er zijn toch genoeg mensen die zich moeten redden zonder armen.

Toch is er een vrouw die zich heel erg goed redt zonder handen, ze kan alles. Ze kan haar kind verzorgen, auto rijden, boodschappen doen, etc..
Jullie zullen wel denken, het zal wel maar je kunt het hier bekijken.

Historisch: Gunnar Nilsson

Op 20 oktober 1978, komende week zevenentwintig jaar geleden, overleed Gunnar Nilsson. De Zweed werd gezien als een zeer getalenteerd coureur en getipt als toekomstige wereldkampioen. Hij overleed echter niet, zoals veel van zijn tijdgenoten in de autosport, door een race- of vliegtuigongeluk, maar door kanker.

Gunnar Nilsson was met Ronnie Peterson de autosporttrots van Zweden. Na een opvallende zegereeks in de Britse Formule 3 werd hem eind 1975 een contract in de Formule 2 aangeboden, bij het team van March. Nauwelijks drie maanden later stond hij echter aan de start van zijn eerste Grand Prix, omdat Ronnie Peterson zijn neus had opgehaald voor de wagen van Lotus en was verkast naar March.

Nilsson bleek razendsnel. In slechts zijn derde raceweekend, op het circuit van Jarama in Spanje, kwalificeerde hij zich al op de zevende plaats en reed naar zijn eerste podiumplaats. Ook in Oostenrijk stond de goedlachse Zweed op het podium en er lag een prachtige toekomst voor hem in het verschiet toen Colin Chapman hem ook voor 1977 aanhield.

Het hoogtepunt van zijn tweede jaar was ongetwijfeld de Grand Prix van België op het circuit van Zolder. Nilsson kwalificeerde zich op een prima derde plaats en lag aan het einde van de eerste ronde al tweede, doordat poleman Mario Andretti zich in de wagen van John Watson had geboord. Door een probleem met een wielmoer viel Nilsson ver terug, maar door een goede pitstopstrategie en de juiste bandenkeuze kon hij weer naar de kop van het klassement rijden. Uiteindelijk versloeg hij Niki Lauda en Ronnie Peterson met een voorsprong van 15 seconden.

De weken na Nilsson's schitterende overwinning op Zolder waren alle ogen in de Formule 1 op hem gericht. Nilsson kon de verwachtingen echter niet waar maken. Hij bleef zich in eerste instantie nog wel redelijk kwalificeren, maar zijn resultaten begonnen het publiek teleur te stellen. Na nog een derde plaats in de Grote Prijs van Engeland wist hij de finish niet meer te halen.

Ondertussen begon de Zweed lichamelijke klachten te ontwikkelen. Hij kreeg steeds meer last van hoofdpijn en rugpijn en vermoedde in eerste instantie dat de stoel in de Lotus de oorzaak was, in combinatie met een te krappe helm. Toen ook na afloop van het seizoen de klachten aanhielden, bezocht hij een arts, die zaadbalkanker bij hem constateerde. Een dag later lag hij op de operatietafel, maar de ziekte was al te veel uitgezaaid om nog effectief bestreden te kunnen worden.

Nilsson moest zijn racecarrière opgeven. Het Marchteam hield tot de eerste race van 1978 nog wel een stoeltje voor hem vrij, maar de Zweed was niet meer in staat om een racewagen te besturen. Hij verdween uit het publieke leven en verscheen nog slechts eenmaal in het openbaar, tijdens de begrafenis van zijn landgenoot Ronnie Peterson, die in september van dat jaar na een crash op Monza het leven liet. Een maand later overleed ook Nilsson zelf. Zijn begrafenis werd bezocht door bijna alle coureurs en teammanagers.

Tijdens zijn ziekbed had de Zweed de Gunnar Nilsson Cancer Foundation opgericht. Hij stak al zijn geld in dit fonds, dat bedoeld was om kinderen met kanker te helpen. Na zijn dood stortte ook Nilsson's moeder, die de coureur nooit een cent had gegund, haar hele vermogen in het fonds. De Foundation is ook tegenwoordig nog een belangrijke geldschieter voor onderzoek naar kanker en met geld van het fonds is onder andere een nieuwe vleugel van het Charing Cross-ziekenhuis in Londen gebouwd.

Barthez maakt morgen rentree

Fabien Barthez keert morgenavond na een maandenlange schorsing terug in het doel van Olympique Marseille. De 34-jarige keeper krijgt meteen weer het vertrouwen van zijn trainer Jean Fernandez.

Barthez was een halfjaar geschorst omdat hij tijdens een oefenwedstrijd tegen Wydad Casablanca de scheidsrechter in het gezicht spuwde. Ondanks zijn maandenlange absentie is de doelman morgen weer eerste keus in het duel tegen Paris Saint-Germain. Dat gaat ten koste van Cédric Carrasso. ”Fabien zal wel enkele wedstrijden nodig hebben om zich aan te passen maar er is nooit enige discussie over zijn plaats geweest. Hij is erg gemotiveerd,” zei zijn trainer Jean Fernandez. Olympique Marseille is één van de tegenstanders van SC Heerenveen in de poulefase van de UEFA Cup.

Organisatie Serie A en B uit elkaar

In Italië wordt per 2006 de organisatie van de Serie A en Serie B gesplitst. Sinds 1946 vielen de competities onder de Lega, dat de belangen van de deelnemende clubs vertegenwoordigde.

Sinds 1999 was er veel onenigheid tussen de clubs die in de Lega werden vertegenwoordigd. Doordat de clubs hun tv-rechten sinds dat jaar afzonderlijk mochten verkopen, ontstonden grote inkomensverschillen tussen de clubs uit de Italiaanse eerste en tweede divisie. Na jaren van discussie, is nu besloten de twee competities organisatorisch te scheiden.

Er komt een aparte organisatie voor de Serie A en een aparte organisatie van de Serie B. Om de overgang hiernaar te verzachten zal de Serie A in de eerste drie jaar na de scheiding nog 95 miljoen euro aan de Serie B betalen en de zes jaren daarna 65 miljoen euro.

Spurs zouden in 2012 kunnen verhuizen

Tottenham Hotspur zou een aanbieding om na 2012 te verhuizen naar het nieuwe Olympisch stadion van Londen niet afslaan. Dat verklaarde Spurs-voorzitter Daniel Levy tegenover de Engelse krant The Times.

Of zo'n aanbieding er ook komt is niet zeker. "Momenteel is het plan dat het een atletiekstadion wordt, maar als dat verandert zijn er slechts een of twee clubs die in het stadion zouden kunnen spelen," aldus Levy. Tottenham heeft een van de grootste supportersschares van het Premiership, en Levy verwacht dat ook een stadion met een capaciteit van 70.000 toeschouwers uitverkocht zal zijn. Het huidige stadion aan White Hart Lane biedt plaats aan ruim 36.000 toeschouwers.

Ook de loyaliteit van fans speelt daarin een rol. Levy wijst erop dat Stamford Bridge, het stadion van stadgenoot Chelsea met een capaciteit van 50.000 toeschouwers, zelfs tijdens Champions League-wedstrijden niet geheel gevuld is. "Als wij Europees voetbal spelen, ongeacht tegen welke ploeg, dan is dit stadion vol," voorspelt de preses van de Noordlondense club. Tottenham is ook een van de weinige ploegen die alle kaarten voor dit seizoen al verkocht heeft.

Schiavone verrast Dementieva in Moskou

De Italiaanse tennisster Francesca Schiavone heeft Elena Dementieva, die vandaag 24 is geworden, verslagen. Schiavone heeft daarmee de finale in Moskou bereikt. Ze versloeg de als vierde geplaatste Russische met 6-3 6-1.

In de finale van Moskou neemt Schiavone het op tegen de winnares van de andere halve finale, die tussen Mary Pierce en Dinara Safina gaat. In Bangkok heeft de Russin Nadia Petrova de finale gehaald door in drie sets af te rekenen met de Italiaanse Antonella Serra Zanetti. De setstanden waren 3-6, 6-2 en 6-4.

[NHL] Leafs vernederen Thrashers

De Toronto Maple Leafs hebben de Atlanta Thrashers gisteren in een harde wedstrijd flink de oren gewassen. Het werd 9-1 voor de Canadezen.

Jeff O'Neill deed voor de Toronto Maple Leafs in zijn eerste wedstrijd tegen Atlanta precies wat hij in zijn laatste wedstrijd met Carolina tegen de Thrashers deed: een hattrick scoren. Op doel bij Atlanta stond rookie Michael Garnett, die zijn eerste start kreeg omdat de eerste twee goalies, Kari Lehtonen en Mike Dunham, met liesblessures aan de kant gehouden moesten worden.

De prestatie van O'Neill werd echter overschaduwd door het harde karakter van met name de derde periode. Twee grote vechtpartijen in die periode resulteerden in 109 uitgedeelde penaltyminuten en harde woorden tijdens de persconferentie na de wedstrijd. Coach Pat Quinn van Toronto bekritiseerde de scheidsrechters: "Ze wisten duidelijk niet hoe ze ermee om moesten gaan", en coach Bob Hartley van de Thrashers: "Hij heeft een reputatie wat betreft het op trofeeënjacht sturen van zijn spelers." Hartley zelf deed de beschuldiging af als een aanval op een volstrekt legitieme tactiek.

Een van de vechtpartijen ontstond doordat Darcy Tucker door Atlanta's Andy Sutton van achter gecheckt werd. Het leverde Sutton een diskwalificatie op wegens het opzettelijk proberen letsel toe te brengen aan een tegenstander. Tucker moest zich na de wedstrijd laten behandelen aan een snee in zijn voorhoofd. Er waren twintig hechtingen nodig om de wond te dichten.

Behalve O'Neill scoorden ook Tucker, Jason Allison, Eric Lindros, Alexei Ponikarovsky, Alexander Steen en Kyle Wellwood. De enige treffer van Atlanta kwam op naam van Marc Savard. Hij scoorde de 6-1 na vijf minuten in de derde periode.

Soapactrice krijgt vergrote borsten cadeau

pberends had ons via de nieuws-submit te melden:

Katarina JusticActrice Katarina Justic uit de soapserie Onderweg naar Morgen (ONM) laat haar borsten vergroten. Op zich nog niet zo opmerkelijk, ware het niet dat haar werkgever volledig voor de ingreep opdraait. Verpleegkundige Shirina Delic, de rol die Justic speelt in ONM, zal in een verhaallijn in de BNN-serie namelijk ook onder het cosmetische mes gaan.

"Opvallend detail hieraan is dat ook het karakter in de soap deze metamorfose krijgt en dat de ingreep dan ook vergoed gaat worden door haar werkgever", zo meldde de website Mokkels.nl gisteren. Volgens SBS Shownieuws gaat de 27-jarige actrice aanstaande maandag al onder het mes, in de kliniek van plastisch chirurg Robert Schoemacher. In ruil voor haar opgepompte voorgevel dient Justic wel mee te werken aan publiciteit rond de ingreep.

Benefiet Nederlandse hockeyers voor Pakistan

26 oktober zullen de Nederlandse hockeyers een benefietwedstrijd gaan spelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan.

Het team van bondscoach Roelant Oltmans zal het in Rotterdam opnemen tegen een wereldelftal dat zal worden samengesteld door de Pakistaanse hockeyer Sahail Abbas, Abbas is actief in de Nederlandse competitie.

"We hebben een goede relatie met Pakistan en willen daarom graag helpen. We hopen op deze manier het land een steun in de rug te kunnen geven," aldus Johan Wakkie, directeur van de hockeybond KNHB.

Er zal voor de wedstrijd niet met verkoop van kaarten gewerkt, het is de bedoeling dat de toeschouwers geld voor de slachtoffers van de aardbeving doneren.

Stockholm: Scrichaphan verrast Johansson

Op het ATP-toernooi van Stockholm heeft Paradorn Srichaphan voor een verrassing gezorgd. De Thai versloeg de als eerste geplaatste en titelverdediger Thomas Johansson met 2-6 6-1 6-4 en gaat nu door naar de halve finale. Hij treft daar Davide Sanguinetti.

Srichaphan, de winnaar van het toernooi in 2002, begon zeer slecht aan de wedstrijd, maar toen hij eenmaal in vorm raakte, was hij veel beter dan de Zweed Johansson. Nadat hij de tweede set overtuigend had gewonnen, brak hij de in zijn thuisland spelende Johansson gelijk in de openingsgame van de derde set en gaf het daarna niet meer weg.

De andere halve finale zal gaan tussen James Blake en Olivier Rochus. De Amerikaan heeft nooit een toernooi gewonnen buiten de VS. Hij probeert daar nu verandering in te brengen tegen de Belg Olivier Rochus.

Rwanda: meisje (12) verkracht en opgegeten

Icoon Buitenlands nieuws In Rwanda zijn drie mannen gearresteerd op verdenking van kannibalisme. Ze worden ervan verdacht twee mensen vermoord te hebben, om vervolgens hun vlees te hebben geconsumeerd. Eén van de slachtoffers is een pas 12-jarig meisje. Zij werd eerst verkracht, voordat haar vlees werd gegeten.

Voor zover bekend is dit het eerste geval van kannibalisme in Rwanda sinds de slachtingen in 1994. In die tijd vermoordden Hutu's in drie maanden tijd honderdduizenden Tutsi's. Overlevenden van het geweld maakten toen al melding van kannibalisme.

Nedved is toch beschikbaar

Pavel Nedved is bereid terug te keren in het nationale elftal van Tsjechië. Er waren al geruchten dat Nedved terug zou gaan keren voor de wedstrijd tegen het Nederlands Elftal. Dit ging na overleg met de bondscoach Karel Brückner niet door.

Tsjechië speelt op 12 en 16 november de playoffs wedstrijden voor het wereldkampioenschap tegen Noorwegen. "Als bondscoach Karel Brückner me nodig heeft voor die duels, kom ik", zei Nedved vandaag. "De deur naar het nationale elftal is niet dicht", aldus een woordvoerder van het Tsjechische nationale elftal. Tsjechische internationals zoals Jan Koller lieten weten te hopen op een comeback van Nedved.

Henk Timmer langer bij AZ

Henk Timmer zal binnenkort zijn contract bij AZ verlengen tot 2008. De 33-jarige doelman kreeg een verbeterd contract aangeboden van de club uit Alkmaar.

Afgelopen zomer was er van verschillende clubs uit het buitenland voor Timmer en was met name de interesse van Villareal concreet. AZ liet de doelman echter niet gaan en waarschijnlijk betekent het nieuwe contract nu ook dat Timmer zijn voetballoopbaan zal afsluiten bij AZ.

Zelf zou hij dat helemaal niet erg vinden: "Dit is een geweldige club en we hebben ook een heel hechte spelersgroep. Je weet nooit wat er gebeurt, maar ik ga er vanuit dat ik hier mijn loopbaan afsluit."

Mosley gelooft in vreedzame oplossing

FIA-president Max Mosley gelooft dat de gesprekken over de toekomst van de Formule 1 de verschillende partijen dichter bij elkaar hebben gebracht. Hij denkt dat er tot overeenstemming wordt gekomen over de Formule 1 na 2007.

Na alle dreigementen van verschillende autofabrikanten dat ze de Formule 1 zullen verlaten en een eigen raceklasse gaan beginnen, lijken de FIA, Bernie Ecclestone en de Formule 1-teams nu voortgang te boeken in de besprekingen over de Formule 1 na 2007. De gesprekken zouden zich met name richten op veiligheid, nieuwe regels en kostenbesparende maatregelen. Volgens Mosley zijn de partijen de laatste tijd dichter bij elkaar gekomen en is er veel vooruitgang geboekt.

De FIA-president blijft nog wel voorzichtig: "Ik wil de discussies niet verstoren door publiekelijk teveel te vertellen over wat er wordt besproken, want er is veel vooruitgang geboekt. Naar ons idee zijn de gesprekken erg positief geweest en ik zie geen problemen voor de toekomst."

Worstelspel THQ connectable met PSP en PS2

Ontwikkelaar THQ meldt dat je bij hun nieuwe game 'WWE SmackDown vs. RAW 2006' je PSP en PS2 aan elkaar kunt linken. Om dat te kunnen doen moet je wel een PS2 én PSP cartridge van de worstelgame hebben. Als je beide versies in je bezit hebt dan kun je via de 'connectivity-function' save-games van de PS2 doorseinen naar je PSP en omgekeerd.

Door deze functie is het mogelijk om door te spelen met je PSP terwijl je je PS2 rustig thuis laat. Als je weer thuis komt stuur je de PSPdata weer naar je PS2 en ga je weer gewoon door. Daarnaast kan je ook nieuwe karakters unlocken op je PSP en die doorsturen naar je console.

THQ: "In practice you could create your own wrestler on your PS2 and start a new season mode. After a few matches you'd upload your progress onto your PSP and continue your campaign whilst on the move. You might then challenge someone to a match via the PSP's WIFI multiplayer mode with your created wrestler, and win your opponent's custom created belt. Returning home, you can then update your PS2 game save with the progress you've made on your PSP, and even transfer over the belt you've won - which you could put up for grabs via the PlayStation 2 version's online mode!"

De PS2-worstelgame verschijnt 11 november in Amerika. De PSP variant komt in december uit.

108 doden bij opstand Kaukasus

Icoon Buitenlands nieuws In de Russische plaats Naltsjik hebben ordetroepen met geweld een eind gemaakt aan de opstand van islamitische rebellen. Daarbij zijn zeker 108 doden gevallen: 72 opstandelingen, 24 soldaten en 12 burgers. Onder de ordetroepen vielen 51 gewonden.

In totaal zijn 31 opstandelingen opgepakt, onder wie een berucht rebellenleider. President Poetin kondigde aan ook in de toekomst keihard te zullen optreden tegen terroristische aanvallen. Familieleden van burgerslachtoffers krijgen van de Russische regering financiële hulp.

De opstand van de islamitische rebellen vindt een jaar na het drama in Beslan plaats. In steeds meer Russische deelrepublieken vinden tegenwoordig gevechten plaats tussen het leger en de islamitische vrijheidsstrijders. De rebellen zijn uit op de vestiging van een islamitisch kalifaat.

[Upd] "Tost teambaas Red Bull Light"

Vanaf 1 november verdwijnt de naam Minardi uit de Formule 1 om plaats te maken voor Red Bull Light. Officieel is er nog niets bekend over de invulling van het team, maar de geruchten rondom het team worden steeds sterker.

De voornaamste kanshebber om teambaas te worden is niet zoals eerst werd gefluisterd Gerhard Berger, maar Franz Tost. De Duitser is volgens de geruchten de eerste keuze van Red Bull-baas Dietrich Mateschitz. Tost werkt momenteel nog voor BMW als logistiek manager, maar heeft al ervaring als teambaas. Zo werkte hij in het verleden al voor Walter Lechner Racing. Tost was ook nog een tijdje in dienst van Wili Weber als zaakwaarnemer van Ralf Schumacher.

Ook gaan er nog geruchten over de naam van het team en wie de coureurs gaan worden. Enige tijd geleden verklaarde Helmut Marko, de rechterhand van Mateschitz, al dat de naam Minardi zou gaan verdwijnen. Naar verluid blijft de naamstelling wel Italiaans. Er zou zijn gekozen voor ‘Squadra Toro Rosso’, wat niets anders is dan de Italiaanse vertaling van Red Bull. Volgens diezelfde bronnen zouden Liuzzi en Speed de Grand Prix’ voor het team gaan rijden.

Update:

Zojuist is officieel bekend gemaakt dat Minardi vanaf 1 november wordt omgedoopt in Squadra Toro Rosso. Op die datum treedt Paul Stoddart af als teambaas van Minardi en heeft Red Bull de renstal echt in handen.

Qua coureurs werd bekend gemaakt dat David Coulthard, Neel Jani, Christian Klien, Vitantonio Liuzzi en Scott Speed voor beide teams gaan rijden. De algemene verwachting is dat Liuzzi en Speed in de bolides van Squadra Toro Rosso gaan plaats nemen.

Peiling: PvdA weer de grootste in Rotterdam

darktower en teig_r hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuwsIn maart 2002 vond in Rotterdam een politieke aardverschuiving plaats, toen bij verkiezingen de lokale partij Leefbaar Rotterdam onder leiding van Pim Fortuyn in één klap de grootste werd en zo de jarenlange hegemonie van de PvdA in de havenstad doorbrak. Leefbaar sloot een coalitie met de VVD en het CDA, en veroordeelde zo de sociaal-democraten tot de oppositie.

Drieëneenhalf jaar later lijkt het erop dat de rollen weer omgedraaid kunnen worden. Uit een peiling in opdracht van het tv-programma NOVA blijkt dat de PvdA met veertien zetels, een winst van drie, weer de grootste is. Leefbaar doet het echter beter dan gedacht en heeft met twaalf zetels (een verlies van vijf) slechts een kleine achterstand. Het belooft in Rotterdam dan ook een felle strijd te worden tussen Marco Pastors, wethouder en de beoogd lijsttrekker van Leefbaar, en Peter van Heemst, die gisteren door de Rotterdamse PvdA-leden tot lijsttrekker werd gekozen.

Kamerlid Van Heemst (53) won binnen zijn partij de slag met lokale 'helden' als stadsdeelbestuurder Dominic Schrijer en fractievoorzitter Bert Cremers. De lijsttrekker prijst het huidige college voor het veiligheidsbeleid, een gebied waar hij zich in de Kamer ook mee bezighoudt. "Ik vond de aandacht voor de uitvoering de afgelopen jaren heel aangenaam. Ik ben zelf ook een doener", zegt Van Heemst. Hij wil meer aandacht voor de hoge werkloosheid in de stad en sociale problemen als armoede. Zijn opponent Pastors noemt Van Heemst een 'prima keuze', maar ziet vooralsnog niets in een toekomstige samenwerking. "Ik ben blij dat Leefbaar nu een serieuze partij in de verkiezingen is. De mensen kunnen nu kiezen tussen de PvdA of het huidige beleid van Leefbaar", zegt de wethouder.

Uit de peiling blijkt dat coalitievorming waarschijnlijk niet mee zal vallen. De huidige collegepartijen Leefbaar, CDA en VVD halen 21 zetels en een coalitie over links van PvdA, SP en GroenLinks reikt tot 22 zetels, beide niet genoeg voor een meerderheid. Opvallend is dat D66, dat nu nog twee zetels heeft, uit de Rotterdamse gemeenteraad zou verdwijnen. Ook Nieuw Rechts, geleid door het van Leefbaar afgescheidde raadslid Michiel Smit, behaalt geen zetel in de peiling.

Werkstraf voor racistische carnavalswagen

Icoon Binnenlands nieuws De Bredase rechtbank heeft acht jongeren veroordeeld tot werkstraffen omdat ze met een racistische carnavalswagen in de optochten van Wernhout, Schijf en Achtmaal meededen. De ophef om de wagen, die zelfs op CNN in het nieuws kwam, ontstond na de optocht. Tijdens de optocht zelf had zowel de organisatie als de plaatselijke wijkagent niets gezien.

Vier minderjarigen werden veroordeeld tot werkstraffen van veertig uur. Één meerderjarige dader kreeg zestig uur werkstraf, de andere drie tachtig uur. De geëiste voorwaardelijke celstraf werd door de rechter niet toegekend.

Op de wagen (zie foto) waren teksten als 'vol=vol', 'een elektronische stoel voor negers', de cijfers '88' (de achtste letter van het alfabet, de h, verwijst naar Heil Hitler) te lezen. In beide optochten kon de wagen de tocht geheel ongehinderd uitrijden.

Dat laatste stoorde de officier van justitie nog het meest. In haar betoog trok ze een parallel met jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog, die in Nederland aan 100.000 mensen het leven kostte. "De geschiedenis leert dat wat klein begint, op het meest gruwelijk kan uitlopen."


De wagen waar de ophef om ontstond

Jonge moslims doodsbang voor 'monster'

Vince_Taylor had ons via de nieuws-submit te melden:

Veel jeugdige moslims in Berlijn zijn bang geworden van een filmpje dat per mobiele telefoon verstuurd wordt. Het filmpje draait om een meisje dat een koran verscheurt, daarop in brand vliegt en in een monster verandert. De Duitse inlichtingendienst onderzoekt wie er achter het filmpje zit; ze sluiten een slechte grap niet uit maar evenmin de mogelijkheid dat een islamitische organisatie het in elkaar heeft geflanst.

Het filmpje bevat de afbeelding van een onooglijk monster en het verhaal over een meisje dat naar harde muziek luistert, terwijl haar moeder in de kamer ernaast uit de koran voorleest. Wanneer de moeder vraagt of de muziek wat zachter mag, snauwt het meisje dat moeder haar mond moet houden. Daarna pakt ze de koran en verscheurt die. Op dat moment vliegt het meisje in brand. Om haar te redden gooit de moeder een deken over haar heen. Als ze die weer wegtrekt, ziet ze dat het meisje in een monster is veranderd. Het filmpje sluit af met de mededeling dat het meisjesmonster nu in een Nederlands ziekenhuis verblijft en dat haar familie wil dat ze geëuthanaseerd wordt.

Doodsbang
Hoe idioot het filmpje ook is, het heeft zijn effect niet gemist. De Turkse jongerenwerker Hakan Aslan: ''Wij zijn de afgelopen weken geconfronteerd met kinderen die écht doodsbang zijn''. Twee 12-jarige kinderen op een schoolplein die hij heeft opgedragen het filmpje van hun mobiel te wissen, geloven nog steeds dat het verhaal waar is. Overigens bevat hun telefoon nog meer gruwelijkheden. Aslan: ''Erg populair zijn op dit moment filmpjes van onthoofdingen of porno. Ik begrijp niet waarom ouders hun kinderen zulke telefoontjes cadeau doen.''

De Islamitische Federatie zal de komende tijd scholieren komen uitleggen dat het verhaal niet waar is. Het monster uit het filmpje is overigens 'gejat' van de site de Australische kunstenares Patricia Piccinini. Het is een kunstwerk dat is geïnspireerd op genetische manipulatie. Piccinini zegt niets met het monsterfilmpje te maken te hebben en ook geen toestemming voor gebruik van de afbeelding te hebben gegeven.


Het 'islamitische monster'

Man na 32 jaar voor moord aangeklaagd

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 54-jarige New Yorker moet wegens moord voor de rechter verschijnen nadat een man die hij in 1973 neerschoot vorig jaar overleed. Volgens lijkschouwers is de dood van José Colon geheel terug te voeren op de schietpartij van 31 jaar eerder. De destijds 15-jarige Colon raakte verlamd door de schoten.

Ralph Alini en een handlanger waren reeds veroordeeld voor de schietpartij, maar werden in hoger beroep vrijgesproken door een vormfout. De openbare aanklager, die geen trek had in een nieuw proces, sloot vervolgens een deal met de verdachten. Allini en zijn kameraad draaiden voor drie jaar de bak in wegens het in gevaar brengen van de veiligheid van José Colon. Door de dood van Colon is het echter mogelijk een geheel nieuw proces te voeren. Alini's medeplichtige ontspringt de dans, hij is inmiddels overleden.

Dief steelt giftige prei

Joost-mag-het-weten had ons via de nieuws-submit te melden:

In het Belgische Izegem heeft iemand 200 kilogram prei gestolen dat net bewerkt was met twee soorten insecticiden. Volgens de politie kan degene die ervan eet, een zware vergiftiging oplopen. "Het is vooral gevaarlijk voor kinderen", zegt Commissaris Rudy Cracco van de politiezone Roeselare.

De prei werd zo van het veld af gestolen. "Wie de prei gestolen heeft, kan er beter niet van eten. Gewone mensen raden we aan om prei te kopen bij een erkende handelaar of in een warenhuis. Daar blijft de kwaliteit gewaarborgd", zo zegt de Vlaamse politieman.

Blessureproblemen voor FC Utrecht

FC Utrecht kent de nodige personele problemen in de voorbereiding op het competitieduel tegen Roda JC van aanstaande zondag.

Dwight Tiendalli zal door zijn rode kaart die hij opliep in de laatste wedstrijd tegen Feyenoord zeker niet in actie komen tegen de Limburgers. Daarnaast is het meespelen van Franck Grandel, Robin Nelisse en Stefaan Tanghe hoogst onzeker.

Doelman Franck Grandel kampt met een blessure aan de heup en heeft de gehele week nog niet kunnen trainen. Afgelopen vrijdag probeerde de Franse keeper het wel, maar hij moest de training voortijdig staken. Als Grandel niet kan spelen, dan zal reservekeeper Joost Terol zijn vervanger zijn.

Stefaan Tanghe kampt al enige tijd met fysieke ongemakken en daarin is de afgelopen tijd niet veel verbetering gekomen. De Belg heeft last van een kwetsuur aan het bovenbeen en irritatie aan de kniepees.

Robin Nelisse kon vrijdag, ondanks een liesblessure, wel met de groep meetrainen, maar de spits die tegen Feyenoord drie keer scoorde, is verre van fit.

Dodental aardbeving Pakistan naar 38.000

Icoon Buitenlands nieuws Het officiële aantal doden als gevolg van de zware aardbeving in Pakistan is tot 38.000 gestegen. Tot nu toe zijn er 62.000 gewonden gevallen en hebben 3,3 miljoen mensen geen huis meer. Dit maakte de minister van Binnenlandse Zaken in Islamabad zojuist bekend.

De meeste slachtoffers zijn gevallen in de provincie Kashmir. In het Indiase deel van Kashmir staat het officiële dodental op 1400. Zeker 5000 mensen zijn daar gewond geraakt. Donderdag stond het officiële dodental als gevolg van de beving nog op 25.000.

De hulpverlening kent grote problemen vanwege de zware regenval in het gebied. Daardoor kan er niet gevlogen worden. Vanuit de hele wereld stromen nog altijd de hulptoezeggingen binnen. Zo kondigde Saudi-Arabië aan voor 133 miljoen dollar hulp te geven.

Sms is een goed dumpmiddel

lr817086 had ons via de nieuws-submit te melden:

"It ws gr8 whl it lstd bt i nvr wnt 2 c u agn :-)" (het was leuk, maar ik wil je nooit meer zien). Liefde komt, en soms gaat het ook weer. En wat is dan makkelijker dan je vriend of vriendin te dumpen met een sms. In Australië weten ze daar alles van. De Macquarie Universiteit aldaar onderzocht 100 mensen tussen de 18 en 35 jaar op hun sms-gedrag. Daaruit bleek dat vijftien procent van hen het uit maakt met een sms. Met het sms'je wordt een pijnlijke confrontatie uit de weg gegaan.

Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen vaker gevoelige teksten sms'en als het nog gewoon 'aan' is. Mannen daarentegen maken het er vaak vanaf met een simpele "Ben hersteld doordat ik 2 keer flink gesport heb. Vandaar" of "Ik haal wel wat te eten bij de supermarkt op de weg naar huis". Volgens de onderzoekers leiden deze sms'en tot onbegrip en miscommunicatie.

FIFA onderzoekt banden tussen PSV en Chelsea

De FIFA onderzoekt de relatie tussen PSV en Chelsea. Dit onderzoek vindt plaats in het kader van het streven om eerlijkheid in de competities te waarborgen.

De wereldvoetbalbond is daarbij met name geinteresseerd in het netwerk van de eigenaar van Chelsea, Roman Abramovitsj. Zo heeft de Rus naast Chelsea ook banden met clubs zoals FC Porto, CSKA Moskou, Corinthians en Dinamo Moskou.

Daarnaast worden ook constructies onderzocht, waarbij spelers door hun eigenaren worden gestald bij clubs, zoals dat gebeurt bij PSV-verdediger Alex. De speler is eigendom van Chelsea, maar is door de club uit Londen gestald bij PSV.

KNVB-voorzitter Jeu Sprengers is aanjager van het onderzoek en volgens hem is 'de eerlijkheid van competities in het geding'. Daarnaast bevestigde hij dat het FIFA-onderzoek zich ook uitstrekt naar Nederland.

Mario Kart DS gameplay filmpjes

Er zijn wat gameplay filmpjes opgedoken van de Spaanse versie van fMario Kart DS. Op de 7 filmpjes die in totaal zo'n 40MB groot zijn, zijn een aantal levels te zien, en ook een paar menu opties en gameplay modes.



Wat opvalt is dat de framerate hier en daar nog wat te wensen over laat. Dit kan behalve aan een brakke manier van capturen ook liggen aan Mario Kart zelf. Aangezien Mario Kart DS nog niet uit is zal dit tegen de release wel gefixed worden. De filmpjes zijn HIER te downloaden.

Uitslag kwalificatie GP China

Fernando Alonso start morgen de Grand Prix van China vanaf pole position. Renault F1 was tijdens de kwalificatie het snelste team, want teamgenoot Giancarlo Fisichella start naast Alonso vanaf de tweede plaats.

De toon in de sessie werd al vroeg gezet. Juan Pablo Montoya, die door zijn crash in Japan als tweede moest kwalificeren, zette een tijd neer die gedurende het grootste deel van de sessie de snelste bleek. Zowel Toyota F1 als Red Bull Racing konden niet aan de rondetijd komen, al deed David Coulthard nog een goede poging die hem de zevende plaats opleverde.

Jordan Grand Prix, en dan met name Narain Karthikeyan, was opvallend snel. De Indiase coureur pakte de vijftiende tijd. De Nederlanders bij Minardi F1 konden niet imponeren. Christijan Albers reed naar eigen zeggen het slechtste rondje uit zijn carrière, maar staat toch nog voor Robert Doornbos, die sneller leek dan zijn teamgenoot, maar in de laatste sector bijna een seconde verloor.

Een echte aanval op de tijd van Montoya kwam pas van Jenson Button. De Brit was bijna vier tienden sneller dan Montoya, maar ook deze tijd werd aan flarden gereden door het duo van Renault. Kimi Räikkönen, die vanwege zijn overwinning op Suzuka als laatste de baan op mocht, kon niet meer aan deze tijden tippen en belandde op de derde plaats.

poscoureurteamtijd
1 Fernando Alonso Renault 1:34.080
2 Giancarlo Fisichella Renault 1:34.401
3 Kimi Räikkönen McLaren 1:34.488
4 Jenson Button BAR 1:34.801
5 Juan-Pablo Montoya McLaren 1:35.188
6 Michael Schumacher Ferrari 1:35.301
7 David Coulthard Red Bull 1:35.428
8 Rubens Barrichello Ferrari 1:35.610
9 Ralf Schumacher Toyota 1:35.723
10 Mark Webber Williams 1:35.739
11 Felipe Massa Sauber 1:35.898
12 Jarno Trulli Toyota 1:36.044
13 Antonio Pizzonia Williams 1:36.445
14 Christian Klien Red Bull 1:36.472
15 Narain Karthikeyan Jordan 1:36.707
16 Jacques Villeneuve Sauber 1:36.788
17 Takuma Sato BAR 1:37.083
18 Christijan Albers Minardi 1:39.105
19 Tiago Monteiro Jordan 1:39.233
20 Robert Doornbos Minardi 1:39.460

Wenen: Lopez, Nalbandian onderuit

David Nalbandian en Feliciano Lopez zijn uitgeschakeld op het ATP-toernooi van Wenen. Ferrero en Stepanek bleken te sterk.

Juan-Carlos Ferrero boekte een knappe overwinning tegen de als eerste geplaatste Nalbandian, in een wedstrijd die bol stond van de lange rally’s. In de eerste set was er één break over en weer, zodat een tiebreak als scherprechter moest fungeren. Nalbandian maakte drie van de eerste vier punten, maar zag uiteindelijk Ferrero er met de winst vandoor gaan. In het tweede bedrijf konden beide spelers maar moeilijk hun opslag behouden. Dit lukte Ferrero bij een stand van 3-2 wél. Hierna was het gedaan voor een hevig gefrustreerde Nalbandian, die zijn kansen op deelname aan de Masters Cup met een zege had willen vergroten.

Ook titelverdediger Feliciano Lopez is uitgeschakeld. De Spaanse servicevolley speler kreeg in de eerste set drie setpoints, maar Stepanek won met 10-8 een zinderende tiebreak. Ook de tweede set draaide uit op een tiebreak. Op 5-5 maakte Lopez een onnodige fout met zijn forehand en liet daarmee Stepanek de wedstrijd uitserveren. Ivan Ljubicic mag tevens naar de laatste vier. De Kroaat won tegen Fernando Gonzalez zijn tiende opeenvolgende wedstrijd. Ljubicic ontmoet vandaag Tommy Robredo in de halve eindstrijd.

Uitslagen Kwartfinales – ATP Wenen:
D. Nalbandian (Arg/1) – J. Ferrero (Spa/7) 6-7, 3-6
R. Stepanek (Tsj/3) – F. Lopez (Spa/8) 7-6, 7-6
F. Gonzalez (Chi/6) – I. Ljubicic (Kro/4) 3-6, 5-7
T. Robredo (Spa/5) – J. Lisnard (Fra) 6-1, 6-1

Goede generale FC Thun

FC Thun is klaar voor de Champions League ontmoeting met Ajax. De ploeg van Urs Schönenberger won gisteravond met liefst 5-1 van Sankt Gallen.

FC Thun stond na een half uur al met 4-0 voor tegen middenmoter Sankt Gallen. Ferreira, Gelson, Lustrinelli en weer Gelson waren verantwoordelijk voor de productie. Na een uur spelen vergrootte Thun via Ferreira de marge. Sankt Gallen kon pas in de blessuretijd de schamele eer redden. Door de zege klimt Thun naar de vierde plaats; het moet FC Basel, FC Zürich en Grasshoppers (op 15 december de tegenstander van AZ in de UEFA Cup) nog voor zich dulden. In de Champions League staat Thun op een tweede plaats in de groep van Ajax. Dinsdag treffen beide teams elkaar in de ArenA.

Pornozondag

Oké, het is pas zaterdag, maar toch vast een blogje dat over zondag gaat. In Amerika is uit onderzoek gebleken dat zeker de helft van de christenen die regelmatig de kerk bezoeken, verslaafd is aan porno. Dat was natuurlijk even schrikken voor die preutse (ja, ja) Amerikanen en de kerken wisten dan ook niet hoe ze daar mee om moesten gaan.

De predikanten Craig Gross en Mike Foster hebben het taboe echter doorbroken en hebben een documentaire gemaakt met de titel 'Missionarishouding', staan geregeld op seksbeurzen en praten openlijk over porno in de media.

Afgelopen zondag werd er zelfs een nationale 'Pornozondag' gehouden in meer dan 1000 kerken. De boodschap is duidelijk: "een verslaving aan porno vergalt je seksleven en is een gevaar voor relaties en het kan in sommige gevallen mensen hun baan kosten".

Het is mij nog niet duidelijk hoe dit alles dan het probleem oplost, dus maar even op die chrstelijke pornosite gekeken. Hm, het aantal bloterige vrouwen is vrij beperkt zo op het eerste gezicht, maar na wat speurwerk blijkt er toch een filmpje over lekkere poesjes op de site te staan.

Op een andere site vond ik nog tips voor vrouwen op dit gebied: dating tips

Hier nog even de 'non' in het groot: sexy non

Uitslag 4e vrije training GP China

Kimi Räikkönen heeft vannacht in de 4e vrije training voor de GP van China beslag weten te leggen op de eerste plaats. Tweede werd Juan Pablo Montoya, en Fernando Alonso reed naar de derde plaats. Christijan Albers werd 18e, Robert Doornbos 20e.

Pos. Rijder Team TijdRonden
1 K. Räikkönen McLaren 1:33.21212
2 JP. Montoya McLaren 1:33.55412
3 F. Alonso Renault 1:33.79313
4 G. Fisichella Renault 1:34.39211
5 D. Coulthard Red Bull 1:34.45314
6 R. Barrichello Ferrari 1:34.53512
7 J. Button BAR 1:34.72912
8 M. Schumacher Ferrari 1:34.80711
9 A. Pizzonia Williams 1:34.83510
10 M. Webber Williams 1:35.0048
11 J. Trulli Toyota 1:35.10713
12 C. Klien Red Bull 1:35.17913
13 T. Sato BAR 1:35.28017
14 N. Karthikeyan Jordan 1:35.3103
15 R. Schumacher Toyota 1:35.37115
16 T. Monteiro Jordan 1:35.4888
17 F. Massa Sauber 1:35.69313
18 C. Albers Minardi 1:36.39715
19 J. Villeneuve Sauber 1:36.41711
20 R. Doornbos Minardi 1:36.55814

Uitslag 3e vrije training GP China

Op het circuit van Shanghai is vannacht de 3e vrije training voor de Grand Prix van China verreden. Kimi Räikkönen werd eerste, en Juan Pablo Montoya zette zijn bolide op twee tiende daar achter neer. Robert Doornbos eindigde als 18e, Christijan Albers daar direct achter.

Pos. Rijder Team TijdRonden
1 K. Räikkönen McLaren 1:34.2536
2 JP. Montoya McLaren 1:34.4466
3 G. Fisichella Renault 1:34.4728
4 F. Alonso Renault 1:34.6314
5 M. Webber Williams 1:34.74912
6 J. Button BAR 1:35.0046
7 D. Coulthard Red Bull 1:35.2969
8 T. Sato BAR 1:35.4619
9 F. Massa Sauber 1:35.5328
10 A. Pizzonia Williams 1:35.67513
11 M. Schumacher Ferrari 1:35.98110
12 J. Villeneuve Sauber 1:35.9828
13 R. Barrichello Ferrari 1:35.99410
14 J. Trulli Toyota 1:36.10013
15 R. Schumacher Toyota 1:36.25113
16 T. Monteiro Jordan 1:37.5556
17 N. Karthikeyan Jordan 1:37.56310
18 R. Doornbos Minardi 1:38.0726
19 C. Albers Minardi 1:38.69710
20 C. Klien Red Bull geen tijd0

De echte vedette van Oranje

Toen Marco van Basten in de nazomer van 2004 werd aangesteld als opvolger van Dick Advocaat, was één van zijn taken het formeren van een nieuw elftal. Het volk was uitgekeken op enkele spelers en Van Basten moest fris bloed in de ingedutte nationale voetbalelf brengen. Iedereen met een beetje verstand van voetbal weet dat trainers in dat geval altijd terugvallen op enkele routiniers en rond die kern de groep vernieuwen. Dat was met Van Basten niet anders. Door omstandigheden viel Edgar Davids na een tijdje een flinke periode weg en moest Van Basten op zoek naar een andere aanvoerder. Dat werd Edwin van der Sar.

[Update] Revolution release ergens in 2006

Volgens de laatste geruchten launcht de Revolution al in de lente van 2006 in Japan. Dit zou staan in een financieel raport van Nintendo voor de komende zes maanden.

Data voor de VS en Europa zijn nog niet bekend, maar dat zal waarschijnlijk rond de herfst en de winter zijn. Even geduld aub...

[Update]

Volgens IGN ligt er nog steeds helemaal niks vast behalve dat de console in 2006 uit zou komen, en berust dit gerucht op een verkeerde interpretatie van een financieel rapport.

Matt responds: I saw that rumor floating around. It's not true. Someone mistakenly reported that Revolution would launch in Japan in the spring of 2006, based on Nintendo's recently released financial reports. However, if you read the financial reports, you'll see that Nintendo only stated Revolution would launch in 2006, period.
Bron: IGN Mailbag

Aanslag Bagdad schakelt elektriciteit uit

Door een aanslag op het elektriciteitsnet in Bagdad is een groot deel van de stroom in de Iraakse hoofdstad uitgevallen. Zeventig procent van de stad zit al enkele uren zonder stroom.

In Irak wordt vandaag (zaterdag) een referendum over de nieuwe grondwet gehouden. De grondwet is omstreden, vooral veel soennieten zijn erop tegen. De veiligheidsregels in Irak zijn aangescherpt, zo zijn grenzen tijdelijk gesloten en is het vliegveld van Bagdad dicht. Het referendum zal, ondanks de aanslag, gewoon doorgang vinden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1231
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
©FOK.nl e.a.