Irritatie over vragen Schiphol-enquête

kaat_babe had ons via de nieuws-submit te melden:

Mensen die een enquête ontvangen van de Commissie regionaal overleg Schiphol (Cros) blijken voornamelijk vragen voorgelegd te krijgen die juist niet over de luchthaven gaan. De lijst bevat veel vragen als 'Hoe denkt u over gelijke rechten van homoseksuele mannen en lesbische vrouwen' en 'Dragen immigranten veel bij aan de Nederlandse cultuur?'

"Strikt genomen betreffen slechts twee vragen in de enquête mijn mening over Schiphol. Ik mag vijf positieve punten noemen en één negatief punt. Dat vind ik al vreemd. Verder zijn het ongeveer zeventig vragen over mijn achtergrond en 'mentality', zoals de onderzoekers dat noemen", geeft de Heemskerkse R. Smits-Ostendorf aan.

Smits vond de vragen die in de enquête gesteld worden raar en belde de klachtenlijn van het Cros. Na enig 'doorwoelen' kreeg zij de ware reden van de enquête te horen. "Ik citeer letterlijk: hoe men 'het beste om kan gaan met de jankende nachtelijke bellers'."

Woordvoerder J. Kuyk van Cros kan de opmerking van de telefonist over 'jankende nachtelijke bellers' echter niet plaatsen. "Dat is absoluut niet zo. Dat is onze taak ook niet. Wel willen wij de bellers beter leren kennen, om ze beter te kunnen bereiken. De klagers worden beschouwd als onduidelijke groep." Van de 11.000 verzonden formulieren zouden er inmiddels al 4.000 zijn teruggestuurd.