Dancing Stage Mario Mix info

koei
28 oktober zal het eerste Mario-dans-spel voor de GameCube; Dancing Stage Mario Mix, gaan verschijnen. Om iedereen een beetje warm te houden voor dit spel kwam Nintendo vandaag met wat nieuwe informatie.

Dancing Stage Mario Mix is gemaakt door Konami, die ook bekend zijn van de Dancing Stage serie op de PlayStation (2) en de Xbox. Deze game zal echter niet enkel uit losse liedjes bestaan waar je op kunt dansen, maar dit zal allemaal verwerkt zitten in een Mario-verhaal.

Waluigi, de boosaardige variant van Luigi, heeft de vier muziek sleutels gestolen, waardoor het natuurlijke evenwicht in Mushroom Kingdom verstoord is en er overal rare melodieen klinken. Om de sleutels weer terug in het bezit te krijgen moet Mario zich een weg dansen door vijf verschillende werelden. Naast de verhaalmode biedt het spel ook nog andere modes zoals free, fitness, multiplayer en minigames.




Dit dansen gebeurt op de Action Pad, de dansmat die met het spel mee wordt geleverd. Tijdens het spel verschijnen er pijlen op het scherm die naar boven gaan. Door op het juiste moment op de goede pijl op de mat te gaan staan wordt je energie meter gevuld. Doe je het echter fout, dan wordt je energie meter steeds leger. Is hij helemaal leeg, dan heb je verloren.

Het spel biedt meer dan 25 nummers om op te dansen en veel muziek hiervan is bekend uit andere Mario spellen zoals Super Mario World, Donkey Kong en Mario Kart 64.

Het spel zal zoals eerder gezegd vanaf 28 oktober in de winkel te koop zijn voor een adviesprijs van zestig euro, inclusief Action Pad.