FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 16 november 2003

Game Review: Grabbed by the Ghoulies

Publisher:Microsoft
Developer:Rare
Website:Grabbed by the Ghoulies
Platform:Xbox
Release:21 november 2003


Met veel tam-tam graaide Microsoft vorig jaar ontwikkelaar Rare weg uit handen van Nintendo. Grabbed by the Ghoulies is het eerste resultaat van deze prille liefde. Star Fox Adventures, Rare's afscheidscadeau aan Nintendo, was ondanks de grafische pracht voor veel mensen een teleurstelling door de simplistische gameplay. FOK! zocht uit of Rare dit laatste spook uit het verleden van zich af heeft weten te schudden...

Fietser komt om op snelweg A58

VilleRoy, Bliepie, Da_Sandman en Goof hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op de A58 bij Arnemuiden is in de afgelopen nacht rond vier uur een fietser doodgereden. De 19-jarige man uit Arnemuiden werd geschept door een bestelbusje.

De bestuurder van het busje was een 20-jarige man uit Middelburg. De 19-jarige man overleed ter plaatse.

Hoe de jongen op de snelweg terecht kon komen onderzoekt de politie nog.

Drugscontrole leidt tot 46 aanhoudingen

XureX stuurde ons via de newssubmit dit geheel herschreven bericht, welke ook door Thuglawz gesubmit werd:

Bij een drugscontrole in de internationale trein van Amsterdam naar Brussel zijn gisteren 46 personen gearresteerd. Vier van hen zaten zondag nog vast in België. Bijna 4 kilo softdrugs, meer dan een halve kilo harddrugs en 77 paddo's werden bij de actie in beslag genomen. Eén van de aangehouden personen had ruim 3.3 kilo hasj bij zich.

De acties werden gehouden op het traject Roosendaal-Antwerpen tussen 14.00 en 22.00. Aan de actie namen de Spoorwegpolitie, de Koninklijke Marechaussee en het zogenaamde A-team, een speciale drugsopsporingseenheid van het KLPD, deel. Daarnaast werden de Nederlanders geassisteerd door leden van de Belgische Federale Politie en drie drugshonden.

Pienaar vrijwel weer fit

Steven Pienaar had last van zenuwen in de knie gekregen, toen hij er te lang een zak ijs tegen aan had gehouden. Het herstel verloopt voorspoedig.

Pienaar (21) zou aanvankelijk terugkeren in de Champions League thuiswedstrijd met AC Milan op 26 november. De kans is echter groot dat hij er aanstaande zondag tegen SC Heerenveen alweer bij is.

Pienaar kreeg in de voorbereiding van de wedstrijd tegen PSV een tik op de knie, de vervolgblessure bleek hardnekkig.

Geschorste spelers playoffs

De UEFA zal twaalf spelers, die gister een tweede gele of rode kaart opliepen, schorsen voor de returnwedstrijden van de playoffs. Hieronder vind je de namen (nationaliteit/positie).

Jaap Stam (Ned, V)
Christian Dailly (Sch, M)

Emre Asik (Tur, V)
Rüstü Reçber (Tur, K)
Fatih Akyel (Tur, V)
Valentins Lobanovs (Let, V)

Alexandr Mostovoj (Rus, M)
Sergei Ovtsjenikov (Rus, K)

Henning Berg (Noo, V)
Carlos Marchena (Spa, V)

Ermin Siljak (Slo, A)
Ivica Olic (Kro, A)

Jongetje beschoten met luchtdrukgeweer

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een elf jaar oud jongetje uit Volendam is zaterdag beschoten door een 35 jaar oude inwoner uit dezelfde gemeente. Het jongetje was met een aantal vriendjes papieren pijltjes aan het schieten op de woning van de man. Die had naar eigen zeggen de kinderen willen laten schrikken en zijn geweer, een luchtdrukgeweer, gepakt.

De kinderen zouden ook op het dochtertje van de man hebben geschoten, dat in de deuropening stond. De man ging vervolgens naar zolder en schoot vanuit het zolderraam het elf jarige jongentje in de rug. De jongen maakt het goed, maar is wel erg geschrokken.

De man werd aangehouden en bekende te hebben te schoten. Hij verklaarde dat het niet de bedoeling was iemand te raken.

Vader mishandelt scheidsrechter

Een 49 jaar oude man is zaterdag aangehouden bij een voetbalclub in Breukelen. De man, vader van een van de spelers in een pupillenelftal, had de scheidsrechter die de wedstrijd van zijn zoontje floot mishandeld. De man stond tijdens de wedstrijd langs de zijlijn, en was het blijkbaar niet eens met een beslissing van de scheidsrechter over een overtreding van zijn zoon.

Hij rende het veld op en begon de scheidsrechter te schoppen en te stompen. Omstanders kalmeerden de man en schakelden vervolgens de politie in. De politie besloot het lik-op-stuk beleid te hanteren en gaven de man direct een boete van 250, - die hij moest betalen.

Maxwell actief in Jong Brazilië

Maxwell (22) heeft gister zijn debuut gemaakt Jong Brazilië. Dat speelde een oefenwedstrijd tegen Corinthians (2-0).

Robinho (Santos) en Edu Dracena (Cruzeiro) scoorden gister de doelpunten voor Jong Brazilië. Voor Maxwell was het pas zijn eerste wedstrijd bij het team. Hij kwam nog nooit eerder in een vertegenwoordigend team voor Brazilië uit. Dinsdag speelt hij mogelijk weer dan tegen Santos (Bra).

Maxwell is al sinds 2001 bij Ajax actief.

[Upd]Uitslagen oefeninterlands

Er worden dit weekend verscheidene oefeninterlands afgewerkt, mede door de landen die al zeker zijn van EK-deelname. Hieronder zie je de uitslagen van dit weekend.

Teplice:
Tsjechië - Canada (5-1)
27' Jankulovski 1-0 (pen)
49' Heinz 2-0
55' Poborsky 3-0
63' Sionko 4-0
82' Skacel 5-0
89' Radzinski 5-1

Tirana:
Albanië - Estland (2-0)
26' Aliaj 1-0
81' Alban Bushi 2-0

Gelsenkirchen:
Duitsland - Frankrijk (0-3)
22' Henry 0-1
55' Trezeguet 0-2
82' Trezeguet 0-3

Aveiro:
Portugal - Griekenland (1-1)
46' Lakis 0-1
61' Deco 1-1
Bijzonderheid: de Grieken speelden een uur lang met tien man, Giorgios Karagounis kreeg rood

Cairo:
Egypte - Zuid-Afrika (2-1)

Meknes:
Marokko - Burkina Faso (1-0)


Zondag:

Manchester:
Engeland - Denemarken (2-3)
5' Wayne Rooney 1-0
7' Martin Jørgensen 1-1
8' Joe Cole 2-1
30' Martin Jørgensen 2-2 (pen)
82' Jon Dahl Tomasson 2-3

Chorzow:
Polen - Servië&Montenegro (4-3)
27' Niedzielan 1-0
30' Rasiak 2-0
69' Boskovic 2-1
74' Kosowski 3-1
78' Vukic 3-2
82' Maciej Zurawski 4-2
87' Iliev 4-3

Ancona:
Italië - Roemenië (1-0)
58' Di Vaio 1-0

Voetbal: Advocaat roept Bouma en Robben op

Bondscoach Dick Advocaat heeft Wilfred Bouma en Arjen Robben van PSV aan zijn selectie voor het returnduel van het Nederlands Elftal met Schotland toegevoegd.

Door de schorsing van Jaap Stam komende woensdag zijn verdedigers schaars bij Oranje. Advocaat heeft enkel de beschikking over Frank de Boer, André Ooijer, Michael Reiziger en Giovanni van Bronckhorst. Philip Cocu, Paul Bosvelt en Boudewijn Zenden kunnen ook eventueel achterin spelen. Frank de Boer kampt echter met een lichte blessure aan een bovenbeen. Of Bouma aan spelen toekomt is de vraag. In ieder geval kan de bij PSV tot verdediger omgeschoolde voetballer centraal achterin uit de voeten, de positie waar De Boer en Stam doorgaans spelen.

Robben werd tot op heden door bondscoach Advocaat vooral als talent betiteld. Critici achten de linksbuiten van PSV echter al sterker dan nu opgestelde spelers. Robben zou op de plaats van Marc Overmars kunnen spelen als linksbuiten of linkermiddenvelder. Ook Zenden, die afgelopen zaterdag op de bank bleef, kan daar spelen. Robben's spel wordt echter als 'dreigender' ervaren, bij Overmars ontbrak het daar zaterdag aan.

Meer voetbalnieuws vind je op de Competitiemanager.
Discussieer ook mee in het voetbalforum van FOK!

Bouma en Robben opgeroepen

Bondscoach Dick Advocaat heeft Wilfred Bouma en Arjen Robben van PSV aan zijn selectie toegevoegd.

Beide keuzes komen niet onverwacht. Door de schorsing van Jaap Stam zijn de verdedigers schaars bij Oranje. Of Bouma aan spelen toekomt is echter maar de vraag. In ieder geval kan de bij PSV tot verdediger omgeschoolde speler centraal achterin uit de voeten. Frank de Boer kampt met een lichte blessure aan een bovenbeen.

Robben werd tot op heden door bondscoach Advocaat vooral als talent betiteld. Critici achten de linksbuiten van PSV echter al sterker dan nu opgestelde spelers. Robben zou op de plaats van Overmars kunnen spelen. Ook Boudewijn Zenden, die afgelopen zaterdag op de bank bleef, kan daar spelen.

Bergen uit beker van België

Pekel wist ons vandaag het volgende te melden:

De zestiende finale in de beker van België is voor de eersteklassers niet zonder slag of stoot verlopen.

Bergen bleek niet opgewassen tegen vierdeklasser Verbroedering Denderhoutem, dat op het veld van Bergen met 3-2 won. Een dubbelslag daar Denderhoutem het eigen thuisvoordeel aan Bergen verkocht had. Ook derdeklasser Bocholt en tweedeklasser Verbroedering Geel zorgden voor verrassing.

Uitslagen:
Bergen - Denderhoutem (4) 2-3
Lokeren - Kapellen (3) (2-2) 4-2 n.p.
AA Gent - Maldegem (3) 2-0
RC Genk - Heusden-Zolder 0-2
Sint Truiden - Bocholt (3) (1-1) 4-5 n.p.
Lierse SK - Millen (4) 3-2
Germinal Beerschot Antwerpen - Deinze (2) 4-1
Tubeke (2) - Westerlo 1-3
FC Antwerp - Roeselare (2) 2-1 n.v.
Sporting West (2) - Club Brugge 1-3
Charleroi - Verbroedering Geel (2) 3-4 n.v.
Excelsior Moeskroen - Walhain (3) 4-0

Turkije komt weg met smoes

Waar bondscoach Dick Advocaat enkel van het resultaat baalde, maakte zijn collega Senol Gunes van Turkije er een drama van. De Turkse nederlaag in Riga lag aan alles ... behalve Turkije.

Turkije verloor gister in Riga de eerste playoff wedstrijd van Letland. Maris Verpakovskis dompelde de Turken met zijn doelpunt in rouw (1-0). Niettemin ligt de kwalificatiestrijd tussen beide landen nog geheel open.

De Turkse coach gaf na afloop van het slechte duel de verklaring voor de nederlaag: "Tijdens het oefenen leken de condities perfect, maar vandaag bepaalde het weer volledig hoe we speelden". De temperatuur tijdens het duel bedroeg slechts -3 graden celsius. "De terreincondities waren voorts slecht en de scheidsrechter bedierf de wedstrijd". Arbiter Veissière trok in het duel vijf gele kaarten en een rode kaart -elleboogstoot van Emre Asik- voor de Turken.

Eriksson maant FA tot orde

De Engelse bondscoach Sven-Goran Eriksson heeft de Engelse voetbalbond (FA) tot de orde opgeroepen. De coach moest afgelopen week Alan Smith om disciplinaire reden uit de selectie zetten. Hij vond dat echter onnodig.

De FA stond er op dat Smith niet deelnam aan de interland Engeland-Denemarken van vandaag. Smith werd afgelopen week door de politie gearresteerd vanwege een incident waarbij hij een fles van het veld terug de tribune in smeet. Smith werd nog niet in staat van beschuldiging gesteld, maar de arrestatie vormde voor de bond voldoende reden tot het uitvaardigen van de disciplinaire maatregel.

Eriksson: "We worden steeds beroemder buiten Engeland, maar om verkeerde redenen. Ik ben het niet eens met dit systeem. Ik snap niet waarom een niet beschuldigde voetballer niet kan spelen. De bond weet dat ik uitga van dat iemand onschuldig is tot zijn schuld bewezen is. Hier zouden heldere regels voor moeten zijn."

Het was de tweede maal dat de bond een dergelijke beslissing nam, eerder werd Rio Ferdinand vlak voor het cruciale EK kwalificatieduel met Turkije verwijderd nadat hij een dopingtest niet tijdig had ondergaan.

Aanvoerder David Beckham gaf een reactie namens de selectie: "We vinden dat niemand bij voorbaat veroordeeld moet worden". Hij verwees nogmaals naar de eerder gedreigde spelersboycot van het cruciale duel met Turkije. De selectie denkt er nog steeds hetzelfde over.

Schotten hebben goede hoop

De Schotten zijn optimistisch over kwalficatie voor het EK. De wedstrijd van gister zou woensdag herhaald kunnen worden.

Coach Berti Vogts was erg trots op zijn spelers en vol lof over de toewijding van zijn spelers gister: "De eerste helft was briljant, de beste helft ooit onder mijn leiding". Over de komende wedstrijd: "Zij hebben nu twee goals nodig. In Duitsland scoorden we, dus wie weet in Amsterdam ook, dan hebben ze er drie nodig."

Doelpuntenmaker James McFadden: "Als het daar 0-0 blijft, zijn we door en er is geen reden waarom we er niet zouden kunnen winnen."

Ook de mogelijk geschorste defensieve middenvelder Christian Dailly -uitblinker gister bij de Schotten- houdt goede hoop op de return. Dailly kreeg geel van scheidsrechter Hauge nadat hij de bal na het geven van een vrije trap nog wegschopte. Door het geluid van de tribunes had hij echter het fluitsignaal gemist. Het is echter onwaarschijnlijk dat de kaart wordt ingetrokken.

Woensdag valt de beslissing tussen Nederland en Schotland, zonder Jaap Stam en Christian Dailly, in de Amsterdam ArenA.

Servië kiest wederom een president

In Servië worden vandaag voor de derde keer in vijftien maanden verkiezingen voor een nieuwe president gehouden. Eerdere pogingen mislukten, doordat de opkomst onder de wettelijk vereiste vijtig procent lag.

Wederom wordt er een lage opkomst voorspeld. De 6,5 miljoen Serviërs die mogen stemmen hebben de keuze uit zes kandidaten. Hiervoor hebben ze van 7.00 tot 20.00 uur (plaatselijke tijd) de gelegenheid. Bij de vorige verkiezingen kwam slechts 45,5 procent van de kiezers opdagen.

De gematigde Dragoljub Micunovic (73) en de ultra-nationalistische Tomislav Nikolic (49) zijn de voornaamste kandidaten. De kans is klein dat een van de twee direct wint, omdat die minimaal 50 procent van de stemmen moet hebben. Op 30 november wordt een herstemming gehouden.

Irak krijgt eind 2005 gekozen regering

Irak De Amerikanen zullen de macht in Irak in juni 2004 overdragen aan een Iraakse overgangsregering. Dat heeft de Iraakse regeringsraad bekendgemaakt. Als alles volgens plan verloopt zal er eind 2005 een gekozen regering zijn in Irak.

De gekozen regering komt er als er een opzet voor een grondwet is gemaakt. Daarmee komt er nu officieel een snellere machtsoverdracht in Irak. Eerder wilde de Verenigde Staten pas de macht overdragen aan een gekozen regering als de grondwet zou zijn goedgekeurd.

Volgens de voorzitter van de Iraakse regeringsraad, Talabani, zal de nieuwe regering de mensenrechten en de vrijheid van godsdienst volledig respecteren. De grondwet zal mensenrechten hoog houden, voorzien in een onafhankelijk rechtsapparaat en de gelijkheid verzekeren van de verschillende etnische en religieuze groepen in Irak. Het leger zal onder de verantwoordelijkheid van de nieuwe regering vallen.

Volgens Talabani betekent het eind van de Amerikaanse bezetting niet per definitie dat alle Amerikaanse troepen het land meteen zullen verlaten. Wel zullen ze een nieuwe status krijgen.

[Upd]Dwars gedrag Vonlanthen

PSV-aanvaller Johan Vonlanthen schopte gister een relletje in het kamp van Jong Zwitserland, dat de eerste playoff wedstrijd speelde tegen Jong Tsjechië (1-2). Vonlanthen (17) weigerde om op de bank plaats te nemen.

De bondscoach van Jong Zwitserland wilde de aanvaller geen basisplaats toebedelen, dat was voor Vonlanthen een te grote teleurstelling. Hij weigerde om op de bank te zitten en kreeg een tribuneplaats. Muff speelde op zijn positie.

De bondscoach zal de jonge Zwitser/Colombiaan geen sanctie opleggen mede om te verkomen dat Vonlanthen voor Columbia zal gaan spelen. Er gaan geruchten dat Vonlanthen bij de bond door heeft laten schemeren toch voor Columbia te gaan kiezen.

Vonlanthen speelde tot op heden vier competitieduels voor PSV.

Wildplasser opgepakt na plas tegen politieauto

Een 18-jarige jongen uit Soest heeft zaterdagavond een proces-verbaal gekregen voor wildplassen. Op zich niet veel bijzonders, het object wat hij had uitgekozen was alleen wel bijzonder, namelijk een politieauto.

Twee agenten hoorden tijdens een surveillance een aantal harde knallen. In een onopvallend voertuig gingen zij een kijkje nemen en toen zagen ze vier mannen op de fiets die nogal luidruchtig waren. Eén van hen stapte bij de politieauto af en begon tegen het voertuig te plassen.

De agenten stapten hierop uit en hielden de wildplasser aan. Een andere 18-jarige jongen kon deze actie van de politie niet waarderen en maakte zoveel misbaar dat hij net als de wildplasser mee mocht naar het politiebureau. De andere twee fietsers hadden hier geen zin in en gingen er snel vandoor.

Wellink haalt fel uit naar Duitsland

De president van De Nederlandsche Bank, Nout Wellink, heeft bijzonder harde kritiek geuit op Frankrijk en Duitsland. De kritiek spitst zich toe op de begrotingstekorten van Duitsland en Frankrijk. Wellink noemde in het tv-programma Buitenhof uitlatingen over het pact van de Duitse minister Eichel "onthutsend" en "heel ernstig". Wellink zei verder dat beide landen misbruik maken van hun politieke macht om onder de EU-begrotingsregels uit te komen.

Eichel uitte afgelopen weekeinde in een vraaggesprek met de Financial Times felle kritiek op de Europese Commissie. Volgens Eichel wil de Comissie Duitsland en Frankrijk straffen vanwege hun grote tekorten. Eichel zei dat Brussel de "rigide" interpretatie mist en het Stabiliteitspact zou "elke logica" missen.

In 1996 is het stabiliteitspact door de eurolanden in het leven geroepen. Dit pact is bedoeld om een sterke euro te garanderen. Destijds was met name Duitsland de belangrijkste pleitbezorger en Frankrijk de uitvinder van de 3-procentsnorm. Het was voor Berlijn toen een garantie dat met het opgeven van de D-mark het land niet economisch zou verzwakken. "Dan is het vreemd dat je vijf jaar later zegt dat dit een stom besluit is", zei Wellink.

Korte tijd geleden uitte Eichel middels een toespraak in het Duitse parlement ook al forse kritiek op zijn Nederlandse collega Zalm. Eichel was toen van mening dat Zalm stopt met zijn kritische opmerkingen over Duitsland. "Ik zou mijn collega in Nederland, Gerrit Zalm, willen adviseren wat rustiger aan te doen met zijn kritiek op Duitsland", zei een duidelijk boze Eichel destijds.

Neo-nazi's herdenken gesneuvelden WOII

Thuglawz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zaterdag hebben ongeveer 700 neo-nazi's deelgenomen aan een tocht die eindigde bij de grootste begraafplaats voor omgekomen Duitse soldaten in de Tweede Wereldoorlog. Elk jaar vindt op deze zaterdag de herdenking van de oorlogsslachtoffers plaats. Langs de route stonden ongeveer 1.000 politieagenten klaar om in te grijpen. Tot gewelddadigheden is het echter niet gekomen.

De tocht vond plaats in Halbe dat iets ten zuidoosten van Berlijn ligt. Op de begraafplaats liggen meer dan 25.000 soldaten begraven. Tijdens de tocht werden diverse spandoeken en t-shirts in beslaggenomen omdat deze racistische leuzen bevatten.

Chinees wurgt zeker 25 scholieren

XureX en Mickeys hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In China is afgelopen week een man opgepakt die ervan wordt verdacht zeker 25 leerlingen van middelbare scholen te hebben vermoord. Hij heeft inmiddels bekend.

Huang Yong (29) kwam in internetcafés en speelhallen in contact met de jongeren waarna hij hen mee naar zijn huis lokte. Daar wurgde hij zijn slachtoffers. Achter zijn huis zijn reeds achttien lichamen gevonden. Huang Yung heeft bekend nog zeker zeven andere scholieren om het leven te hebben gebracht. De dader werd gepakt nadat een van zijn slachtoffers wist te vluchten.

Afgelopen week werd al een 26-jarige man opgepakt die de schoolklas had vergiftigd, omdat hij door zijn ex was afgewezen. Hierbij vonden de zoon en dochter van zijn ex de dood.

Arrestaties na bomaanslagen Istanbul

XureX had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Turkse politie heeft in Istanbul drie arrestaties verricht naar aanleiding van de aanslagen op de twee synagogen. De interneteditie van de Turkse krant Hürriyet meldt dat één van de arrestanten een gesluierde vrouw is. De krant Milliyet meldt verder dat er twee lijken van mogelijke zelfmoordenaars zijn gevonden. Bij de twee lichamen zijn ontstekingskabels gevonden. Andere Turkse media berichtten zondag dat bij de aanslagen twee auto's zijn gebruikt, die gezamenlijk een ton explosieven bevatten.

De Israëlische consul Amira Arnon zei zondag dat de aanslagen van zo'n grote omvang waren, dat daar wel "een grote organisatie, of misschien zelfs een staat" moet hebben achtergezeten. De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Shalom is zondagmorgen aangekomen in Istanbul. Hij zal later op de dag de dag de synagogen bezoeken die door de aanslagen zijn getroffen. Binnen de Israëlische inlichtingendiensten gaan de geruchten dat medewerkers van de geheime dienst Mossad ook al in Istanbul zijn aangekomen. Zij zullen hun Turkse collega's assistentie verlenen bij het onderzoek naar de toedracht van de aanslagen.

Bush: 'VS en Europa moeten samenwerken'

Vlak voor het bezoek aan Londen heeft de Amerikaanse president Bush nogmaals gepleit voor een betere samenwerking tussen de Verenigde Staten en Europa. Zo zei Bush tegen de BBC-journalist David Frost: "We zullen het niet overal over eens zijn,maar de wereld is beter af als de VS en Europa nauw met elkaar samenwerken."

In het interview werd aan Bush ook gevraagd of hij Chirac en Schröder ooit hun verzet tegen de Irak-oorlog zal vergeven. Hierop beklemtoonde Bush zijn "zeer warme" recente ontmoetingen met beiden. Bush prees met name bondskanselier Schröder, vanwege de Duitse participatie in Afghanistan.

Verder verwacht Bush dat de vorming van een Europese defensiemacht niet de NAVO zal belemmeren.

Mogelijk skelet van Chupacabra gevonden


Alberto Urquiza, een gerenommeerde onderzoeker van het "Chupacabra-fenomeen", en lid van de GEO Corporatie, een Chileense organisatie die zich wijdt aan de studie van diverse anomale fenomenen, liet afgelopen donderdag in een exclusief interview met Terra drie foto's van een vreemd skelet zien dat onlangs gevonden werd in de stad Concepción, in de 8e Regio van Chili. Het skelet is misschien van de Chupacabra.

Chupacabras zijn vreemde wezens die vooral gezien zijn in Spaans-sprekende landen. Deze wezens zijn nogal klein (60-120cm groot), hebben 'spikes' langs hun ruggegraat, ongelooflijk sterk-uitziende achterpoten, en sterke tanden. Ze worden vooral waargenomen rond gebieden waar boerderijdieren leven. Hier worden vaak dieren aangetroffen waar al het bloed uitgezogen is. De enige oorzaak van de dood van deze dieren is, voor zover iemand kan vertellen, twee hoektandafdrukken of gaten in het lichaam van het dode dier. Het is nog onduidelijk of het gevonden skelet inderdaad een Chupacabra is.


De GEO Corporatie zal diverse analyses op het skelet laten uitvoeren door professionele experts, om te achterhalen wat het precies is. De onderzoeker zegt momenteel, dat het de resten zouden kunnen zijn van een 'vreemd dier', maar wil nog niet met een hypothese komen totdat de analyses zijn uitgevoerd.

Miljardair Laurence Tisch overleden

Laurence TischDe Amerikaanse miljardair Laurence Tisch is zaterdag op 80-jarige leeftijd aan kanker overleden. Tisch was bekend als stichter en medevoorzitter van de Loews Corporation.

Loews was één van de meest gediverseerde groepen van de Verenigde Staten. In 1959 verkregen Tisch en zijn broer Preston een aandeel in de vennootschap Loews Theaters, waarna zij de corporatie oprichtten. In 1986 nam Tisch de controle over van het televisiestation CBS. Met de verkoop van dit station aan Westinghouse, streek hij volgens zijn officiële biografie twee miljard dollar op.

14-jarige komt om bij Belgische rally

Tijdens de rally van Condroz, de laatste rally van het Belgische rallykampioenschap divisie 1 en het Europees Kampioenschap, is zaterdag een 14-jarige jongen om het leven gekomen.

Tijdens de derde klassementsproef raakte een auto van de baan en kwam in het publiek terecht. Drie mensen hielden hier lichte verwondingen aan over, de 14-jarige jongen raakte echter zwaar gewond en overleed later in het ziekenhuis.

Volgens het eerste onderzoek is de wagen na een 'jump' zwaar op het talud terechtgekomen, waardoor het linkervoorwiel defect raakte. De chauffeur raakte de controle over zijn voertuig kwijt en belandde naast de baan. Het lukte de jongen, die op één van de taluds naast het parcours stond, niet om tijdig weg te springen.

40.000 mensen bij anti-globalisatieprotest Parijs

Thuglawz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren hebben 40.000 mensen meegelopen in een anti-globalisatiedemonstratie in Parijs, die was gericht 'tegen de afbraak van sociale rechten in Europa en voor een wereld zonder oorlog'. De demonstratie vond plaats op de laatste dag van de vierdaagse ontmoeting van het Europees Sociaal Forum, dat tegen de globalisering is.

Aan de demonstratie namen naar schatting vijfhonderd Nederlanders deel. Zij zouden niet betrokken zijn geweest bij de relletjes die aan het einde van demonstratie uitbraken, aldus Judith de Jong namens het Platform Keer het Tij in Parijs zit. Een onbekend aantal personen is vanwege deze relletjes aangehouden.

Benzinedieven rijden zich vast in file

Edcetera had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Breukelen, bij Utrecht, heeft de politie twee Limburgse mannen aangehouden.

De 24-jarige man uit Sweikhuizen en de 32-jarige man uit Heerlen hadden bij een tankstation aan de A2 zonder te betalen getankt. Daarna gingen ze er vandoor. De politie kon het tweetal later zonder problemen aanhouden, omdat de twee in een file op de A2 terecht kwamen.

Geen volkslied meer bij FC Groningen

Dabien herschreef voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Het leek een goed plan, maar al na een paar thuiswedstrijden hoeft de Groningse volkszangeres Henny al niet meer terug te komen om voor de wedstrijd het Grunnens Laid te zingen. Dit naar aanleiding van hevige protesten van de supporters van FC Groningen.

Dit seizoen had het FC Groningen bestuur besloten om bij elke thuiswedstrijd het Groningse volkslied ten gehore te laten brengen om zo de stemming in het stadion er alvast een beetje in te brengen. De fans zelf beschouwden het verplichte nummer echter als een beschamende vertoning. De link met de gehate aartsrivaal SC Heerenveen was namelijk snel gelegd. Daar wordt al jaren voor elke thuiswedstrijd het Friese volkslied gespeeld.

Op dringend aanraden van de Groningse supportersvereniging heeft het bestuur van de club nu besloten de kersverse 'traditie' alweer overboord te gooien. Henny op haar beurt heeft al aangekondigd een nieuw clublied te gaan schrijven.

Dodental ongeluk cruiseschip op 15

japeke en Sinan / saban hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij het ongeval op de Franse scheepswerf waar het Britse schip Queen Mary II wordt gebouwd zijn inmiddels al 15 mensen omgekomen, waaronder enkele kinderen. Zeven mensen liggen nog in kritieke toestand in het ziekenhuis, twintig anderen zijn er minder erg aan toe.

Het ongeluk gebeurde toen een vijftigtal familieleden van de arbeiders het schip kwamen bezoeken. De loopbrug tussen de wal en het schip stortte in, waardoor de slachtoffers twintig meter naar beneden vielen. De Franse president Chirac bezoekt vanmiddag de plaats van het ongeval.

Koot en Bie top 18 vanavond op tv

Hou het SimpelVanavond komen ze nog éénmaal terug op de buis: Kees van Kooten en Wim de Bie. De top 18 van de meest favoriete fragmenten van kijkers zullen worden uitgezonden, en vooraf door commentaar worden voorzien door de heren zelf. Dat doen ze alleen per stem (voice-over), want in beeld verschijnen ze zelf niet.




De officiële Top 5 Favorietste Koot en Bies ziet er als volgt uit:

1 - Wo ist der Bahnhof? (Gé en Arie Temmes)
2 - Winterklaar en De Oprichting van de Tegenpartij (Jacobse en Van Es)
3 - Over inburgeren gesproken! (De Groenteman en de Turk Mehmet Pamuk)
4 - Dit is Juinen (Burgemeester Van der Vaart en wethouder Hekking)
5 - Bonbon (De Vieze Man)

Wim de Bie (1939) en Kees van Kooten (1941) stopten in 1998 met hun uitzendingen. Van Kooten had er na bijna dertig jaar televisie geen zin meer in. In 1970 startten ze op tv in Hadimassa. Toen dat in 1972 stopte verhuisde Koot en Bie naar de VPRO waar ze al snel begonnen met het Simplisties Verbond.

Tot de bekendste creaties behoren zonder twijfel F. Jacobse en Tedje Van Es, twee vrije jongens die van oplichting en bedrog leefden en die op een gegeven moment de Tegenpartij oprichtten. Maar ook de Vieze Man kent iedereen, of de burgemeester van Juinen met zijn wethouder Hekking. En de Duitse leraar, Dirk (Van Kooten kom effe een pilsje drinken!), Walther de Rochebrune, Cor van der Laak, Koos Koets en Robbie Kerkhof, Frank en Carla van Putten, Prof. dr. ir. P. Akkermans, enzovoorts.....

Van Kooten en De Bie worden alom beschouwd als het meest invloedrijke tv duo dat Nederland gekend heeft. Zeker veertig woorden en talrijke uitdrukkingen zijn door hen verzonnen, zoals doemdenken, jemig de pemig, vrije jongens, en krasse knarren.

Vanavond Nederland 3, De Terugkeek van Van Kooten en De Bie: 20:25-21:50


Als de ''vrije jongens'' Jacobse en Van Es



-
Relevante links:
Simpel
Pagina van de VPRO
On-line video-fragmenten van Koot en Bie
Nos Nieuws over de terugkeer
www.KootenBie.nl Fanpage over Van Kooten en De Bie
Weblog van Wim de Bie

Neo-nazi concert kon niet verboden worden

Burgemeester Alexander Sakkers van Eindhoven kon het extreem-rechtse concert vorige week zaterdag om juridische redenen niet verbieden. De optredens van neo-nazistische bands, die plaatsvonden in de door fascisten gekraakte Constant Rebecquekazerne, riepen vooraf veel vragen op van onder meer de PvdA-fractie in Eindhoven, de antifascistische beweging AFA, en het CIDI; zij vroegen om een verbod.

Volgens Sakkers kon dat verbod niet omdat de gemeente al jaren gedoogt dat de kazerne gekraakt is. Gemeente en politie bereidden wel een noodverordening voor die het mogelijk maakte eventueel op te treden in het geval van ongeregeldheden, maar zover kwam het niet.

Het concert had als motto Rock gegen ZOG, ofwel Zionist Occupation Government. Binnen extreemrechtse kringen wordt daarmee een antisemitische samenzweringstheorie bedoeld. Volgens die theorie zouden regeringen wereldwijd achter de schermen worden beheerst door joden. Het extreemrechtse concert vond zaterdag 8 november plaats, precies op de avond voor de 65ste herdenking van de Kristallnacht in 1938 in Duitsland.

Amsterdam wil vastgoedmaffia aanpakken

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Burgemeester Job Cohen is van plan de Amsterdamse vastgoedmaffia te gaan aanpakken. Het gaat om malafide vastgoedhandelaren en projectontwikkelaars die op grote schaal beleggen in onroerend goed in de stad, en dat geheel of gedeeltelijk doen met crimineel vermogen. Ze worden ook wel de 'stenenmaffia' genoemd.

De vastgoedhandel in de hoofdstad is de laatste jaren herhaaldelijk in opspraak geraakt vanwege connecties met zware (drugs)criminelen, waarbij vooral vastgoedtycoon Willem Endstra in het oog springt, en ook vanwege liquidaties. Als laatste werd deze zomer onroerendgoedhandelaar 'Bulldozer Bertus' Lüske omgelegd.

Cohen wil op korte termijn een aantal maatregelen nemen om de verwevenheid tussen criminaliteit en de vastgoedsector terug te dringen. Zo komt er een financiële screening van projectontwikkelaars aan wie de gemeente grond verkoopt, en ook een screening van het eigen ambtelijk apparaat.

Groot probleem bij de bestrijding is volgens Cohen het gegeven dat de feitelijke eigenaren van vastgoed meestal schuil gaan achter ''een woud van bv's, die soms ook nog eindigen op een tropisch belastingparadijs''.

'Situatie uitzetcentrum onacceptabel'

De PvdA gaat Kamervragen stellen aan minister Verdonk van Vreemdelingenzaken en Integratie, over de situatie in het uitzetcentrum op Rotterdam Airport. Het centrum werd in juni geopend en is bedoeld voor illegalen en asielzoekers die snel kunnen worden uitgezet.

In de praktijk blijken er soms echter mensen maandenlang opgesloten te zitten, zonder zicht op uitzetting. Zo zit er bijvoorbeeld nu al drie maanden een moeder met baby opgesloten in het centrum, waar geen daglicht aanwezig is, geen activiteitenprogramma wordt gevoerd en geen bezoek mag komen.

Minister Verdonk zei onlangs nog dat kinderen er maar anderhalve dag mogen verblijven. De PvdA noemt de huidige situatie dan ook onacceptabel.

Dodental Istanbul op 23

Thuglawz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het dodental van de aanslagen op de twee synagogen in Istanbul is momenteel vastgesteld op 23; ruim 300 mensen raakten gewond. Ongeveer de helft van de slachtoffers was joods. Het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken sluit niet uit dat de explosies van de twee autobommen zelfmoordaanslagen waren.

De aanslag is geclaimd door de extremistische moslimgroep IBDA/C. De groepering zegt de aanslag gepleegd te hebben uit protest tegen de onderdrukking van moslims. Een anonieme beller stelde meer aanslagen in het vooruitzicht. IBDA-C, Islami Buyuk Dogu Akincilar-Cephesi (het Grote Oosterse Front van Islamitische Strijders), is een in 1985 in Turkije opgerichte islamitische partij, die een streng islamitische staat nastreeft. De groepering heeft al meerdere aanslagen op haar naam staan.

Doel van de aanslagen is waarschijnlijk de goede band die Turkije en Israël onderhouden onder druk te zetten. Dat lijkt vooralsnog niet gelukt, want een team van Israëlische terreurexperts zal de Turken komen helpen met het onderzoek. Turkse functionarissen zeggen overgens ook rekening te houden met het werk van buitenlandse terroristen, zoals die van al-Qaeda.

De politie in Istanbul heeft inmiddels drie arrestaties verricht. De interneteditie van de Turkse krant Hürriyet meldde vannacht dat één van de arrestanten een gesluierde vrouw zou zijn. Nadere details zijn echter niet bekend gemaakt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
special
Random Pics van de Dag #1265
©FOK.nl e.a.