FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 30 augustus 2003

Brand woedt in Costa Brava

S7eph4n en Melch hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Door een grote bosbrand aan de Costa Brava hebben zo'n 12.000 mensen een ander heenkomen moeten zoeken. Wooncomplexen, campings en andere gebouwen in de buurt van Platja d'Aro werden uit voorzorg ontruimd.

De brand, die inmiddels onder controle is, heeft maar liefst 350 hectare in de as gelegd. Vermoed wordt dat de brand is aangestoken. Volgens een woordvoerder van de ANWB waren er geen Nederlandse toeristen onder de geëvacueerden. Ook het steunpunt van de ANWB in Barcelona heeft geen hulpverzoeken binnengekregen.

Sterke afname seksclubs door bordeelwet

Door de invoering van de bordeelwet drie jaar geleden, is het aantal seksclubs sterk gedaald. De helft van de seksclubs is sindsdien verdwenen.

Veel prostituées hebben de legale bordelen de rug toegekeerd. Ze blijven liever anoniem in hun werk om de wet te omzeilen. De bedoeling van de bordeelwet was juist om het reilen en zeilen van de clubs beter te regelen.

Het grootste probleem voor de prostituées is de confrontatie met de belastingdienst. Verder klagen velen over de onwetendheid van instanties en de regelgeving bij de gemeentes, die overal weer anders is.

Zwaluwnaar pakt verkeerde 'dieven'

pven had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 32-jarige man uit Lage Zwaluwe had woensdagnacht dubbel pech. Eerst haalden dieven de geluidsinstallatie uit de auto van zijn vrouw en vervolgens reed hij de verkeerde 'dieven' klem tijdens zijn achtervolging.

De Zwaluwnaar werd donderdagochtend rond half vijf wakker van het auto-alarm. Bij de auto van zijn vrouw zag hij twee mannen staan die ervandoor gingen in een rode auto richting de A16. De man zette onmiddellijk de achtervolging in, terwijl zijn vrouw de politie alarmeerde.

Op de Bloemendaalse Zeedijk in Zevenbergen wist de man de inbrekers klem te rijden, waarbij het tot een aanrijding kwam. De bestuurder van de rode wagen raakte twee betonnen paaltjes. De Zwaluwnaar zelf botste tegen een lantaarnpaal en belandde in de sloot. Even later bleek echter dat hij de verkeerde auto had klemgereden. Beide wagens moesten worden afgesleept.

Film Binnenhof valt slecht bij Kamerleden

Anakin77 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Documentairemaker René Roelofs volgde ruim een jaar lang enkele Tweede Kamerleden en heeft deze omgezet in een driedelige documentaire die vanaf maandag wordt uitgezonden door de NPS. De film die werd voorvertoond in de Kamer, schoot in het verkeerde keelgat bij veel Kamerleden. Agnes Kant (SP) verwoordde het als volgt: 'als deze film zo op televisie wordt uitgezonden, is dat dodelijk voor de Haagse politiek.' Kamervoorzitter Frans Weisglas hield 'een zure smaak' over aan de film en lastte meteen de andere voorvertoning voor het Kamerpersoneel af.

Roelofs zal de documentaire in zijn geheel uitzenden, ook de stukken die de Kamerleden er eigenlijk niet in willen hebben. 'De documentaire geeft het beeld dat de politiek van het afgelopen jaar maar weinig inhield', aldus Roeloefs. Genante stukken zijn onder andere de LPF'ers Wijnschenk en Hoogendijk die zich voornamelijk druk maken om de dure meubilair aankopen bij Jan des Bouvries, de stekelige verhouding tussen Jan Marijnissen en Agnes Kant en Thom de Graaff die zijn fractieleden oproept geen activiteiten te ontplooien die mogelijke de media kunnen halen.

Voormalig LPF-Kamerlid Zeroual was woedend na het zien van de film. Ze kreeg de indruk dat ze als dom werd afgeschilderd. Maar de scènes waarin ze vraagt hoe het woord referendum wordt gespeld en waar ze aangeeft 'geen ballen verstand' te hebben van hetgeen op dat moment besproken werd, zijn niet geschrapt door Roelofs.

Oranje steeds minder populair

mgk, Roel's Weblog en TheBrain hadden ons via de newssubmithet volgende te melden:

Nederlanders zijn in het geheel niet meer tevreden met hun nationale voetbaleftal, aldus een opiniepeiling uitgevoerd door het NIPO in opdracht van de regionale kranten.

Na de 1-1 oefeninterland tegen België gaf 65% van de ondervraagden aan dat zij zich vaker dan vroeger ergerde aan de wedstrijden van oranje. Nog meer mensen (72%) vonden zelfs dat de internationals zich op en buiten het veld als verwende miljonairs gedroegen. De helft van de mensen wil dan ook bondcoach Dick Advocaat een grote schoonmaak in het elftal gaat houden.

De ondervraagden mochten twee spelers noemen waarvan zij wilden dat ze uit de selectie werden gehaald. Patrick Kluivert behaalde 32% van de stemmen, gevolgd door Clarence Seedorf (25%), Frank de Boer (20%) en Edgar Davids (14%).
De bondcoach zelf kwam er genadig vanaf. Hij kreeg 17% van de stemmen bij de vraag wie de beste coach voor Nederland was. Cruijff en Hiddink volgden op respectievelijk 13% en 12%.

André van Duin gaat weer theater in

De komiek André van Duin gaat weer het theater in. De nu 54-jarige artiest trok jarenlang door Nederland met grote theatershows, maar stopte daar begin jaren 90 mee. Het rondreizen viel hem te zwaar, en de voorstellingen, die altijd met een groot showballet gepaard gingen, werden te duur.

In 1970 begon Van Duin, die tot dan toe voornamelijk van bandparodieën bekend was, met zijn theatershows onder leiding van Joop van den Ende. Zijn eerste grote show, 'n Lach in de ruimte, was met Ria Valk en Frans van Dusschoten; die laatste zou jarenlang zijn trouwe 'aangever' blijven. Ook met Corry van Gorp werkte hij lang samen, en Wendy van Dijk is ooit begonnen als danseres in een Van Duin revue.

Samen met Joop van den Ende brengt Van Duin vanaf volgend jaar weer een grote revue. Inclusief een orkest en gasten als zijn oude maatje Frans van Dusschoten. De première zal in oktober 2004 in Carré plaatsvinden, tijdens de opening van het dan volledig gerenoveerde Amsterdamse theater. Van Duin viert dan tevens zijn 40-jarig artiestenjubileum.

André van Duin
Eén van Van Duins vele typetjes (jaren 70)


-
Relevante link: André van Duin fansite

Kan Wilson bij Jaguar blijven?

Hoewel Justin Wilson de plaats van Antonio Pizzonia mocht overnemen tijdens het huidige seizoen, is het onzeker of de Brit ook volgend jaar het British Racing Green mag vertegenwoordigen. Ford, het moederbedrijf van Jaguar heeft te lijden onder flinke verliezen.

Het Britse team zal flink op de centen moeten letten voor volgend jaar. Dit seizoen is het scoren van WK punten het allerbelangrijkste. Hoe hoger het team in het constructeurskampioenschap eindigt, hoe meer het geld van de FIA tegemoet kan zien.

Voor volgend seizoen lijkt het waarschijnlijk dat ze een coureur zoeken die flink wat geld mee kan nemen. Hoewel Wilson dit jaar door een aandelenplan aardig wat geld bij elkaar wist te sprokkelen, zal het zeer waarschijnlijk niet genoeg zijn om zichzelf in te kopen bij Jaguar.

Eindelijk vergelijkingstest voor Minardi

Als het aan Jos Verstappen had gelegen was het eerder gebeurd, maar Minardi heeft eindelijk een datum bekendgemaakt waarop ze de aangekochte Arrows' bolides gaan testen.

Door het aantrekken van Nicolas Kiesa als tweede coureur diende de vergelijkingstest verplaatst te worden, anders kon de Deen niet genoeg ervaring opdoen in de Minardi PS03. Dit was bovendien nodig om de superlicentie veilig te stellen voor Kiesa.

De test zal plaatsvinden op 16 september op Mugello. Hierbij zullenl Jos Verstappen, Nicolas Kiesa en Gianmaria Bruni zowel in de Arrows A23 als de Minardi PS03 rijden. Het team van Minardi zal niet alleen zijn op het Italiaanse circuit, ook Ferrari zal die dag testwerkzaamheden verrichten.

De opties voor Verstappen in 2004

Nu het einde van het seizoen nadert, is het de hoogste tijd om de mogelijkheiden voor volgend seizoen onder de loep te nemen. Een stoeltje bij zijn huidige team, Minardi, is waarschijnlijk niet de enige optie.

Één ding is alvast zeker; qua financiën is onze landgenoot ook een interessante optie. De geruchten vertellen dat Jos Verstappen garant staat voor tien miljoen dollar aan sponsorgeld. Hoewel de Nederlander zelf betaamd nooit een paying driver te zijn geweest, kan dit toch meewegen in het besluit van een team. We sommen even de opties voor volgend seizoen op.

Optie 1: Minardi
Het is absoluut geen geheim dat Paul Stoddart, teambaas van het van origine Italiaanse team, Jos Verstappen graag wil behouden, het is zowat zijn grootste fan. De Australiër is echter wel realistisch genoeg om te begrijpen dat de Nederlander elke mogelijkheid aangrijpt om naar een beter team over te stappen: "Als ik eerlijk ben, denk ik dat Sauber voor Jos Verstappen een goed team zou zijn. Persoonlijk hoop ik voor Jos dat het voor hem bij een ander team, als hij daarvoor kiest, goed uitpakt. Ik wens hem het allerbeste. Als wij echter budget hebben, is hij bij ons beter af. Zijn sponsors ook."
Echter liet Michel Perridon, directeur van Trust, onlangs weten dat ze Jos blijven steunen, maar hem liever bij een ander team zien. Hiermee lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat Verstappen volgend jaar nog bij Minardi rijdt.

Optie 2: Jordan
Tijdens de de Grand Prix van Hongarije, verreden op de Hungaroring, was te zien dat sponsoren en begeleiders van de Nederlander een bezoek brachten aan het team van Eddie Jordan. Volgens de betrokkenen was dit slechts een kijkje in de keuken van een ander team dan Minardi. Of hier meer achter zit is niet bekend, maar de Formule 1 heeft meer dan genoeg geheimen. Misschien zien we Onze Jos volgend jaar wel in een felgele Jordan rijden.

Optie 3: BAR
Sinds bekend is geworden dat Jenson Button voor het komende seizoen is bevestigd, rijst de vraag of Jacques Villeneuve volgend jaar nog voor het team van David Richards uitkomt. Volgens een Engelse website is Jos Verstappen één van de mogelijkheden voor 2004. Andere namen die mogelijk genoemd worden zijn Alexander Wurz en Takuma Sato. Natuurlijk behoort de huidige teamgenoot van JB tot de mogelijkheden. Maar volgens bronnen komt Villeneuve niet in aanmerking voor een nieuw contract.
Wat wel in het voordeel van onze landgenoot werkt is dat hij in 1999 mee heeft gewerkt aan het All-Honda F1 project dat jammergenoeg voortijdig werd afgeblazen door het overlijden van Harvey Postletwaith. Maar daar tegenover staat de Honda-protegé Sato. Wat de kansen van Jos bij dit team zijn is dus zeer lastig te voorspellen. David Richards gaf in ieder geval te kennen dat hij geen uitspraken over volgend jaar verwacht voor de GP van Japan.

Optie 4: Sauber
Het Zwitserse team van Peter Sauber is, in negatieve zin, één van de meest opvallende teams van dit seizoen. Streed het beste privéteam voorheen mee om de punten, nu dromen ze voorlopig van een goede eindklassering. Voor volgend seizoen is Giancarlo Fisichella al bevestigd, deze sloot onlangs de deal met het Zwitserse team voor komend seizoen. Ook verscheen her en der het bericht dat Verstappen een bezoek zou brengen / heeft gebracht aan de fabriek van Sauber.
De huidige coureurs van het team, Nick Heidfeld en Heinz-Harald Frentzen zijn sowieso mogelijkheden voor volgend seizoen. Heidfeld liet echter weten dat hij het niet waarschijnlijk acht dat hij nog een seizoen bij dit team zal rijden, hij gaat liever bij een topteam rijden of zelfs testen. Frentzen lijkt tegen zijn F1-retour te lopen, maar de Duitser heeft er een handje van om plotseling weer ergens op te duiken. Hij nam eerder al de plaats van Verstappen destijds bij Arrows. De laatste optie is Felipe Massa, de huidige testcoureur van Ferrari. Gezien de motorendeal die de beide teams hebben is Massa een interessante optie.

Optie 5: Jaguar
Met de financiële problemen bij Ford lijken de mogelijkheden voor Justin Wilson niet bij Jaguar te liggen. Waarschijnlijk zal het Britse team uitkijken naar een paying driver. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Mark Webber het veld zal moeten ruimen, de resultaten van de Australiër spreken voor zich. Of Verstappen een echte optie is bij Jaguar is onbekend, maar het ís een optie natuurlijk.

Uiteraard blijft het uiteindelijk gissen waar Jos Verstappen volgend jaar zal rijden. Huub Rothengatter, degene die Jos contractueel bijstaat, is vaak bekritiseerd om zijn handelswijze, maar hij weet de Nederlander toch telkens ergens onder te brengen. Met het team van Nederlandse sponsoren, onder begeleiding van Raymond Vermeulen, lijkt Jos Verstappen een zeer interessante partij voor elk Formule 1 team.

Eindhoven is overlast Antillianen beu

Eindhoven is de overlast van een stel drugsdealende, overlast gevende Antillianen meer dan beu, en gaat cameratoezicht houden, verblijfsverboden instellen, preventief fouilleren en zonodig samenscholingsverboden uitvaardigen.

Het zou gaan om een groep van circa 40 rondtrekkende Antillianen, die ook in Tilburg en Rotterdam voor overlast zorgen. De politie heeft geen idee waar de criminele groep Antillianen vandaan komt. Ze duiken afwisselend op in de drie voornoemde steden. Daarom is Eindhoven met de twee gemeenten in overleg om tot gezamenlijke stappen te komen.

De drie burgemeesters overleggen op 8 september in Rotterdam over de situatie. Dat gebeurt op initiatief van de havenstad.

'Albert Heijn gaat personeel ontslaan'

Slecht nieuws voor personeel van Albert Heijn. De grootgrutter zou plannen hebben om honderden werknemers te ontslaan, zo meldde het financiële persbureau Dow Jones gisteren. De ontslagen zouden zowel onder werknemers op het hoofdkantoor als onder het winkelpersoneel vallen; in totaal moet het personeelsbestand van 55.000 werknemers met 3- tot 4% uitgedund worden.

Het concern wil niet op de berichten reageren. Wel zijn de vakbonden uitgenodigd om woensdag te komen praten.

Russische atoomonderzeeër gezonken

hooiberg had ons via de newssubmit het volgende te melden: Russische atoomonderzeeër gezonken

Tijdens een storm op de Barentszzee is een Russische atoomonderzeeër, met aan boord tien opvarenden, gezonken. De atoomonderzeeboot was voor de laatste keer in 1989 gebruikt en was op weg naar zijn laatste rustplaats, waar de ontmanteling zou plaatsvinden. De kernreactor was buiten gebruik gesteld en volgens een marinewoordvoerder waren er geen wapens aan boord. Van de tien opvarenden is er slecht één gered, er zijn inmiddels twee lichamen geborgen.

De K-159, die al ruim veertig jaar oud is, werd op vier pontons naar een basis in Ployarny gesleept om te worden ontmanteld. Door de zware storm werd een ponton weggeslagen waardoor een deel van de duikboot afbrak. De duikboot ligt nu op een diepte van 170 meter ten noordwesten van het eiland Kildin. Drie jaar geleden zonk kernonderzeeër de Koersk in de Barentszzee. Hierbij kwamen de 118 bemanningsleden om het leven.

Fans: 'Bezem door Oranje!'

De fans van Oranje zijn het eens over de manier om van de ergernis over het voetbal van het Nederlands elftal af te komen. De uitkomst van een enquete in opdracht van de regionale kranten gaf een duidelijke uitslag: Advocaat de bezem er door!

Het gezicht van voetbalpratend Nederland Johan Derksen had er afgelopen week in zijn wekelijkse column van het blad Voetbal International al een pagina over uitgemeten. Bondscoach Advocaat dient opruiming te houden in zijn selectie.

De enquete uitslag gaf weer dat 65% van de Nederlandse fans zich tegenwoordig meer ergeren aan het spel van Oranje dan vroeger. Liefst 72 procent vindt dat de internationals zich zowel in als buiten het veld gedragen als verwende miljonairs. Daaruit trok 51% van de ondervraagden de conclusie dat Advocaat geroutineerde spelers moet afdanken. Het zou hier bij voorkeur gaan om: Patrick Kluivert (32 procent), Clarence Seedorf (25 procent), Frank de Boer (20 procent) en Edgar Davids (14 procent).

Niettemin heeft Dick Advocaat nog altijd wel de meeste stemmers als het op het bondscoachschap aankomt, hij verslaat Johan Cruijff en Guus Hiddink. Het Nederlands elftal kan het gedeeld vertrouwen goed gebruiken in de aanloop naar de EK-kwalificatie wedstrijden met Oostenrijk (6 sep) en Tsjechie (10 sep).

AC Milan wint Europese Super Cup

AC Milan heeft de eerste Europese prijs van het seizoen te pakken. Het versloeg gisteravond in Monaco FC Porto met 1-0.

Al na tien minuten kroonde Andrei Sjevtsjenko zich onbewust tot matchwinner door de 1-0 te soren. Hij kopte een voorzet van Rui Costa in. Milan kreeg alle gelgenheid om te counteren, waar de Portugezen geen aanvaller voorin konden vinden door een gebrek aan ruimte.

Porto kwam in de tweede helft nog wel opzetten, maar scoren deed het niet. AC Milan zal nu in een poule met onder meer Ajax nu op jacht gaan naar prolongatie van de Champions League titel. Porto, winnaar van de UEFA Cup afgelopen seizoen zal nu, eveneens in de eerste ronde Champions League, onder meer tegen Real Madrid aantreden.

Michelin dreigt met boycot Monza

Williams, McLaren, Renault, Toyota en Jaguar hebben de afgelopen races veel van hun succes te danken aan hun Michelin-banden. Nu het Franse bandenmerk dreigt om de eerstvolgende Grand Prix te boycotten, kunnen deze teams in grote problemen komen.

De reden hiervoor ligt bij de wijziging in het bandenreglement, dat de FIA onverwacht heeft doorgevoerd. De wijziging houdt in dat de breedte van het loopvlak van een band ná de race wordt opgemeten, in plaats van ervoor, zoals tot nu toe altijd het geval was. Deze ogenschijnlijk kleine wijziging heeft grote gevolgen voor Michelin en haar F1-klanten.

Michelin-directeur Pierre Dupasquier geeft toe dat het loopvlak van de Michelin-banden in de loop van de race breder wordt. "De huidige banden zijn ontworpen in de wetenschap dat ze voor de race opgemeten zullen worden en niet erna. Onze teams kunnen nooit zeker weten of hun banden na afloop nog wel de vereiste maximumbreedte hebben." En dat kan er dus voor zorgen dat eerdergenoemde teams in Monza niet aan de start verschijnen.

De reglementswijziging betekent indirect dat Michelin binnen twee weken met een compleet nieuwe band op de proppen moet komen. Onmogelijk, aldus de Franse baas. "We kunnen nooit in zo'n korte tijd een compleet nieuwe band ontwerpen. Alleen al voor het bedenken en ontwikkelen hebben we weken nodig."

Op Williams na, dat zegt de nieuwe regels momenteel te bestuderen, hebben de teams die met Michelin-banden rijden nog niet gereageerd.

Nederlandse F16's vuren op Taliban

Gisteren hebben twee Nederlandse F16's, in het zuiden van Afghanistan, Talibanstrijders bestookt met lasergeleide bommen. Ook het 20 mm boordkanon werd ingezet. De F16's werden te hulp geroepen door Amerikaanse grondtroepen die samen met Afghaanse bondgenoten een grote groep Talibanstrijders op het spoor zijn.

Bij gevechten tussen Amerikaanse militairen en hun bondgenoten met de Taliban zijn volgens Afghaanse commandanten al zeker 100 Talibanleden gedood. Of het Nederlandse bombardement ook tot slachtoffers heeft geleid is niet bekend.

Adam Curry gaat Sterrenbeurs presenteren

Rikky & Co had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Niets moest Adam Curry weten van het Telegraaf/Endemol project Sterrenbeurs. Hij dreigde zelfs met een proces als zijn foto gebruikt zou worden bij het programma, en nu.... Nu gaat Adam Curry gewoon de Sterrenbeurs presenteren, samen met Robert ten Brink.

Op zijn eigen weblog legt Curry uit waarom hij overstag is gegaan: Curry vindt zichzelf een adequate presentator, niets doen ligt niet in zijn aard, het is maar één dag in de week, het project heeft een hoge kans van slagen, enzovoorts.

De Sterrenbeurs is een spel waarbij geen geld maar wél punten zijn te verdienen. Deelname is gratis behoudens een kleine bijdrage in de administratieve kosten. Wie slecht belegt, verliest alleen zijn punten. Talentvolle handelaren kunnen hun winst incasseren. Wie op de hoogte is van de Showbizz en verstandig belegt, kan zijn sterrenpunten omzetten in de sterrenbeurswinkel. Daar kun je van een magnetron tot een breedbeeldtelevisie bij elkaar sparen.

Op tv wordt het spel ondersteund door wekelijkse uitzendingen op SBS6. Hoe populairder een aandeel, hoe hoger de plek van een Bekende Nederlander op de Sterrenbeurs. In het tv-programma Sterrenbeurs geven deskundigen wekelijks ook bonus- of minpunten aan BN'ers.

-
Relevante link: Sterrenbeurs site.

Man overlijdt door testikel-afknelling

Bushmaster vertaalde voor ons via de newssubmit het volgende bericht:

Een vrouw uit Cambodja heeft zichzelf aangegeven bij de politie nadat ze 'per ongeluk' haar man om het leven had gebracht, aldus een lokaal dagblad. De vrouw, Saut Chin, is lichamelijk geweld ten laste gelegd nadat ze had bekend haar man bij het scrotum te hebben gegrepen en te hebben geknepen tot hij het bewustzijn verloor. Tijdens een relationele vete zou de man haar in de edele delen hebben getrapt.

Uit angst dat haar man bij bewustzijn zou komen en haar opnieuw zou mishandelen bond ze hem met een sjaal aan de bedspijlen vast. Zelf zwaar toegetakeld reageerde ze vervolgens met alle kracht haar woede af op de testikels van de man. Toen ze zag dat haar actie een dodelijke afloop had, meldde ze zich bij de plaatselijke autoriteiten. Ze wilde hem slechts "een lesje leren".

Jihad-sites moeilijk aan te pakken

Het blijft uitermate eenvoudig om een wervende terreursite op internet te maken, en on-line te houden. Volgens terrorisme-experts is internet een belangrijk communicatie- en rekruteringsmiddel voor terroristische groeperingen. Opsporing via de sites blijft uitermate lastig.

Al een tijdje is er ook een Nederlandstalige site die oproept tot de Jihad. Momenteel te vinden op www.sluitjeaan.jeeran.com. De site verspreidt het gedachtegoed van Abdullah Azzam, de grondlegger van de moderne gewelddadige jihad en leermeester van Osama bin Laden. De site verschijnt steeds op een andere ''url'', als een provider hem ergens down haalt.

Regelmatig verschijnt bovendien op islamitische discussie-sites in Nederland een jihad-handleiding die enkele maanden voor de aanslagen van 11 september circuleerde op Qoqaz.nl. Daarin worden Nederlandse moslims opgeroepen dienst te nemen in het leger en regelmatig schietbanen te bezoeken om te trainen voor de jihad. Die discussies worden overigens meestal snel weer gewist door de beheerders.

Vóór de aanslagen van 11 september werd door de Nederlandse overheid nogal laconiek gereageerd op qoqaz.nl. Gewezen werd toen op de vrijheid van meningsuiting en dat het niet verboden is op te roepen om dienst te nemen of lid te worden van een schietvereniging. Inmiddels ligt dat anders; Minister Donner van Justitie heeft een wet in voorbereiding die rekrutering voor de jihad strafbaar stelt. Maar het is een schier onmogelijke taak internet-rekruteurs op te sporen en voor de rechter te krijgen.

Op de eerder genoemde site www.sluitjeaan.jeeran.com, staat veel uitleg over de Jihad, en wordt opgeroepen tot de vorming van een moslimleger. De site vraagt ook om mensen die de Protocollen van Zion in het Nederlands willen vertalen. Volgens de site bevatten deze de richtlijnen van het internationaal Zionisme. ''Hierin zijn alle duivelse plannen die de joden voor de wereldbevolking hebben voorbereid verwoord''.

De Protocollen van de Wijzen van Zion, wat de oorspronkelijke titel is, betreft overigens een antisemitisch schotschrift uit de Russische tsarentijd, waarin wordt beweerd dat de Joden een complot zouden smeden om de wereld te overheersen. Het schrijfsel is nergens op gebaseerd, maar Arabische nationalistische moslims gebruiken het heden ten dage graag om haat tegen joden aan te wakkeren.

Sluitjeaan.jeeran.com, laat zich niet makkelijk tegenhouden. De site heeft al een aantal mirrors aangemaakt en roept bezoekers op om, indien de site helemaal weg is, via zoekmachines te zoeken naar trefwoord: 1000martelaren. Hetgeen overigens bij Google nergens tot leidt.

Overval op bestelwagen met flitsrolletjes

Planethugo en pven hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een koerier die fotorolletjes van flitspalen vervoerde is in Weert door twee gewapende mannen overvallen. Hierdoor krijgen ongeveer 3000 verkeersovertreders toch geen boete thuis. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat de mannen niet wisten dat de koerier de rolletjes bij zich had.

De koerier had in zijn bestelwagen vier series foto's bij zich met ieder achthonderd opnamen van filtspalen in Zuid-Limburg. Hij was op zijn ronde door Limburg in Weert gestopt om fotorolletjes in te laden. De twee mannen die hem rond middernacht overvielen hadden een vuurwapen bij zich.

Afghaanse schat overleeft 20 jaar oorlog

In het presidentieel paleis in Kabul is een reeks gouden voorwerpen teruggevonden die dateert van voor onze jaartelling. De schat is volgens de Afghaanse president Karzai, die de pers vrijdag hierover toesprak, onbeschadigd aangetroffen in een kluis en heeft daarmee meer dan twintig jaar oorlog doorstaan. Sinds de inval van de Sovjet-Unie in Afghanistan in 1979 waren de kisten met voorwerpen zoek. Nu is gebleken dat werknemers van de Centrale Bank wisten dat de schat in de kluis lag. De code om die te openen is angstvallig geheim gehouden onder meer uit vrees voor de Taliban, die berucht zijn geworden door het verwoesten van religieus getinte kunstschatten. Karzai prees de bankmedewerkers die ondanks martelingen de code niet hebben prijsgegeven.

De kunstschatten zijn afkomstig van de vindplaats Tillia Tepe, die in 1978 door Afghanen en Russen doorzocht werd. Tillia Tepe ligt in het oude Bactrië, een regio die met name bekend is geworden door de verovering ervan door Alexander de Grote in 327 voor Christus. Van de Afghaanse kunstschatten die er nog waren toen de Sovjet-Unie het land binnenviel is veel verdwenen. De vindplaatsen zijn ten prooi gevallen clandestiene opgravingen, veel monumenten zijn door oorlog beschadigd of vernietigd, tussen 1991 en 1996 is het museum geplunderd en de Taliban beval in 2001 alle "niet-Islamitische standbeelden en tombes" te vernietigen. Sinds de val van het Talibanbewind probeert men in samenwerking met UNESCO de schade enigszins te inventariseren en te herstellen.

Open directories

Het is in blogland "in"om open directories te plaatsen. Bij deze in het kader "een stage in de beveiliging":
Quote:
Er is een gezamenlijke database aangemaakt op PC4. Deze heet: Aztec en is te vinden in: c:program filesactsaved databasedatabase
Deze database is ook te vinden in de netwerkomgeving.
Iedereen kan deze database bewerken en opslaan dus wees voorzichtig met wat je doet!

De schrijver van de bovenstaande text heeft er nog niet echt veel van begrepen getuige
zijn website

Waarschuwing: de site bevat ook 18++ materiaal!

Programma HCE (week 35)

Hieronder vind je het programma van de wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie van dit weekend.

Vitesse leed vanavond al een nederlaag in eigen huis tegen AZ. SC Heerenveen kwam te kort tegen Willem II.

Programma Holland Casino Eredivisie (Week 35)


DagTijdThuisTegenstanderVoor Tegen
vr20.00 Willem II SC Heerenveen 2 - 0
vr20.00 Vitesse AZ 1 - 2
.
za19.30 Roda JC RBC Roosendaal 0 - 2
za19.30 FC Twente PSV 0 - 2
.
zo12.30 Feyenoord NAC Breda 2 - 1
zo14.30 FC Groningen ADO Den Haag -
zo14.30 FC Utrecht NEC -
zo14.30 Ajax FC Zwolle -
zo14.30 RKC Waalwijk FC Volendam -

Christian Chivu terug naar Ajax

MaDGooSe, -Mk-, ray_nl, YozD, WeSjUh, Korneel, Gunmen en dS hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Christian Chivu gaat zich weer melden bij de Amsterdam ArenA. Ajax haalt de verdediger terug uit Italië. De voetballer was verkocht aan AS Roma, maar die kon haar financiële verplichtingen niet nakomen. De voetbalclub kon vrijdag niet voor de beloofde bankgarantie zorgen. De transfer gaat dus niet door en Chivu komt terug naar Ajax.

Komende week zal de Roemeen zich weer op de trainingsvelden in Amsterdam melden. AS Roma zit in geldproblemen. Samen met andere Italiaanse clubs zit Roma in zwaar weer. De achttien miljoen voor Chivu kon er dus ook niet meer vanaf.

Zie voor meer voetbalnieuws de FOK! Competitiemanager!. Het nieuwe seizoen is hiervan begonnen, dus je kan je nog registreren en meestrijden voor het eindklassement.

Claessens verlengt contract

Gert Claessens heeft zijn contract met Vitesse verlengd tot 2006.

De Belg (31) is vaste waarde bij Vitesse en belangrijk in de ploeg. Als middenvelder neemt hij de ploeg op sleeptouw. Vitesse hoopt overigens nog meer oude contracten open te breken opdat de begroting omlaag kan.

Claessens: "Er zijn twee dingen die me nu blij maken. Ik heb nu zelf zekerheid voor de komende jaren. En Vitesse geeft met dit contract richting buitenwereld aan dat het op een positieve manier bezig is met de toekomst. Want dat Vitesse opnieuw is gaan praten met een speler van wie ze iets meer verwachten, dat vind ik een heel positief signaal naar buiten toe".

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.