FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 22 februari 2003

Dikste kat ter wereld niet meer in recordboek

JeRa had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Guinness Book of Records wil geen dikke katten meer opnemen. De organisatie achter het recordboek wil mensen namelijk niet langer aanmoedigen om hun poes vet te mesten.

De nominatie Dikste kat ter wereld zal dan ook geschrapt worden. Op dit moment staat een Amerikaanse kat met 18.5 kilo als zwaarste te boek.

Een Russisch stel dat hun kat Katy kwam opgeven loopt nu een vermelding mis. Katy is een 5-jarige Siamees, en met 23 kilo schoon aan de haak waarschijnlijk de zwaarste kat ter wereld. Eén van Katy's specialiteiten is de Frankfurter worst. Daar eet Katy 1,3 worst per minuut van op. Verder eet ze vis als ontbijt en 200 gram vlees 's avonds.

-
Voor een foto zie de bron.

Schietpartij Bergweg was afrekening jongeren

De schietpartij in Rotterdam van afgelopen donderdag, die op klaarlichte dag midden op de Bergweg plaatsvond, was een afrekening tussen rivaliserende groepen criminele jongeren. Bij die schietpartij kwam een 23-jarige Rotterdammer om het leven en raakten twee jongemannen gewond.

Het leek wel wild-west afgelopen donderdag rond 2 uur 's middags op de Bergweg. Temidden van het publiek werden drie mannen van Marokkaanse afkomst achtervolgd en beschoten. Het 23-jarige slachtoffer werd in de kogelregen meerdere keren geraakt. Twee anderen (20 en 24 jaar) raakten ernstig gewond, maar verkeren niet in levensgevaar.

Het Oude Noorden van Rotterdam staat bekend als een wijk met een hoge jongerencriminaliteit. Vooral jongens van Marokkaanse afkomst vormen een probleemgroep. De politie is nog op zoek naar getuigen. Veel getuigen hebben anoniem een verklaring afgelegd, uit angst voor represailles. Twee Rotterdammers van 27 en 28 jaar oud zitten inmiddels vast op verdenking van betrokkenheid. De politie verwacht op korte termijn meer aanhoudingen te verrichten.

Paniek door verbrande koeienstront

Een hoop paniek afgelopen donderdag in het TPG-postsorteercentrum in Landgraaf. Uit een envelop kwam een poederachtige stof zetten, wat meteen associaties opriep met de antraxbrieven in Amerika. Politie, brandweer en GGD namen direct alle voorzorgsmaatregelen: het gebouw werd afgegrendeld en ontsmet en alle medewerkers werden naar huis gestuurd. Er bleek echter geen sprake te zijn van een terroristische aanslag. In de envelop zat verbrande koeienstront te zitten.

De envelop was afkomstig van een hindoeïstische tempel in Sri Lanka of India. Hindoes beschouwen koeien als heilige dieren. De brief was bestemd voor een Tamil-familie in Landgraaf, die de heilige as (vibhuti) thuis gebruikt tijdens hindoeïstische rituelen en gebedsdiensten, bijvoorbeeld om een symbool op het voorhoofd mee aan te brengen.

De Jong tekent verbeterd contract

Nigel de Jong heeft na Van der Vaart ook verbeterd contract getekend.


Ajax heeft nu ook het contract van Nigel de Jong open gebroken en laten verlengen en natuurlijk zat er ook een verhoging van het salaris bij. De verbintenis die liep tot 2004 werd opengebroken en loopt nu tot 2006. Koeman had er bij het bestuur op aangedrongen dit voor de wedstrijd tegen Arsenal te doen. Dit om onrust in de selectie te voorkomen. De gesprekken met Pienaar en Imbrahimovic worden hervat na het thuisduel met Arsenal.

Pincodes zijn gebaseerd op rekeningnummer

Het wetenschappelijk magazine New Scientist schrijft dat PIN-codes niet in een database opgeslagen zijn maar een wiskundige functie van het rekeningnummer is. Dit is het geval bij banken die ATM-geldautomaten gebruiken. Om te voorkomen dat iemand de PIN-code kan achterhalen is de wiskundige functie opgeslagen in een stand-alone-computer genaamd een hardware security module (HSM).

Zodra een betaalautomaat transactie uitgevoerd wordt, wordt de PIN naar de HSM gestuurd voor verificatie. Vanwege het feit dat de HSM de PIN-codes in hexadecimale vorm berekent, is er een look-up table om de de hexadecimale PIN in een decimaal nummer om te zetten. Omdat het systeem toestaat meerdere look-up tables te gebruiken kun je de sleutel achterhalen welke nummers de PIN-code zijn. Het is dan enkel een kwestie van sorteren om ze in de juiste volgorde te krijgen. Gemiddeld kost dit 15 pogingen, zegt Informatica-expert Mike Bond van de Cambridge University.

N.B. Dit is dus niet het geval in Nederland. Dit nieuwsbericht gaat over Engeland.

''In 2060 vergaat de wereld''

-frankie- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nog 57 jaar en dat is het 'einde oefening' voor de wereld. Dat voorspelt (of voorspelde) althans de grote Britse natuurkundige sir Isaac Newton (1643-1727). In nauwelijks bekende geschriften van de wetenschapper, die ook theoloog en alchemist was, is de datum 2060 gevonden als het jaar waarin de wereld zal vergaan.

Tijdens zijn leven besteedde Newton tientallen jaren om bijbelteksten te ontcijferen. De wis- en natuurkundige hoopte dat God de geheime wetten van het universum in de bijbel had verstopt. In 50 jaar tijd schreef Newton 4.500 pagina's vol in een poging het einde van de wereld te voorspellen. Die documenten lagen 250 jaar lang in een kist bij de graaf van Portsmouth. In de jaren dertig van de vorige eeuw werden ze geveild. Veel van de documenten vonden hun weg naar de verzamelaar Abraham Yahuda en werden opgeslagen in de Nationale Hebreeuwse Bibliotheek. In deze geschriften vond een Canadese academicus de datum 2060.

Newton voorspelde dat een golf van plagen en oorlogen gevolgd zou worden door de tweede komst van Christus. Heiligen zullen vervolgens 1.000 jaar over de aarde regeren.

SP: Premier moet ingrijpen in 'Oranje rel'

Premier Balkenende zou onmiddellijk moeten ingrijpen in de ''koninklijke rel'' die is ontstaan na de ontboezemingen van prinses Margarita en haar man Edwin de Roy van Zuydewijn. Dat zegt vandaag SP Kamerlid Van Bommel, die van mening is dat de demissionaire minister-president niet langer afzijdig kan blijven ,,omdat de staatsrechtelijke implicaties van de rel evident zijn''.

Volgens Van Bommel kan Balkenende zijn ministeriële verantwoordelijkheid niet langer ontlopen nu ''het staatshoofd en haar kabinet worden beschuldigd van onwettige praktijken''. Het SP-Kamerlid meent dat het aanzien van de monarchie, en daarmee het aanzien van Nederland in de gehele wereld, schade oploopt door de rel.

In de Volkskrant staat vandaag dat de premier aan koningin Beatrix het advies heeft gegeven om de situatie 'dood te zwijgen'. Van Bommel vindt dat echter onverstandig. Hij heeft Balkenende schriftelijk gevraagd of het advies klopt.

De RVD (Rijksvoorlichtingsdienst) zegt dat Balkenendes antwoord komt met het beantwoorden van de vragen die de SP al eerder over deze kwestie stelde.

De versterking!

We zijn eruit. Na lang beraadslagen enzo hebben we 5 mensen geselecteerd die ons mogen komen versterken. Dit zijn:

RJ
Poogie
Portier
SjoerdV
Loedertje

Uiteraard willen we iedereen bedanken die een poging gedaan heeft, en hopelijk zien we toch nog eens wat submits van jullie terug op de weblog!

Zodra de nieuwe mensjes hun rechten krijgen kunnen ze zich in dit bericht even voorstellen enzo

Alle vijf veel succes toegewenst!

Quote:
Hoi ik zal me eigen is ff voorstellen.

Ik ben danny (Poogie), ben 20 jaar. Ik woon in hintham, is vlakbij den bosch. Ik zit op school in eindhoven op de eindhovense school, waar ik een 3 jarige opleiding DTP doe. Ik loop voor me opleiding stage bij een drukkerij. Ik zit nou in het 2e jaar, alleen na dit jaar stop ik waarschijnlijk en ga een andere opleiding doen, en dan op een school in den bosch.

Verder zit ik doordeweeks veel op internet, als bijbaantje werk ik bij de TPG post. In het weekend ga ik altijd uit, meestal naar de lunenburg in loosbroek. Meestal ben ik dan de BOB

Verder zal ik zoveel mogelijk leuke filmpjes, sites, etc. posten.

Nou ik denk dat ik zo wel genoeg over mezelf verteld heb...

Groetjes Poogie

***
Quote:
Ben Sjoerd Visser, 15 jaar en leef in Rotterdam. Zit in 2 HAVO op het Caland Lyceum.

Kom vaak op mde frontpage, en op de weblog. Vind vaak op internet wat leuke dingetjes en heb er zin in om lekker te bloggen .

Hoop dat ik genoeg verteld heb zo...

Greetz,
SjoerdV

****
Quote:
Ben portier, 17 jaren jong/oud en woonachtig in een pitoresk dorp nabij de drukke (en gevaarlijke ) stad Rotterdam.
Ik ben bezig met mijn eindexamenjaar, VWO, E&M (voor de mensen die dat interesseert). Kheb vroeger voor een site (die helaas niet de animo kreeg die het nodig had) geblogged, dus dat is een voordeel...

Ik zwerf zo'n beetje rond op de frontpage, het forum (*kuch* FOK!Eiland roels! *kuch* ) en uiteraard op de weblog. Tot mijn schrik zag ik dat er hier mensen nodig waren dus heb ik een mailtje in elkaar gebaggerd en zowaar waren er een paar stomme lieve mensjes die op mij gingen stemmen.

Mja, je zult het wel van mij horen, khoop dat ik zo genoeg verteld heb

Met een immer vriendelijke groet,
portier

****
Quote:
Hi,

Zoals jullie allemaal kunnen zien zijn er ook troost-aanstellingen waardoor mensen die géén stemmen kregen van de sollicitatiecommissie toch een kans krijgen om mee te mogen bloggen.
Deze poedelprijs heb ik gewonnen en ik beloof hierbij plechtig dat ik uitermate mijn best zal doen om de fokweblog te voorzien van de nieuwste , vreemdste , getikte en mooiste links.

In het dagelijks leven werk ik en ben ik tevens moeder van een puberende zoon. ( De generatiekloof tussen ons uit zich voornamelijk in "mam, zet die muziek eens zachter, denk eens om de buren" en het""roken is slecht voor je, dat weet je toch wel". )

Een andere ouwe fiets kun je winnen op de site van BNN

Ben je pissed op de crew omdat je je niet kan vinden in de keuze en baal je enorm van de nieuwe bloggers?Pies het eruit met een suf spelletje

Wil je subtiel reageren op een bericht maar het gebruik van schuttingwoorden in de Nederlandse taal vermijden? Klik hier voor je eerste online russische vakantie woorden boek .En wil je ook een plekje binnen een leuk team dan staan er op de brievenwinkel handige voorbeelden waarvan je gebruik kunt maken bij een sollicitatie. (ook bezwaarschriften kun je hier vinden)

Nu tijd voor een wandeling, kijk alleen uit voor de koeienvlaaien!


Greetzzzz Loedertje.

****
Quote:
Zow... last but nog least: RJ

Iets over mezelf:
Tja... je kent het wel. Een GoT-er van oorsprong en via Fok naar Crapforum gegaan en daar ondertussen een stuk vastgeroest meubilair geworden.
Een IT-er in hart en nieren met een stel 22 jarige hersenen die regelmatig in een marinade liggen van Brabantse gezelligheid. Dit alles op een bedje van sociale activiteiten met een heerlijk goudgele bier-dressing. Door mijn aderen stroomt internet en ik pis 1-en en 0-en.
Dus ik spoor eigenlijk niet, maar das een pluspunt bij FOK!.

Tja, de rest kom je nog wel te weten denk ik, maar das een lange weg te gaan

Tentoonstelling van lijken mag doorgaan

Koen.Sadza had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het verbod op de lijkententoonstelling (Körperwelten) van kunstenaar Gunther von Hagens is ongedaan gemaakt door de bestuursrechter van München. De expositie met geprepareerde lijken trok een miljoenenpubliek in Europa.

De tentoonstelling was verboden omdat zij een overtreding op de wet over stoffelijke overschotten zou zijn, en niet etisch verantwoord was. De rechter was het echter niet eens met deze argumenten en heeft de tentoonstelling weer toegestaan; deze is vanaf vandaag in München te zien.

Vorig jaar had Von Hagens zelfs een sectie van een lijk aan zijn tentoonstelling toegevoegd. De 72 jarige man die ontleed en geprepareerd werd had hier vooraf zijn toestemming voor gegeven.

-
Website van de Körperwelten.

Hoe komen rockbands aan hun naam ?

Blue-eyes meldde ons het volgende:
Altijd al afgevraagd hoe rockbands aan hun naam komen ?

Bijv. AC/DC:
AC/DC
A band member saw AC/DC on a sewing machine and figured it has something to do with power. He was right, it means 'Alternating Current / Direct Current'. The band didn't realise it was also slang for bi-sexual, which caused a few awkward moments in their early days. A silly rumour claims the acronym 'Anti-Christ Devil's Children'.""

Het Overzicht
Onstwedder

Diplomaten boos op VVD'er Hirsi Ali

OK_DAN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een groep ambassadeurs uit een aantal islamitische landen (Saoedi-Arabië, Pakistan, Maleisië en Soedan) heeft bij de VVD geklaagd over uitspraken die het nieuwe VVD Tweede-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali onlangs deed in een interview met dagblad Trouw. Hirsi Ali zei daarin onder meer dat de profeet Mohammed gemeten naar westerse maatstaven een perverse man en een tiran is.

De ambassadeurs vinden die opmerkingen beledigend voor moslims, en ze menen ook dat ze als 'publiek-figuur' niet zorgvuldig omgaat met de vrijheid van meningsuiting. De groep ambassadeurs kwam afgelopen donderdag persoonlijk langs bij VVD-leider Gerrit Zalm. Van hem kregen ze uitleg over het functioneren van de VVD en de rol van het geloof binnen de partij. ''Ik heb gezegd dat het interview in Trouw betrekking had op de persoonlijke zieleroerselen van Ayaan Hirsi Ali en geen politieke verklaring is. De VVD vindt dat geloof (en ongeloof) een persoonlijke zaak is en zal als partij nooit standpunten innemen met betrekking tot religieuze kwesties'', aldus Zalm.

De uitlatingen van Hirsi Ali in Trouw wekten eerder de woede van veel moslimorganisaties in Nederland. Ook kwam bij de discriminatiebureau's een record aantal klachten binnen. Aan de andere kant namen ook veel columnisten en commentatoren in dag- en weekbladen en internetsites het op voor Hirsi Ali.

Run op legerdumps door mogelijke oorlog

De mogelijke oorlog tegen Irak betekent goede zaken voor legerdump winkels. Niet alleen in landen die direct door de oorlog bedreigd worden, maar ook in Nederland.

Zo is een grote legerdump in Leiden helemaal door de gasmaskers heen. Het zijn voornamelijk Turkse Nederlanders die de spullen opkopen, en doorsturen naar familie in Zuid-Oost Turkije. Daar is men bang voor aanvallen door Irak bij het uitbreken van een nieuwe Golfoorlog.

Curaçaose cokesmokkel gaat weer per koffer

Sinds op de Curaçaose luchthaven Hato de bodyscanner wordt ingezet, worden er weer meer drugs in de bagage vervoerd. Het röntgen-apparaat, dat twee weken geleden in gebruik werd genomen, moet controleren of passagiers die naar Amsterdam reizen cocaïnebolletjes hebben geslikt.

De afgelopen tien dagen werden twee maal zo veel mensen als normaal aangehouden met drugs in hun koffer; gewoonlijk ligt dit aantal rond de 20, nu waren het er 43.

Een reiziger waarvan de douane vermoedt dat die bolletjes geslikt heeft kan een foto laten maken door de bodyscanner. Als de onschuld wordt aangetoond kan de reiziger nog met dezelfde vlucht mee naar Amsterdam. Weigert iemand de scan, dan mag hij niet mee en wordt zijn ticket afgenomen. Hoeveel personen de afgelopen tien dagen een negatief reisadvies kregen, wil de douane nog niet zeggen. Wel is bekend dat meer dan tweederde van het aantal passagiers dat een negatief reisadvies kreeg, ervoor koos geen foto te laten maken. Ook bleken 26 personen die wel een foto lieten maken, bolletjes te hebben geslikt.

Marokko: 10 jaar cel voor al-Qaeda leden

In Marokko zijn drie mannen uit Saudi-Arabië veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf wegens lidmaatschap van het al-Qaeda-terreurnetwerk. Tegen hen was de doodstraf geëist.

Het trio werd vorig jaar mei opgepakt op verdenking van het beramen van terroristische aanslagen. Ze zouden van plan zijn geweest een westers oorlogsschip in de Straat van Gibraltar op te blazen met een rubberboot gevuld met explosieven. Oók zouden ze aanslagen hebben beraamd op westerse doelen in Marokko. De rechtbank achtte deze plannen niet bewezen en veroordeelde ze alleen voor lidmaatschap van een criminele organisatie.

Drie Marokkanen, onder wie de echtgenoten van twee van de Saudiërs, kregen ieder 6 maanden wegens medeplichtigheid. Drie andere Marokkanen, volgens de rechtbank ook betrokken bij het complot, moeten 4 maanden tot één jaar de cel in.

Koninklijk beraad over prinses Margarita

Koningin Beatrix zal maandag crisisberaad houden over de uitspraken die prinses Margarita en haar man, Edwin de Roy van Zuydewijn, de afgelopen twee weken lieten optekenen door het weekblad HP de Tijd. De koningin zal zich samen met kroonprins Willem-Alexander en een aantal vertrouwelingen over de kwestie beraden. Volgens de Volkskrant vindt de koninklijke familie dat prinses Margarita het aanzien van de monarchie zware schade toebrengt.

Gisteren maakten prinses Margarita en haar man bekend een miljoenenclaim tegen het Koninklijk Huis of de staat willen indienen. Door een lastercampagne vanuit de koninklijke familie in aanloop naar zijn huwelijk zegt De Roy van Zuydewijn lucratieve contracten te zijn misgelopen met zijn bedrijf Fincentives. Die schade wil hij verhalen op de Oranjes.

Pepsi komt met nieuwe cola

Waar coca cola eerder met 'Vanilla Coke' kwam komt nu pepsi met haar antwoord daarop: Pepsi-X. Het is echter geen nieuwe soort cola met een smaakje, maar eentje met energie.

In de nieuwe cola van pepsi is extra cafeïne toegevoegd, ongeveer net zoveel cafeïne als er in twee a vier koppen koffie zit. Testers reageerden enthousiast aldus pepsi, de mix van cola en energie bleek goed te bevallen. De nieuwe cola, die als eerste in Nederland wordt geïntroduceerd, zou rond half april in de winkels moeten liggen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.