''In 2060 vergaat de wereld''

-frankie- had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nog 57 jaar en dat is het 'einde oefening' voor de wereld. Dat voorspelt (of voorspelde) althans de grote Britse natuurkundige sir Isaac Newton (1643-1727). In nauwelijks bekende geschriften van de wetenschapper, die ook theoloog en alchemist was, is de datum 2060 gevonden als het jaar waarin de wereld zal vergaan.

Tijdens zijn leven besteedde Newton tientallen jaren om bijbelteksten te ontcijferen. De wis- en natuurkundige hoopte dat God de geheime wetten van het universum in de bijbel had verstopt. In 50 jaar tijd schreef Newton 4.500 pagina's vol in een poging het einde van de wereld te voorspellen. Die documenten lagen 250 jaar lang in een kist bij de graaf van Portsmouth. In de jaren dertig van de vorige eeuw werden ze geveild. Veel van de documenten vonden hun weg naar de verzamelaar Abraham Yahuda en werden opgeslagen in de Nationale Hebreeuwse Bibliotheek. In deze geschriften vond een Canadese academicus de datum 2060.

Newton voorspelde dat een golf van plagen en oorlogen gevolgd zou worden door de tweede komst van Christus. Heiligen zullen vervolgens 1.000 jaar over de aarde regeren.