FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 14 december 2002

Weeralarm KNMI in verband met ijzel

Het KNMI heeft voor vanavond en vannacht een weeralarm afgegeven in verband met gladheid.

In grote delen van het land kan het spekglad zijn door ijzel en bevriezing van natte weggedeelten. Ten noorden van de lijn Amsterdam-Winterswijk is het al op veel plaatsen glad.

De gladheid zal zich vannacht verder naar het zuiden uitbreiden. Mensen die niet persé hoeven te reizen wordt aangeraden binnen te blijven.

Inval in neo-Nazi kraakpand Eindhoven

In een door neo-Nazi's gekraakt pand in Eindhoven is gisteren een inval gedaan door de Koninklijke Marechaussee. Het betreft de voormalige Constant Rebecquekazerne die volgens de Telegraaf al twee jaar dienst doet als hoofdkwartier van een extreemrechtse organisatie.

De gemeente Eindhoven wist al langer dat er neonazi-activisten in het kraakpand verblijven, maar kon niet optreden omdat het om defensie terrein gaat. Bij de inval heeft de Marechaussee overigens niets aangetroffen wat in strijd met de wet zou kunnen zijn. De activisten blijken kennelijk onraad geroken te hebben nadat een fotograaf van de Telegraaf donderdag foto's kwam maken op het terrein.

De groep krakers zou geleid worden door twee bekende extreemrechtse activisten Michel H. en Maarten H. van de Nationalistische Studenten Eindhoven. Tot donderdag hingen er verboden vlaggen, posters en fascistisch propagandamateriaal voor de ramen en aan de wanden. Aan de wand hangt nog wel een portret van prins Claus met een Hitlersnor. Ook worden er regelmatig houseparty's en optredens georganiseerd voor uiterst rechtse skinheads.

Ongeluk in achtbaan net op tijd voorkomen

FuSe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Acht feestgangers van een kantoor in Londen zijn aan een ramp ontsnapt in een achtbaan op de Brighton Pier. Een medewerker van de pier wilde de mensen op een extra ritje in de achtbaan trakteren. Maar de baan was gesloten voor onderhoud.

De man kwam pas tot de conclusie dat de baan gesloten was vanwege onderhoud, toen de trein al onderweg was. Bij het onderhoud was een gedeelte van de rails weggehaald. De man drukte meteen op de noodstop. De trein werd net op tijd tot stilstand gebracht. Alleen het eerste karretje schoot van de rails af.

De acht inzittenden werd een ritje in een andere achtbaan aangeboden om het goed te maken. Echter alle acht hebben dit aanbod afgewezen.

Grootste mistletoe ter wereld in Alkmaar

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Alkmaar is de grootste mistletoe ter wereld te vinden. Dit is zaterdag bevestigd door medewerkers van het Guiness Book of Records, waar de misteltoe in vermeld zal worden. De mistletoe is te vinden op het Waagplein en heeft ongeveer een diameter van zes meter.

Dit jaar is het de derde vermelding van Alkmaar in het Guiness Book of Records. Eerder wist de stad met de grootste kaas en met het wereldrecord kaasfondue een vermelding te krijgen in het boek.

De recordpoging is georganiseerd door de Stichting Promotie Alkmaar, studenten van de Hogeschool Inholland en leerlingen van het Alkmaarse Clusius College.

De mistletoe blijft tot zondagmiddag staan op het Waagplein, waarna hij wordt afgebroken. Wie dus nog wilt zoenen onder de mistletoe, moet snel zijn.

Van der G. had plan voor aanslag bij B&VD

Wanneer zijn aanslag op Pim Fortuyn zou zijn mislukt, zou Volkert van der G. de politicus na andere mediaoptredens hebben opgewacht. Dat blijkt uit een reconstructie van dagblad De Gelderlander.

Volgens bronnen bij justitie had de 33-jarige Van der G. meerdere opties bedacht om zijn plan uit te voeren. Zo zou hij het, wanneer de aanslag zou zijn mislukt, hebben geprobeerd bij een uitzending van KRO's ontbijtshow op 8 mei. Ook een uitzending van Barend & Van Dorp op 14 mei zou Fortuyn fataal hebben kunnen worden.

Volgens De Gelderlander werd de beslissing om Fortuyn te doden in het weekeinde van 4 en 5 mei definitief. Op 6 mei schoot de Harderwijker de politicus na een uitzending van Ruud de Wild dood. Hij had Fortuyn gevreesd en wilde de zwakkeren in de samenleving beschermen. Volgens justitie heeft Van der G. de aanslag in zijn eentje gepleegd.

Met dank aan Danzig voor de tip!

Olie-alarm na aanvaring in Kanaal

wildhagen en BaraCuda hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een aanvaring tussen een vrachtschip en een containerschip in het kanaal is een Noors vrachtschip gezonken. Het 190 meter lange schip vervoerde bijna 3000 auto's en 2000 ton stookolie. Frankrijk en Groot-Brittannië hebben daarom een rampenplan in werking gesteld.

De schepen voeren in dichte mist op elkaar, dertig kilometer uit de kust van Duinkerken. Om het vrachtschip, dat nog deels boven water uitsteekt, wordt een rubberen slang gelegd. Dat moet eventuele lekkage voorlopig tegenhouden. De bemanning van het vrachtschip is gered.

Het bergingsbedrijf Smit Internationale heeft al mensen naar het vrachtschip gestuurd om te kijken hoe het naar boven kan worden gehaald. Het schip ligt op een belangrijke scheepsvaartroute en levert daardoor gevaar op voor de scheepvaart. Het is nog niet zeker of Smit ook daadwerkelijk de opdracht krijgt het schip te bergen.

Noord-Korea niet blij met nieuwe Bond-film

ImPrEzA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Noord-Korea vindt de nieuwe James Bond-film een belediging voor hun land. De film met Pierce Brosnan in de hoofdrol speelt zich gedeeltelijk af in Noord-Korea.

De organisatie 'Secretariaat voor een vreedzame eenwording van het vaderland' zegt in een verklaring dat de film niets anders doet dan hun land te beledigen. Ook Zuid-Korea is niet in zijn nopjes met 'Die another day'. Vooral de scène waarin James Bond de liefde bedrijft in een tempel is een doorn in het oog.

Lucius ''slachtoffer'' seksgroupie

PSV-speler Theo Lucius is het slachtoffer geworden van een op seks met topvoetballers beluste wulpse jonge dame uit Zweden. Het gaat om Joanna Sorsa, een rondborstige blondine die in voetbalkringen bekend staat als een op vermogende spelers jagende groupie.

De Zweedse is na een avontuurtje met Lucius in verwachting geraakt en heeft inmiddels een dochtertje gekregen. Ze claimt nu een hoop geld van Lucius. De middenvelder van PSV heeft in opdracht van een Zweedse rechter vorige maand bloed moeten afstaan wat nu vergeleken wordt met het bloed (DNA) van de baby van Sorsa.

Het meisje, Michelle, werd 4 december vorig jaar geboren en zou voortkomen uit een seksavontuur met Lucius tijdens een trainingskamp van PSV.

Lucius werkt volledig mee aan het onderzoek, volgens zijn advocaat is daaruit af te leiden dat hij niet uitsluit de vader te kunnen zijn.

Rolling Stones concert ArenA uitverkocht

Het concert dat de Rolling Stones op 19 augustus in de Amsterdam ArenA geven, en waarvoor de verkoop vanochtend van start ging, is uitverkocht. Het betrof een extra concert omdat de concerten in Rotterdam en Utrecht vorige week binnen no-time uitverkocht waren.

Mojo wil(de) nog een concert organiseren in de ArenA op 20 augustus, maar volgens de concertorganisator hebben de Rolling Stones laten weten het hierbij te willen laten.

Volgend jaar op 11 en 13 augustus staan de Stones in stadion de Kuip in Rotterdam, de 15e in de Rotterdamse concerthal Ahoy, 16 augustus in theater Vredenburg in Utrecht en op 19 augustus in de Amsterdam ArenA. De Stones zullen elk concert aanpassen aan de locatie.

Conservatieven.nl maar in 12 districten

Het zijn De Conservatieven.nl, de LPF-kloon van Winny de Jong, niet gelukt om in alle districten genoeg handtekeningen te verzamelen. Slechts in 12 van de 19 kiesdistricten mag de partij deelnemen.

Belangrijke kiesdistrichten als Den Haag, Den Helder en Nijmegen gaan aan de neus van De Conservatieven.nl voorbij. Het missen van 7 kiesdistricten maakt de kans op een Kamerzetel een stuk kleiner. Buiten eerder genoemde districten zal men ook in Zeeland, Friesland, Groningen en Flevoland niet op Winny en consorten kunnen stemmen.

Een andere partij die zegt het gedachtengoed van Pim Fortuyn uit te dragen, de lijst Alliantie, Vernieuwing en Democratie (AVD), heeft in 13 districten voldoende handtekeningen verzameld. Deze partij mist onder andere Rotterdam, maar heeft wel district Den Haag.

Racistische uitspraak Republikeins leider

In Amerika is opschudding ontstaan door een toespraak van de leider van de Republikeinen in de Amerikaanse senaat, Trent Lott, na Bush de machtigste man binnen de Republikeinse partij. Tijdens een rede voor de verjaardag van de 100-jaar oude Republikein Strom Thurmond zei Lott dat het land beter af was geweest indien hij in 1948 tot president was gekozen. ''Indien de rest van het land ons voorbeeld had gevolgd dan hadden we al die jaren niet al deze problemen gehad.''

Thurmond wilde in 1948 de verkiezingen winnen door te wijzen op de noodzaak van rassenscheiding: ,,Alle wetten van Washington en alle bajonetten van het leger kunnen geen negers in onze huizen, onze scholen en onze kerken drijven''. In Amerika bestond tot de jaren 60 een apartheidswetgeving in sommige staten.

Lott heeft inmiddels 1.000 maal excuus gemaakt voor zijn opmerkingen die de Amerikaanse rassenscheiding indertijd aanprijzen. De Amerikaanse president Bush heeft ook in scherpe bewoordingen afstand genomen van de uitlatingen van Lott. Hij noemde de tijd dat er apartheid in de VS bestond een schending van de constitutionele regels, dat iedere Amerikaan hetzelfde moet worden behandeld.

Ook andere Republikeinen hebben de uitlatingen van Lott sterk veroordeeld. Toch meent president Bush dat Lott niet hoeft op te stappen.

Lott is al herhaaldelijk betrapt op racistische uitlatingen, maar nog nooit zo openlijk als afgelopen week.

Cyberterreur zal internet 2 dagen platleggen

Boogey55 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onderzoeksbureau IDC verwacht dat cyberterreur volgend jaar de economie kan ontregelen en het internet een dag of twee plat kan leggen.

Van tien voorspellingen die IDC voor het volgende jaar doet is die over cyberterreur de meest opzienbarende. CNet meldt dat de haast onvermijdelijke oorlog tegen Irak volgens John Gantz, het hoofd onderzoek van IDC, hackers op ideeën zal brengen.

Welke vorm het cyberterreur zal aannemen weet het onderzoeksbureau nog niet. Een van de mogelijkheden is een zogeheten denial of service (DoS) aanval. Daarbij wordt een computer door een hacker aangevallen door er een groot aantal valse verzoeken om informatie naartoe te sturen. Bonafide verzoeken van informatie komen daardoor niet meer op de juiste plek terecht.

In oktober van dit jaar vond er een aanval op acht tot negen van de dertien essentiele servers plaats. Deze servers zorgen voor het omzetten van domeinnamen naar ip-nummers.

Vijfmaal gratis DLC voor Guitar Hero: World Tour gitaar bundel

Guitar Hero: World Tour was tot nu toe alleen beschikbaar als volledige set met drums, gitaar en microfoon of als losstaande game, nu is de game dan ook beschikbaar in de vorm van het Complete Guitar-pakket. In dit pakket zit zoals de naam al doet vermoeden geen drumstel en/of microfoon, maar slechts de game en een gitaar. Om het pakket wat aantrekkelijker te maken heeft Activision besloten om vijf gratis downloadbare tracks beschikbaar te stellen voor de kopers van de bundel.

Dit pakket is uiteraard een stuk goedkoper dan de volledige set. Waar het volledige pakket voor € 199,99 over de toonbank gaat, wordt het Complete Guitar-pakket voor € 109,99 verkocht. Om recht te hebben op de vijf gratis downloadbare tracks moet het pakket voor 31 december 2008 gekocht worden.

Over hoe de actie verder precies in zijn werk gaat is nog weinig bekend, er is een site waar men later op terecht kan maar daar is vooralsnog weinig informatie te vinden. Dus of het vijf nummers naar keuze zijn of een vast pakket van vijf nummers, of misschien wel een beperkte selectie, dat horen we allemaal later.

PvdA gaat voor coalitie met CDA

PvdA-lijsttrekker Wouter Bos wil na de verkiezingen het liefst een coalitie vormen met het CDA zo zegt hij vandaag in de Volkskrant. Mocht een derde partij nodig zijn om een dergelijke coalitie mogelijk te maken dan komen wat Bos betreft SP, GroenLinks of de ChristenUnie in aanmerking.

D66 ziet Bos niet zitten: "Ik vind D66 op sociaal-economisch gebied warrig en zwalkend''.

Als de SP flink wint moet die partij bij de formatie betrokken worden meent Bos. Hij is wel benieuwd op welk punt Marijnissen bereid is compromissen te sluiten. De verschillen tussen PvdA en GroenLinks zijn minimaal volgens Bos.

Eierstok naar arm getransplanteerd

Boogey55, LSD en Frank82 hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Begin dit jaar is in het Leids Universitair Medisch Centrum een opmerkelijke operatie uitgevoerd. De artsen aldaar hebben de eierstok van een patiënte naar haar bovenarm verplaatst. Dit was nodig omdat wegens kanker haar baarmoeder verwijderd moest worden en bij nabestraling de eierstokken konden worden beschadigd.

Nog nooit eerder werd in Nederland een operatie als deze uitgevoerd. De eierstok is naar de bovenarm verplaatst en aangesloten op een ader en een slagader. Hierdoor hoopt men te voorkomen dat de vrouw vervroegd in de overgang terecht komt. Ook wordt bij vrouwen, die op jonge leeftijd hun eierstokken kwijtraken vaak botontkalking ontdekt. Tevens is het risico op hart- en vaatziekten groter.

Bos daagt Balkenende uit voor een debat

PIM4EVER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Wouter Bos, lijsttrekker van de PvdA, heeft CDA lijsttrekker Jan Peter Balkenende in een open brief uitgedaagd voor een debat. Balkenende deed aan het begin van de week enkele uitspraken over Bos en over de ziektekostenpremies.

Balkenende zou volgens Bos gezegd hebben dat de verhoging van de ziektekostenpremies voor het grootste deel zijn te wijten aan de wachtlijsten die zijn ontstaan onder Paars bewind.

De lijsttrekker van het CDA werd deze week eerder al uitgedaagd door Bos tijdens een gastcollege op de Vrije Universiteit. Omdat Balkenende hierop niet reageerde probeert Bos het nu met een open brief.

Aanhouding in zaak JMJ

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man uit New York is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op de Amerikaanse rapper Jason Mizell (beter bekend als Jam Master Jay).

De rapper van de hiphopgroep Run-DMC werd eind oktober in een studio doodgeschoten. Volgens de New York post is de verdachte een 35-jarige drugshandelaar en een bekende van de rapper.

De verdachte zou tijdens de criminele daad voor de studio op de uitkijk hebben gestaan. Een andere drugshandelaar, bij wie Mizell schuld had, zou de hoofdverdachte zijn. Hij huurde de 35-jarige en een nog onbekende man in om Mizell te vermoorden.

Ajax - PSV wie doen er mee?

Ajax kan zondag in de topper tegen PSV geen beroep doen op Hatem Trabelsi.

De verdediger van Ajax heeft momenteel te veel last van de blessure aan de hamstring die hij opliep in het Champions League-duel met AS Roma afgelopen dinsdag. Ajax kan tegen de Eindhovense club ook niet beschikken over de geblesseerden John Heitinga, Bogdan Lobont, Joey Didulica, John O'Brien, Henk Timmer en Rafael van der Vaart. De Roemeen Chivu is naar alle waarschijnlijkheid wel op tijd fit.

Bij de Eindhovenaren is het wel of niet meespelen van Mateja Kezman nog afwachten. De topscorer van de Holland Casino Eredivisie liep vorige week een lichte blessure aan de enkel op tegen FC Utrecht en trainde afgelopen vrijdag individueel.

Vermiste schaatser dood aangetroffen

Vrijdagavond is het lichaam van een 72-jarige schaatser, die sinds donderdag werd vermist, gevonden door zijn schoonzoon. De man wilde van Berkhout naar Assendelft schaatsen en werd donderdagmiddag als vermist opgegeven toen hij niet in Assendelft was aangekomen.

De politie rukte uit met een helicopter en een warmtezoeker om zo de man te kunnen traceren. Daarnaast werden ook duikers ingezet om te zoeken bij een 'verdacht wak'. Toen het donker werd besloot de schoonzoon de zoektocht alleen voort te zetten en vond gisteravond het levenloze lichaam van zijn schoonvader nabij een wak in het Noordhollands Kanaal.

Achterhoeker komt om in hakselmachine

In het plaatsje Rekken in de Gelderse Achterhoek is een 40-jarige man donderdag een horror-dood gestorven.

De man was aan het werk bij een boerderij aan De Huttendijk toen hij door onbekende oorzaak in een hakselaar (machine om takken te versnipperen) terecht kwam. De precieze oorzaak valt moeilijk te achterhalen, daar de Achterhoeker in zijn eentje aan het werk was. Het duurde dan ook enige tijd voordat hij werd aangetroffen.

PSV'er Lucius ''slachtoffer'' seksgroupie

PSV-speler Theo Lucius is het slachtoffer geworden van een op seks met topvoetballers beluste wulpse jonge dame uit Zweden. Het gaat om Joanna Sorsa, een rondborstige blondine die in voetbalkringen bekend staat als een op vermogende spelers jagende groupie.

De Zweedse is na een avontuurtje met Lucius in verwachting geraakt en heeft inmiddels een dochtertje gekregen. Ze claimt nu een hoop geld van Lucius. De middenvelder van PSV heeft in opdracht van een Zweedse rechter vorige maand bloed moeten afstaan wat nu vergeleken wordt met het bloed (DNA) van de baby van Sorsa.

Het meisje, Michelle, werd 4 december vorig jaar geboren en zou voortkomen uit een seksavontuur met Lucius tijdens een trainingskamp van PSV.

Lucius werkt volledig mee aan het onderzoek, volgens zijn advocaat is daaruit af te leiden dat hij niet uitsluit de vader te kunnen zijn.

PvdA wil godsdienstscholen aanpakken

PvdA-lijsttrekker Wouter Bos morrelt aan de onderwijsvrijheid. Het bijzonder onderwijs moet volgens hem niet langer de mogelijkheid hebben om kinderen van een andere (of geen) godsdienst te weigeren. Nu mogen bijvoorbeeld christelijke scholen iemand van een andere gezindheid weigeren. Hierdoor worden openbare scholen in gebieden met veel allochtonen ''zwarte scholen''. Een openbare school moet immers iedereen toelaten, in tegensteling tot het bijzonder onderwijs.

Bos wil naar een algemene acceptatieplicht: ,,Alleen dan weet je zeker dat een school een afspiegeling is van de mensen in de wijk. Bijzondere scholen in witte en zwarte wijken moeten alle leerlingen toelaten. Liever drang dan dwang, maar het moet wel gebeuren. Alleen een betere spreiding van bevolkingsgroepen kan opeenstapeling van problemen in wijken voorkomen.''

De plannen van de PvdA lijsttrekker zijn controversieel, want om dit te berwerkstelligen moet de Grondwet (artikel 23) gewijzigd worden.

-
Eerder pleitten D66 en de SP al voor dergelijke maatregelen. Het was toenmalig D66-minister Van Boxtel die met het plan kwam om religieus onderwijs af te schaffen, wat tot een storm van protest leidde.

LPF vindt dat Marijnissen ''effe moet dimme''

GrijzeDakDuif had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afgelopen week diende Jan Marijnissen van de SP een motie van wantrouwen in tegen LPF-minister Nawijn omdat deze op een LPF-congres gesproken had over 'rituelen' waar het de werkwijze van de Tweede Kamer betrof.

In een persbericht op de website van de Lijst Pim Fortuyn confronteert de LPF Jan Marijnissen nu met één van zijn eigen publicaties uit het verleden.

In deze publicatie, genaamd "Effe Dimmen", noemt Jan Marijnissen de Tweede Kamer "een 'geestelijk' strafkamp'' en de debatten die er worden gevoerd "schijnvertoningen en rituelen".

De LPF schrijft dat Jan Marijnissen zich de titel waaronder deze publicatie werd gedaan: "Effe Dimmen", ernstig zou moeten aantrekken.

Marijnissen gebruikte de term ''effe dimme'' jaren geleden al in een debat in de Tweede Kamer tegen toen vice-Kamervoorzitter Weisglas. Die onderbrak Marijnissen tijdens een debat, waarop de SP-leider zei: ''effe dimme meneer de voorzitter''. Weisglas vroeg hierop tot tweemaal toe aan Marijnissen of hij die woorden terug wilde nemen. Dat weigerde Marijnissen waarna hij toch nog een vraag mocht stellen.

-
Effe dimmen publicatie op JanMarijnissen.nl

Waterstofperoxide in pakken halfvolle melk

Consumenten die in Zuid-Holland en Utrecht pakken halfvolle melk van 0,5 liter van Campina hebben gekocht moeten oppassen. 22 pakken die zijn uitgeleverd aan winkels in de genoemde provincies bevatten een mengsel van water en waterstofperoxide.

De waterstofperoxide is niet dodelijk, maar kan na het drinken wel irritaties veroorzaken. Het product ziet er uit als water en heeft een vieze, zure smaak.

Op de sluiting van de pakken, waar normaal de houdbaarheidsdatum staat, is de volgende vermelding te lezen:
aan de ene kant: (98) 19.55 - NLZ 0039.EEG . oxonia H2O
aan de andere kant: RO31-98.

Klanten die dergelijke pakken hebben gekocht worden opgeroepen die aan de winkel te retouneren. De waterstofperoxide is tijdens de schoonmaak van leidingen in de halfliterpakken gekomen.

McDonalds appeltaart bevat scheermesjes

Fatal Exception had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een man die scheermesjes in een appeltaart bij McDonald's deed beweerde dit te doen omdat hij stemmen zou horen. Dit verklaarde de man tegenover de FBI.

Adem Joseph Fontenot, achttien jaar oud, is in staat van beschuldiging gesteld voor het knoeien met eten; hij zou in drie appeltaarten scheermesjes hebben aangebracht in een McDonalds restaurant in Eunice.

Een vrouw liep snijwonden in de mond op toen ze een stuk appeltaart at op 24 november. De twee overige mesjes werden gevonden in nog niet gebakken taarten. De rechter besloot dat de man opgesloten moet blijven totdat de zaak dient nadat hij de man had aangehoord. De man heeft een geschiedenis van psychische problemen en heeft meerdere malen een zelfmoordpoging ondernomen.

Ook verklaarde de man zelf tegenover de rechter dat hij stemmen zou hebben gehoord toen hij achter de gril stond. Nadat de stemmen tot hem hadden gesproken zou hij hebben besloten om zijn eigen leven te nemen. Hij nam een scheermesje om dozen open te snijden en ging de koelcel in.

Daar kreeg hij bedenkingen en stopte hij het mesje in een taart. Toen de vrouw zich erin had gesneden deed hij er nog twee in andere taarten om het zo te laten lijken dat de mesjes in de fabriek erin waren gekomen.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.