FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 12 september 2002

Darts: v. Barneveld op dreef in World Trophy

Darter Raymond van Barneveld, voormalig winnaar van de Embassy, heeft zich donderdag geplaatst voor de halve finale van de World Trophy in Utrecht. De Hagenees versloeg in de kwartfinale vrij gemakkelijk de Engelsman Wayne Jones: 5-0. Jones, die in de vorige ronde nog van Co Stompé won, maakte in vijf sets slechts vier legs. Zwakke punt van de Engelsman was vooral zijn uitgooi.

Van Barneveld was "verschrikkelijk" blij met zijn prestatie. Als nummer één van de wereld is hij topfavoriet voor de winst van het grootste dartstoernooi van Nederland: "Ik heb het vandaag iets anders aangepakt. Lekker in de whirlpool gezeten, stoombadje gepakt en lekker gegeten. Ik voelde me heel goed", zei hij op SBS 6.

Schotse voetbalclubs kampen met miljoenen tekort

De twaalf clubs die uitkomen in de hoogste Schotse voetbaldivisie hebben samen een schuld van ruim 200 miljoen euro. Deze gegevens komen naar voren uit een rapport dat donderdag openbaar werd. Vooral de hoge salarissen drukken zwaar op de schulden van de clubs.

Dundee, Dunfermline Athletic en Motherwell gaven vorig seizoen meer geld uit aan spelersloon dan er überhaupt binnenkwam. Ook blijkt uit het rapport dat de twee dominerende Schotse clubs Celtic en Glasgow Rangers eigenlijk moeten verkassen naar een grotere competitie, bijvoorbeeld de Engelse. Hoewel de twee absolute topclubs veruit de meeste toeschouwers op de tribunes hebben, maakten ze toch miljoenen euro verlies.

,,Het is duidelijk dat Celtic en Rangers naar lucratievere velden moeten. In het kleine Schotland kunnen ze gewoon niet genoeg geld genereren'', legt een woordvoerder het onderzoeksteam uit. ,,Het zal voor die clubs onmogelijk zijn hun selecties op peil te houden.''

Het advies luidt om aan te schuiven in de Engelse premier league. ,,Zelfs een middelmatige Engelse profclub krijgt al gegarandeerd 16 miljoen euro uit televisierechten''.

Voetbal: Nieuwe transferregeling voor werkloze voetballers

De internatione voetbalbond, de FIFA, heeft het transferreglement aangepast in het voordeel van werkloze spelers. Voetballers die zonder club zitten kunnen voortaan zonder inachtneming van de termijn voor de sluiting van de transfermarkt, 31 augustus jongstleden, bij een club tekenen.

Voor de spelers die wel een contract bij een club hebben, geldt de transfertermijn gewoon nog steeds. Momenteel zijn transfers niet toegestaan tot eind van dit jaar. In de maand januari is het 'jachtseizoen' vervolgens opnieuw geopend. Vanaf februari tot aan het einde van het seizoen is het daarna weer afgelopen. De FIFA heeft de regelwijziging donderdag aan de aangesloten nationale bonden gepresenteerd.

Dat de FIFA de transferregels voor deze groep voetballers aanpast, komt ook goed uit voor de naar schatting 150 werkloze voetballers in Nederland. Zij mogen meteen tekenen als zich nog een club aandient.

De oude situatie leidde tot een conflict tussen de Centrale Spelersraad (CSR) en de KNVB. De bond wilde vasthouden aan de strenge FIFA-regel die een algemene transferstop voor vier maanden inhield. Volgens de spelersraad was die regel onrechtmatig, omdat voetballers daarmee het recht op arbeid werd ontnomen.

Vlak voor 31 augustus kwamen de CSR en de KNVB nader tot elkaar; tot 16 september konden spelers binnen Nederland bij een club tekenen. Het besluit dat de FIFA donderdag nam, maakt die nieuwe sluitingsdatum overbodig. De wereldvoetbalbond nam juist de maatregel om werkloze voetballers hun recht op arbeid te garanderen.

CDA-LPF-VVD: meer mensen in één cel

Er is in de Tweede Kamer een meerderheid te vinden die meerdere gevangenen in één cel wil opsluiten. CDA, LPF en VVD zullen minister Donner van Justitie (CDA) vragen dat mogelijk te maken.

Dit jaar komen door cellentekort circa 4.000 gevangenen voortijdig vrij. Volgens CDA-Kamerlid Rietkerk kunnen kortgestraften (tot enkele maanden) en illegalen en vreemdelingen rustig samen in één cel worden opgesloten.

In de vorige Tweede Kamer is dit voorstel ook al eens ter sprake gekomen maar daar was toen onvoldoende draagvlak voor met als argument dat gevangenen recht op privacy hebben. Namens de LPF noemde Kamerlid Schonewille dat een dooddoener: "Mensen in een verpleeghuis willen ook liever op een kamer alleen".

Peuk uit raam kost man zijn auto

Geron had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 24-jarige automobilist uit Sint Oedenrode zal zich nog wel eens bedenken voordat hij een brandende sigaret uit het raam van zijn auto gooit. Gisteren kwam een dergelijke actie hem op een total-losse auto te staan.

De Brabander gooide zijn peuk het raam uit, maar die waaide gelijk weer de auto in. Toen hij vervolgens probeerde de peuk van de grond op te rapen, reed hij tegen een boom.

Omdat de man geen autogordel omhad liep hij verwondingen aan zijn hoofd op. Hij is naar een ziekenhuis gebracht. De auto kon naar de sloop.

Roltrap op toeren maakt slachtoffers

In Rotterdam zijn vanochtend 4 vrouwelijke reizigers, in het Rotterdamse metrostation Leuvehaven aan de Schiedamsedijk, gewond geraakt toen een roltrap op hol sloeg.

De roltrap ging ineens steeds sneller draaien waardoor geen gelegenheid was om normaal af te stappen. Hierdoor ontstond een opstopping en vielen mensen achterover en op elkaar. Een vrouw liep een hoofdwond op en moest naar het ziekenhuis, een andere vrouw klaagde over pijn in haar borst en twee andere vrouwen hadden diverse wonden en klaagden over rugpijn.

De politie heeft geen idee wat de oorzaak is van de rappe roltrap.

Big Brother: 2 nieuwe bewoners

Vanavond, tijdens de tweede liveuitzending, betraden twee nieuwe bewoners het huis.
Carmen en Ting hebben vanavond het huis betreden. Zij brachten hun eerste BB-tijd door op de geheime locatie in het buitenland en arriveerden, zo te zien behoorlijk nerveus, bij het huis in Almere.


Ting

In eerste instantie kwamen zij terecht aan de rijke kant van het huis, maar al snel gooide Martijn Krabbé roet in het eten: beide dames moesten vertrekken naar de gevreesde Bunker. Daar brak al snel lichte paniek uit, toen bleek dat er helemaal niet genoeg bedden waren voor twee nieuwe bewoners.

En inderdaad, Big Brother had even later nog een verrassing: De bewoners van de Bunker, Jeanette, Bo, Mustapha en Margriet, moesten één van de twee dames uitkiezen om te blijven. De ander moest terug naar de Bungalow. Jeanette werd door Martijn Krabbé uitgekozen om deze beslissing te maken en alhoewel zij liever Carmen bij zich zou houden, koos zij toch voor Ting. Ting zou een grotere aanwinst zijn voor de groep.

Het feit dat zij door de Bunkerbewoners werd afgewezen, leek Carmen niet veel te deren. Dolblij keerde zij terug naar de Bungalow.


Carmen

Volgende week zullen twee mannen het huis betreden en zal één van de vrouwen het huis moeten verlaten. Wie dat is wordt door de kijkers bepaald.

Wil je met anderen in discussie over Big Brother? Doe dat dan op ons BB4 forum

Efteling verwelkomt 80 miljoenste bezoeker

Het vijftig jaar oude attractiepark De Efteling in Kaatsheuvel heeft donderdag de tachtig miljoenste bezoeker ontvangen. De gelukkige is Nathalie Ros uit Papendrecht. Samen met haar 2-jarige zoontje Michiel en zijn beide oma's werd zij verwelkomd door directeur P. Holtrop van de Efteling.

Van kleins af aan bezoek ik elk jaar de Efteling. Dit keer gaat mijn zoontje voor het eerst mee. Zijn eerste bezoek wordt nu zeker een onvergetelijke gebeurtenis"", aldus Nathalie Ros.

Het Papendrechtse viertal kreeg onder meer een bezoek aan de Winter Efteling, de winteropening van het park, voor vijftig personen aangeboden. De overige bezoekers werden donderdag getrakteerd op een stuk van een enorme Efteling-feesttaart.

De Efteling ging in 1952 open als sprookjespark. Het park bestond toen uit tien door Anton Pieck en Peter Reijnders vormgegeven sprookjes, een theehuis en een speeltuin. In dat jaar werden in totaal 240.000 bezoekers genoteerd. In vijftig jaar tijd is de Efteling uitgegroeid tot een park met internationale allure.

Bijna 1,9 miljoen kijkers WTC-documentaire RTL4

Gisteravond hebben 1.870.000 mensen naar de de documentaire '11/9 World Trade Center' op RTL4 gekeken, eenderde van de mensen die op dat moment de tv aanhad. De documentaire werd gemaakt door twee Franse jongens, die toevallig op de rampplek in New York aan het filmen waren.

De andere herdenkingsprogramma's werden volgens NOS Kijk- en LuisterOnderzoek 'redelijk normaal' bekeken. Het rechtstreekse programma op Nederland 1 trok gistermiddag 290.000 kijkers, op RTL5 (RTL Z) trok dit 100.000 kijkers. Naar 2 Vandaag keken gisteren 900.000 mensen en een speciaal KRO-concert wist 300.000 mensen te trekken.

Verstappen vraagt faillissement Arrows aan

JaJoah wist ons vandaag het volgende te melden:

Jos Verstappen vraagt het faillissement van zijn voormalige werkgever Arrows aan. De Limburgse Formule 1-coureur is het wachten op betaling van achterstallig salaris over het seizoen 2001 en van gederfde inkomsten na zijn plotselinge ontslag begin dit jaar beu.
Dinsdag hing de Formule 1-renstal al een faillissementsaanvraag boven het hoofd, maar teambaas Tom Walkinshaw wist dat op het laatste moment af te wenden door schuldeiser Champion Recruitment Ltd., een toeleveringsbedrijf van Formule 1-onderdelen, te betalen.

Het in financiële nood verkerende Arrows heeft nu meer tijd gekregen om zijn crediteuren tegemoet te komen. De rechtbank in Leeds bepaalde gisteren dat een faillissementsaanvraag voor het team van Walkinshaw 28 dagen wordt uitgesteld. Er wacht inmiddels echter een rijtje schuldeisers dat om verschillende redenen geld wil zien van Arrows.

Jos Verstappen is de voornaamste crediteur. De coureur eist naar verluidt ruim vijf miljoen dollar (bijna zes miljoen euro) van Walkinshaw. Verstappen heeft nog salaris te goed over een gedeelte van het vorig seizoen en daarnaast eist hij genoegdoening wegens gedorven inkomsten. De Limburgse coureur had nog een doorlopend contract bij Arrows, maar werd begin dit jaar ontslagen op een moment dat alle andere Formule 1-stoeltjes al bezet waren.

Verstappen is blijkbaar niet de enige partij die het wachten op geld beu is. In zijn kielzog hebben zich nog zeven andere schuldeisers gemeld. Voornaamste zijn motorenleverancier Cosworth, dat nog drie miljoen dollar te goed heeft, en Verstappens collega Heinz-Harald Frentzen. De Duitser nam dit jaar de plek van Verstappen in, maar stapte enkele weken geleden op. Naar nu blijkt heeft ook hij nog geld te goed van Walkinshaw. Gerept wordt over een bedrag van 100.000 pond (160.000 euro).

De faillissementsaanvraag van Verstappen wordt behandeld bij het gerechtshof in Londen. Eind volgende week start de procedure, maar Arrows heeft de garantie gekregen dat het team vier weken de tijd krijgt om zijn schuldeisers tegemoet te komen. Arrows reageerde opgelucht op het uitstel. "We zullen ons uiterste best doen om de renstal van een toekomst te verzekeren. Alles is gericht op de verkoop van het team.'

Walkinshaw is in onderhandeling met een Amerikaanse multimiljonair. Ook de Schot Craig Pollock is in de markt. Hij heeft een bod gedaan van één dollar, inclusief de overname van alle schulden. Die bedragen om en nabij de vijftien miljoen dollar (zeventien miljoen euro).

De laatste weken haalde Walkinshaw keer op keer trucs uit om zijn licentie voor de Formule 1 te behouden. Hij liet de racewagens wel verschijnen en soms een paar rondjes trainen, maar aan de wedstrijden deden ze niet mee. De FIA, het overkoepelende orgaan, heeft nu echter opheldering geëist van Arrows over de handelwijze van het team. Een sanctie kan variëren van een geldboete tot het innemen van de racelicentie. In dat laatste geval verdwijnt de renstal van het toneel.

FIA laat Arrows met rust

JaJoah wist ons vandaag het volgende te melden:

De FIA zal de noodlijdende renstal van Arrows, die al twee grand prix verstek liet gaan, niet straffen. De internationale automobielfederatie zei donderdag dat er geen hard bewijs is dat de afwezigheid van Arrows het gevolg was van de schulden van het team.
Zou dat wel het geval zijn geweest, dan had de FIA Arrows de racevergunning kunnen afnemen. ,,Onder de huidige omstandigheden wacht de FIA af hoe de onderhandelingen tussen Arrows en een nieuwe koper aflopen. Tot die tijd onderneemt de FIA geen formele actie.'', luidt een verklaring.

Overigens is nu al duidelijk dat de racewagens van Arrows komend weekeinde niet zullen starten op het circuit van Monza voor de Grote Prijs van Italië.

Nieuwe misdaadlijn in één week 4000 keer gebeld

Meld Misdaad Anoniem, het nieuwe telefoonnummer waar mensen anoniem tips over misdrijven kunnen geven, is in de eerste week meer dan 4.000 keer gebeld. Het nummer 0800-7000 werd op 4 september opengesteld voor mensen die de politie tips willen geven over misdaden.

Volgens het projectbureau M., dat de kliklijn aanstuurt, hebben medewerkers van het callcenter met een optimale bezetting bijna 2.000 gesprekken gevoerd. Ongeveer 700 telefoontjes konden niet beantwoord worden doordat het te druk was. Daarbij werd het nummer ook nog eens ruim 1.300 keer gebeld buiten de de openingstijden van 10.00 tot 22.00. Ook gooiden bellers in enkele gevallen voortijdig de hoorn op de haak.

260 Tips werden door de tiplijn doorgestuurd naar de politie en het fraudeloket van de verzekeraars. Volgens Projectbureau M. zitten er zeer bruikbare tips tussen over ernstige zaken. Het gaat om drugs, fraude, moord en doodslag, zedenzaken (waaronder kinderporno), bedreigingen, mishandelingen en wapenhandel. Sommige tips geven nieuwe informatie, andere geven nieuwe inzichten in bestaande zaken.

Voetbal: Henry ontkomt aan boete

Thierry Henry, spits van de Engelse voetbalclub Arsenal, is aan een geldboete ontsnapt voor de manier waarop hij dinsdagavond de winnende treffer voor zijn club vierde in het duel met Manchester City (2-1). Na het tweede doelpunt trok de Franse spits zijn shirt over het hoofd en wees daarbij op de boodschap die hij op zijn ondershirt had geschreven. In plaats van een boete kreeg Henry van de Engelse voetbalbond FA een waarschuwing.

Dat Henry op deze manier zijn doelpunt vierde is in strijd met de nieuwe regels van de FIFA. In de regels staat dat het niet toegestaan dat spelers tijdens de wedstrijden een boodschap uitdragen.

De boodschap waar Henry opwees was en felicitatie voor Sharleen Spiteri van de Schotse band Texas voor de geboorte van haar baby.

Poepende man in tram veroorzaakt botsing

demi_2001 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gistermiddag zijn twee trams van lijn 2 in Rotterdam in botsing gekomen, nadat een passagier in een van de voertuigen zijn behoefte had gedaan. Bij de botsing tussen de trams raakten een bestuurder en twee passagiers licht gewond.

Omdat men eerst de uitwerpselen van de man moest opruimen, ging er veel tijd verloren. De trambestuurder wilde deze tijd inhalen en zag in zijn haast op de Beukendaal een tram over het hoofd die aan de halte stond. Hij botste er bovenop.

De tram die de botsing veroorzaakte is een Weense tram, die bekend staat om zijn gebrekkige reminstallatie. Maar volgens de RET was er geen sprake van een technisch mankement, maar van een menselijke reactie op ongewoon gedrag.

De botsing zorgde voor een korte vertraging in de dienstregeling van lijn 2. Nadat de twee beschadigde trams op een zijspoor waren gezet, werd de dienstregeling hervat.

NFL: Legendarische quarterback overleden

Fok! NFL Nieuws
De legendarische quarterback Johnny Unitas, die vaak werd genoemd als beste quarterback ooit in de NFL, is vandaag op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval.

Jonny Unitas, ook wel de "Golden Arm" genoemd, speelde tien Pro Bowls en was drie keer MVP. Ook speelde hij in het winnende Super Bowl-team van Baltimore toen ze van Dallas wonnen in 1971.

The Golden Arm
De legendarische quarterback Johnny Unitas alias Golden Arm

Te koop: Naam van Stadion MVV

De naam van stadion Geusselt van MVV is te koop. De in financiële nood verkerende club uit de Gouden Gids Divisie hoopt de naam van het stadion voor veel geld te slijten aan een sponsor. Behalve de naam van het stadion kunnen geïnteresseerden ook hun naam verbinden aan één van de tribunes. Tegen betaling van enkele duizenden euros kan een tribunedeel worden aangekocht.

De eerste divisie club probeerde vorig jaar al de naam van het stadion voor veel geld te slijten aan de Limburgse violist André Rieu, maar de onderhandelingen liepen op niets uit.

Klassieke muziek tegen spreekkoren

KingKai had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om spreekkoren bij voetbalwedstrijden tegen te gaan wil de politievakbond klassieke muziek gebruiken. Dit 'akoestische vangnet' moet het vandalisme en de openlijke beledigingen laten ophouden.

De KNVB is in principe voor, maar wil liever gangbare voetbal liederen ten gehore leggen. Overigens worden bij sommige wedstrijden al DJ's ingehuurd, om zo een betere sfeer te krijgen in het stadion. Klassieke muziek is nog nooit gedraaid tijdens een wedstrijd.

Acteur Nick Nolte gearresteerd

De 61-jarige acteur Nick Nolte is in Californië gearresteerd onder verdenking van rijden onder invloed van alcohol of drugs. De Amerikaanse acteur moest een blaastest afleggen nadat hij kriskras over de weg reed. Een blaastest die hij overigens niet goed kon volbrengen.

Een woordvoerder van de politie verklaarde: "Het was waarschijnlijk geen alcohol. Maar daar kan pas over een paar dagen uitsluitsel over worden gegeven."

Nolte stond jarenlang bekend als stevige drinker. Eens beschreef hij zichzelf als 'een functionerende dronkenlap.' Toen zijn collega Katherine Hepburn (95) hem beschuldigde van het feit dat hij in elke goot van de stad dronken was neergevallen antwoordde hij "Nee hoor, ik heb er nog een paar te gaan."

Nick Nolte 'bekeerde zichzelf' echter in de jaren negentig. Hij liet de drank staan en werd een fanatiek fitnessbeoefenaar. Schijnbaar heeft hij daar nu weer vanaf gezien.

Bouwenquête: Opzienbarende feiten V. Gijzel

Vandaag zat ex-Tweede-Kamerlid Rob Van Gijzel (PvdA) voor de parlementaire enquêtecommissie Bouwnijverheid. Hij deed een paar opmerkelijke zaken uit de doeken:

- Zo is zijn aftreden als Kamerlid mede veroorzaakt door de toenmalige PvdA minister Tineke Netelenbos (Verkeer). Die drong er bij PvdA-fractieleider Melkert op aan om hem het woordvoerderschap over verkeer te ontnemen.

- Ad Melkert wilde voorkomen dat bewindslieden in problemen zouden komen in verband met de bouwfraude. Daarom moest Van Gijzel over bepaalde zaken zwijgen. Van Gijzel wilde dat niet op voorhand toezeggen. Dat was reden hem het woordvoerderschap te ontnemen.

- De schikking die het OM had getroffen met de bouwbedrijven HBG en Strukton rond de Schipholtunnel, was vlak voor een spoeddebat in de Kamer over de bouwfraude tot stand gekomen. Minister Netelenbos heeft bij die schikking volgens Van Gijzel een actieve rol gespeeld. De Kamer was indertijd woedend over die schikking.

- Medewerker Zinhagel van het bouwbedrijf Strukton, die het bestaan van valse facturen bij de bouw van de Schipholtunnel heeft bekendgemaakt, is een lucratief contract voorgehouden om verder te zwijgen over de fraude. Het contract was opgemaakt door een adviesbureau, en de opsteller daarvan was volgens Van Gijzel notabene een plaatsvervangend rechter in Amsterdam. Zinhagel weigerde echter het contract te ondertekenen, waardoor de zaak toch in de openbaarheid kwam.

- Oud-minister Netelenbos vond de uitzending van Zembla over de bouwfraude indertijd een "canard" (miskleun). Ze verweet het Van Gijzel dat hij meewerkte aan de uitzending van 9 november 2001 die de bouwfraude aan de kaak stelde.
Volgens Van Gijzel omschreef Netelenbos klokkenluider Bos als een rancuneuze man. Van Gijzel zei dat hij haar erop had aangesproken de uitzending vooral serieus te nemen.

Spaanse biologen kweken minikiwi

Biologen van het instituut in Areiro in Spanje hebben een kiwi ter grootte van een druif gekweekt, en de schil van de kiwi is eetbaar.

De kleine kiwi, ook wel kiwino genoemd, verschilt volgens de onderzoekers niet van smaak met de gewone kiwi. Tevens bevat de schil geen haren. Net zoals de grotere broer van de kiwino heeft de kiwino een hoog vitamine C gehalte en is hij uitermate geschikt voor fruitsalades.

Doelman schiet bal tot in heteluchtballon

jolos had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een achttienjarige doelman van Veerle Sport FC in Laakdal heeft een bal 30 meter de lucht in, in de mand van een heteluchtballon, geschoten. Toen zijn coach hem zei dat hij nooit tot bij de passerende ballon zou kunnen komen, raapte hij de bal op en schoot hem zo hoog mogelijk de lucht in.

Iedereen op het veld was met stomheid geslagen toen de bal in de mand bij twee vrouwelijke ballonvaarders verdween. De twee waren ook niet de lulligste en gooiden de bal weer naar beneden.

CD-review: Green Lizard - Newborn


Op 27 augustus verscheen onder de titel 'Newborn' het langverwachte nieuwe album van Green Lizard. 'Newborn' is de opvolger van het in 2000 verschenen 'Identity' en is wederom geproduceerd door Cliff Norrell, bekend van zijn werk met internationale grootheden als Skunk Anansie, R.E.M., Faith No More en Jeff Buckley. Op het nummer 'Common God' is een opmerkelijk gastoptreden te horen van niemand minder dan Henry Rollins. In het oog springend is het schitterende artwork dat door zanger/gitarist Remi Tjon Ajong zelf is gemaakt. Van Newborn verschijnt 10 september de eerste single Wrong. Tijd om eens te gaan luisteren wat deze Nederlandse band te bieden heeft...

Meisje overleeft GHB-mixje maar net

Vandaag staat in het Noord-Hollands dagblad het verhaal te lezen van een 17-jarig meisje die, en dat komt helaas vaker voor, bedwelmd werd door een aangeboden drankje waarin stiekem GHB zat.

Het meisje, Laura van Nispen uit Heemskerk, overleefde de ongewenste mix maar ternauwernood. Het begon afgelopen weekend als een gezellige stapavond. Met een groep goede vrienden ging Laura naar een kroeg in Wijk aan Zee. Op zeker moment bood een onbekende man haar een biertje aan dat het meisje dankbaar accepteerde. Even later werd ze draaierig.

Haar vrienden belden daarop een taxi, maar Laura zakte al bewusteloos ineen, en haar ademhaling stopte. Wat er daarna exact is gebeurd is onbekend maar Laura kwam weer bij en begon te spugen. Achteraf is dat overgeven waarschijnlijk haar redding geweest. Haar ouders hebben haar half in coma naar het ziekenhuis vervoerd, waar ze weer bij kennis werd gebracht. Wel is ze nog steeds doodmoe en kan zich niet concentreren. Dat kan volgens deskundigen nog wel een half jaar aanhouden

Uit onderzoek bleek dat in het gekregen biertje inderdaad GHB gezeten heeft, plus nog een andere, nog onbekende stof. Op internet is dat spul volgens de vader van Laura gewoon te koop voor 10 euro en je kunt het ook zelf maken. De afgelopen maanden zijn er in Nederland al drie mensen aan overleden, ook nadat een onbekende het in hun drank had gedaan. Want in combinatie met alcohol is het dodelijk.

De politie van Heemskerk probeert te achterhalen wie verantwoordelijk is voor het gebeuren, maar heeft vrijwel geen aanknopingspunten.

-
Zie voor meer info ook het complete verhaal in het NHD

Politie voorkomt veldslag in Leerdam

Esposa en Rob Urlings hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Leerdam heeft de politie gisteravond vlak voor tien uur de Westwijk afgegrendeld om vechtpartijen tussen grote groepen jongeren te voorkomen. Eerder deze week waren er ook al vechtpartijen geweest. Daarbij waren grote groepen Molukse en Turkse jongeren betrokken. Zij gingen elkaar met messen en stokken te lijf.

Met de afgrendeling van gisteravond is volgens de politie een treffen tussen Turkse, Somalische en Molukse jongeren voorkomen. De politie was getipt over een confrontatie in de wijk. Vlak voor tien uur zagen zij een groep van ongeveer 40 jonge Molukkers die, gewapend met stokken, buizen en zwaarden, de wijk in wilden trekken.

Burgemeester van Veelen van Leerdam voerde samen met de politie overleg met vertegenwoordigers van de Turkse, Molukse en Somalische gemeenschap. Oudere Molukse inwoners probeerden de jongeren tot kalmte te manen.

Aanleiding voor de broeierige sfeer van de laatste dagen in Leerdam is een vechtpartij afgelopen zaterdag tijdens een muziekfestival op het Europaplein.

Eindhovense moskee financierde Al Qaeda

Wildehaar en KnightWhoSaidNie hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een goed ingelichte bron uit kringen van Binnen- en buitenlandse veiligheidsdiensten zegt dat een Eindhovense moskee rechtstreeks de Hamburgse cel van het netwerk Al Qaeda financierde. Daarmee zijn de kapers van 11 september gefinancierd om vlieglessen te nemen. Al Qaeda-lid Mounir al Motassadeg zou begin 2001 in Eindhoven contant geld van de rekening van de Eindhovense moskee hebben gehaald. Dat geld zou oorspronkelijk bedoeld zijn voor een nieuwe gebedsruimte.

De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) wilt nog niets loslaten over deze informatie. De zaak rond Motassadeg wordt nog door de Duitse overheid onderzocht. Hij wordt ervan verdacht het financiële brein te zijn van de Al Qaeda-cel in Hamburg en nauwe banden te hebben met de zelfmoordpiloten van 11 september.

Geld opnemen van de rekening van de Eindhovense moskee kan alleen door Motassadeg zijn gebeurd met het medeweten van het moskeebestuur.

Grieks games-verbod in strijd met grondwet

niego, Wildehaar en _Maarten_ hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een verbod op elektronisch vermaak? In Nederlandse verhoudingen misschien onbestaanbaar, maar in Griekenland is het er. Maar onlangs heeft de Griekse rechter twee eigenaren van een internetcafé toch vrijgesproken.

In Griekenland is online gokken verboden, maar de wet die onlangs is aangenomen om dit te voorkomen, is zo ruim gedefinieerd dat hierdoor alle vormen van elektronisch vermaak strafbaar zijn geworden. Het spelen van computergames valt vreemd genoeg daardoor ook onder deze wet.

In het internetcafé van de verdachten was het onder meer mogelijk het tactische schietspel Counter-Strike te spelen. De eis was maar liefst drie maanden cel, intrekking van hun vergunning en een boete van 4950 euro.
En in Griekenland heeft een cel vast geen computer....

Gelukkig voor de twee verdachten sprak de rechter hen vrij. De rechter voegde eraan toe dat volgens hem de wet zelfs in strijd is met de Griekse grondwet. De Griekse regering heeft nog niet op deze kritiek gereageerd, maar waarschijnlijk komt hiermee een eind aan de Griekse hetze tegen computerspellen.

Camera's in cel Van Der G. geoorloofd

Er is wettelijk niets mis met het cameratoezicht in de cel van Volkert van der G., zo heeft de beroepscommissie van de Raad voor Strafrechtspleging en Jeugdbescherming geoordeeld. Eerder had de Raad zich uitgesproken tegen de aanwezigheid van camera's in de cel van Van der G., maar dat betrof de situatie tot begin juli. De toenmalige minister van Justitie Korthals verruimde hierop met een noodmaatregel de mogelijkheden om gedetineerden met camera's te observeren. Onder de nieuwe regels is permanent cameratoezicht in cellen van verdachten wel geoorloofd.

De advocaten van de verdachte van de moord op Fortuyn zijn zeer teleurgesteld over het oordeel van de beroepscommissie. Vanmiddag zullen ze met Van der G. overleggen of er bij het Europese hof voor de rechten van de mens in Straatsburg een klacht moet worden ingediend tegen de Nederlandse staat.

Het is niet bekend wat de gevolgen zijn voor de hongerstaking van Van der G. De 33-jarige Hardewijker eet sinds 12 juli niet meer uit protest tegen onder meer de aanwezigheid van een camera in zijn cel.

Ziektekostenverzekering fors duurder

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Maar even niet meer ziek worden. De premie voor een ziektekostenverzekering zou namelijk wel eens flink kunnen stijgen. Het komende jaar misschien wel met maar liefst 20 procent! Aldus directeur M. Bontje van Zorgverzekeraars Nederland donderdag in een interview met het Financieele Dagblad.

Hij geeft daarvoor als reden aan dat Minister Bomhoff van Volksgezondheid de zorg meer ruimte wil geven om te voldoen aan de vraag van de patiënt. "Als je de gezondheidszorg voor een deel vrijgeeft, dan moet je rekening houden met een forse stijging van de uitgaven op korte termijn", aldus Bontje.

Snorfietser rijdt op agent in

Urbankid, Pulsar en thedoctor hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Woensdag is bij een verkeerscontrole in Maastricht een motoragent aangereden door een snorfietser. De snorfietser negeerde het stopteken en reed op de man in.

De bestuurder van de snorfiets minderde geen vaart en reed recht op de motoragent in. Beide kwamen ten val. Hierna ontstond een korte worsteling waarna de snorfietser in de boeien kon worden geslagen. Na de aanhouding heeft de motoragent zich onder doktersbehandeling gesteld.

De snorfietser zal onder meer poging tot doodslag ten laste worden gelegd. Bovendien was de snorfiets van de man opgevoerd.

10 jaar cel voor stelen 6-pack

In Amerika is een tiener veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf voor het stelen van een 6-pack. De zes blikjes bier had hij uit een koelkast gestolen die in een openstaande garage van een vrouw stond. Vrij vlug werd de 16-jarige Adam Bollenback opgepakt door de lokale sheriff. Maar op een onbewaakt ogenblik ontsnapte de jongen uit de politieauto. De jongen werd weer opgepakt en is inbraak, diefstal en ontsnapping ten laste gelegd.

Justitie eiste dat de jongen twee jaar een elektronische gordel moest dragen. Maar rechter Ric A. Howard besloot de nu 17-jarige jongen tien jaar cel te geven. "Je bent op weg je hele leven in de cel door te brengen en dat wil ik niet zien gebeuren" zei de rechter. "Dit vonnis zal je instelling meteen veranderen".

De moeder van Adam was woest. Door de rechtszaal schreeuwde ze dat ze het maar niet kon geloven.

9-1-1 blijken winnende getallen

DJ-B had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gisteren op de dag dat de Amerikanen de terroristische aanslag herdachten, gebeurde bij de New York Lottery iets opmerkelijks. De winnende getallen waren namelijk 9-1-1.

"De trekking is gegaan zoals alle voorgaande trekkingen" zegt N.Y. Lottery woordvoerster Carolyn Hapeman. "Deze nummers zijn het gewoon puur toevallig geworden."

Hoeveel mensen op deze getallen hebben gewed is nog niet bekend, evenals het totale bedrag dat de loterij moet uitkeren.

Elftal uit de competitie na pistoolschoten

Wildehaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voetbalclub REMO uit Den Haag heeft zijn derde elftal teruggetrokken uit de competitie. Deze beslissing nam het bestuur naar aanleiding van een uit de hand gelopen voetbalwedstrijd waarbij enkele pistoolschoten werden gelost.

De wedstrijd tussen REMO 3 en Spoorwijk 2 liep totaal uit de hand. Spelers, begeleiders en het publiek gingen tijdens de wedstrijd met elkaar op de vuist. Twee mannen werden door hun belagers geslagen met stokken en staven. Toen een speler van REMO 3 met zijn pistool vijf schoten loste in de lucht hielden de rellen op.

In eerste instantie hield de politie een 31-jarige Leidenaar aan, die verdacht werd van de pistoolschoten, maar later bleek dat de man die niet had gelost.

De politie denkt de dader alsnog te kunnen aanhouden.

Robert Jensen haalt uit naar radio 538

Andrew_wk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

DJ Robert Jensen heeft in zijn programma Jensen in de Ochtend op Yorin FM uitgehaald naar concurrent radio 538, nadat een beller uit Friesland het over de slechte luisterdichtheid van Yorin FM in die provincie had gehad. Jensen noemde 538 een "dufkuttige suffe t*f*szender!' met kinderachtige discjockey's, flauwe grapjes, en mannen van 50 die proberen hip te doen. Erik de Zwart werd omschreven als ''treurig!" én Edwin Evers werd een boer genoemd die op de grote geld-klopperij van 538 presenteert.

De beller in kwestie was het daar mee eens en zei dat een DJ als Jeroen van Inkel allang dood had moeten zijn, waarop de gehele crew van Jensen in de ochtend in lachen uitbarstte.


Jensen, midden, kritisch over concurrent 538


-
Het fragment is hier terug te beluisteren in mp3.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1266
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
©FOK.nl e.a.