Klose draagt goal op aan...

Redactie FOK!frontpage
Duits topscorer Klose draagt zijn volgende doelpunt tijdens dit WK op aan afgelopen maandag overleden Fritz Walter. Hij zei geschokt te zijn over de dood van de legendarische aanvoerder van het West-Duitse team(wereldkampioen in 1954).

"Hij was altijd blij als ik een goal maakte voor Kaiserslautern", vertelde Klose, dit WK met 5 doelpunten topscorer gelijk met Ronaldo. "Hij stuurde me kaarten en flessen wijn. Hij volgde mijn carrière en we praatten soms wat. Ik draag hem in mijn hart en als ik in de kwartfinale tegen de Verenigde Staten scoor, draag ik de goal op aan hem."

Klose heeft nog tot 2005 een contract bij Kaiserslautern. Clubs staan al in de rij voor de van oorsprong Poolse aanvaller, maar zelf wil hij nog minstens een jaar blijven. De speler komt uit een topsportfamilie. Zijn vader Josef speelde in de jaren '70 voor Auxerre, zijn moeder Barbara kwam 82 keer uit voor het Poolse handbalteam. Klose is pas drie jaar profvoetballer, en debuteerde pas vorig jaar in het nationale elftal.