Uitslagen van zaterdag 1 juni

Benjamin (Dagobert)
Ierland - Kameroen 1-1
Vanochtend was het de beurt aan Ierland tegen Kameroen. Die Ieren waren bij voorhand zeker geen favoriet. Zonder Roy Keane hebben ze een tijd lang niet gewonnen en het warme weer was meer een voordeel voor Kameroen. De wedstrijd begon rustig met een paar kleine kansen aan beide zijden. Vanuit het niets kwam het eerste doelpunt voor de Afrikanen, van de voet van Mboma uit een voorzet van Eto'o.
Na de rust waren het de Ieren die het initiatief namen en de meeste kansen kregen. Ze vreesden voor een uitslag zoals die van gisteren en deden er alles aan om gelijk te komen. Dat lukte, Jason Holland scoorde een doelpunt en zo komen wij Nederlanders toch nog een beetje voor op het WK. Na dit gelijke spel was het Ierland die het spel bepaalde, maar beide teams kwamen niet meer tot scoren.

Uruguay - Denemarken 1-2
Opstellingen:
Uruguay
keeper: Fabian Carini
verdedigers: Gustavo Mendez geel '25, Paolo Montero, Pablo Garcia, Dario Rodriguez(doelpunt '47) (Federico Magallanes '87)
middenvelders: Gianni Guigou, Alvaro Recoba(Mario Regueiro '80), Sebastian Abreu(Richard Morales '88), Gonzalo Sorondo
aanvallers: Dario Silva, Gustavo Varela.

Denemarken
keeper: Thomas Sorensen
verdedigers: Stig Tofting, Rene Hendriksen, Martin Laursen, Jan Heinze geel 33'(Niclas Jensen 57')
middenvelders: Thomas Helveg, Thomas Gravesen, Jesper Gronkjear(Martin Jorgensen 70')
aanvallers: Jon Dahl Tomason (doelpunt 45' en 83'), Ebbe Sand(Christian Poulsen 89'), Dennis Rommedahl.

Deze wedstrijd begon gelijk goed met wat kansen over en weer. Denemarken kreeg de bal 5 maal tussen de palen waaronder een kopbal op de lat. Uruguay kreeg er 2 tussen de palen waarvan 1 van de 2 gevaarlijke vrijetrappen van Recoba.

In de 45ste minuut kon de pas door AC Milan aangetrokken Tomasson de 0 - 1 binnentikken na een actie en strakke pass van Gronkjear.

Toen de 2de helft nog maar 2 minuten oud was maakte Dario Rodriguez een prachtige goal na een corner die na opgepikt hoog voorgegeven werd waarna Rodriguez
de bal in een keer keihard in het net volleerde. Na deze goal gooide
Uruguay de verdediging dicht in de hoop de 1 - 1 vast te houden. Dit
zorgde voor een stuk minder boeiende beelden op een paar kansjes over en weer na. Totdat Tomasson na een zuivere pas van Jorgensen de bal onhoudbaar achter Carini kopte en daarmee de winnende treffer maakte gezien er tot het eindsignaal weinig meer gebeurde.

Statistieken:
Uruguay Denemarken
1 Doelpunten 2
7 Schoten 10
3 Schoten op Doel 7
13 Overtredingen 8
8 Hoekschoppen 7
1 Buitenspel 2
47% Balbezit 53%

Duitsland - Saudi-Arabië 8-0
Duitsland heeft zojuist zijn eerste wedstrijd tegen Saudi-Arabië overtuigend gewonnen met 8-0. In de 20ste minuut maakte de jonge aanvaller Miroslav Klose de openingstreffer. Vijf minuten later zorgde hij voor de tweede goal aan Duitse zijde. De ruststand van de wedstrijd was 4-0, door twee doelpunten van Michael Ballack en Carsten Jancker vlak voor rust.

In de tweede helft rondden de Duitsers het klusje af tegen de matte Saudi's. Klose maakte zijn derde doelpunt in de 70ste minuut. Door goals van Thomas Linke en Oliver Bierhoff liep Duitsland uit naar een grote voorsprong. In de blessuretijd wist Bernd Schneider een vrije trap te verzilveren: 8-0.