FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 25 januari 2002

VVD op fors verlies, LN op 20 zetels

De VVD verliest zeer fors in de politieke peiling die NOVA regelmatig laat uitvoeren. Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden komt de VVD niet verder dan 28 zetels, een verlies van 10 zetels tov de Tweede Kamer verkiezingen van 1998. De PvdA komt uit op 40 zetels, een verlies van 5.

Uit de Politieke Barometer van bureau Interview NSS, die NOVA vanavond bekendmaakt, blijkt verder dat Leefbaar Nederland, als nu verkiezingen worden gehouden, onder leiding van Pim Fortuyn 20 zetels in de Tweede Kamer zou behalen. Bij de vorige peiling begin deze maand, kreeg Leefbaar Nederland nog 16 zetels toebedeeld.

CDA gelijk aan VVD

D66 komt uit op 8 zetels, 6 minder dan ze nu hebben. Het CDA zou nu even groot als de VVD worden, met zo'n 28 zetels, één minder dan dat de partij nu bezit. GroenLinks stijgt één zetel naar 12. De SP die nu 5 Kamerzetels heeft, kan in de peiling op 7 zetels rekenen. De ChristenUnie stijgt er één naar 6 en de SGP blijft stabiel op 3 zetels.

Met deze ontwikkeling verliest de paarse coalitie haar Kamermeerderheid (74 zetels). Voor de VVD zijn de druiven het zuurst, de partij stond eerder op winst in de peilingen.


De uitslag van de peiling staat op de site van de politiekebarometer.

Jongen heeft moord over voor internet

Een zestal mensen meldden ons het volgende:

Een 16-jarige jongen uit Maleisië heeft geprobeerd zijn moeder te doden zodat hij rustig kon internetten.
Nadat hij een jaar geleden een computer van zijn vader kreeg, raakte hij ernstig verslaafd aan surfen, tot verdriet van zijn moeder. Dat meldde vrijdag de krant Malay Mail.

De jongen viel zijn slapende moeder aan met een mes, nadat ze voor de zoveelste keer had geprobeerd hem achter de computer vandaan te krijgen.
Volgens de vrouw leeft de computerfreak voor het internet. Hij chat erop, speelt spelletjes en probeert geld te verdienen. Ze zegt in de krant zich niet meer veilig te voelen in haar eigen huis.

KNVB zoekt vriendinnen van Oranje

Onderstaand mailtje bereikte onze mailboxen via een tipgever:

VRIENDINNEN GEVRAAGD VOOR NEDERLAND-ENGELAND!

Vriendinnen van Oranje.
De KNVB is op zoek naar een meisjes- of vrouwenteam (maximaal twintig speelsters) dat tijdens de vriendschappelijke interland Nederland-Engeland op 13 februari in de Amsterdam ArenA de titel 'Vriendinnen van Oranje' wil dragen. Mocht u in aanmerking willen komen voor een gratis bezoek aan dit duel, stuur dan uw motivatie op naar:

vriendinnenvanoranje@knvb.nl


Dames die in aanmerking willen komen kunnen dus gewoonweg mailen...
Of dit mailtje iets te maken heeft met de vermeende orgieën van de spelers van het Nederlands elftal is niet bekend

VVD wil strenger asielbeleid

Op het VVD congres in Arnhem heeft de ledenvergadering van die partij besloten akkoord te gaan met interne voorstellen om de asielparagraaf in het verkiezingsprogramma verder aan te scherpen. Diverse afdelingen van de regeringspartij vonden de passages over het asielbeleid niet ver genoeg gaan.

In de nieuwe versie moeten vluchtelingen in eerste instantie zoveel mogelijk in de eigen regio worden opgevangen. Asielzoekers die zonder papieren in Nederland aankomen moeten worden vastgehouden tot hun identiteit vaststaat. Lopen zij weg uit de opvang, of werken zij op andere manier niet mee, dan moeten ze zo snel mogelijk Nederland worden uitgezet. Minderjarige asielzoekers moeten binnen 48 uur te horen krijgen of ze in de asielprocedure worden opgenomen. Als minderjarigen Nederland zijn binnengesmókkeld dan moeten ze direct worden teruggestuurd naar het land van herkomst.

Veel leden van de VVD vinden dat partijleider Dijkstal een rechtsere koers moet volgen, nu de partij in de peilingen veel zetels verliest aan Leefbaar Nederland.

De Maas moet links en rechts scheiden

De rivier de Maas zal door de gemeente Rotterdam a.s zaterdag gebruikt worden om linkse en rechtse actievoerders van elkaar te scheiden. Dankzij een uitspraak van de rechter mag de rechts-extremist Constant Kusters daar morgen met leden van de Nederlandse Volks Unie (NVU) een demonstratie houden.

De gemeente vindt dat ze na die uitspraak een linkse tegendemonstratie niet langer kan verbieden. Door links op de ene, en rechts op de andere Maasoever te houden, hoopt Rotterdam te voorkomen dat beide partijen slaags met elkaar raken.

Er zullen tijdens de demonstraties tussen de zeven- en achthonderd politieagenten worden ingezet om ongeregeldheden te voorkomen. De agenten moeten ervoor zorgen dat links op de ene, en rechts op de andere Maasoever blijft.

-
Volgens de site van de anti-fascistische actiegroep Kafka valt het te verwachten dat ''de club van nazi-fetisjisten en Hitlervereerders'' met 150 fascisten naar Rotterdam zullen komen, dat is inclusief heel veel hulp van hun Duitse geestverwanten. Doel van de tegendemonstratie is om, net als vorig jaar in Kerkrade, met duizenden mensen hun eventuele demonstratie te beperken tot nog minder dan 15 minuten.

Jochies gebruiken deo als vlammenwerper

Een 11-jarig jongentje uit Zandvoort heeft brandwonden aan zijn gezicht opgelopen toen twee leeftijdsgenootjes een bus deodorant als vlammenwerper gebruikten.

De twee daders, elf en twaalf jaar, vertelden tegenover de politie dat het slachtoffer zelf had gevraagd om deodorant in zijn gezicht gespoten te krijgen en dat aan te steken met een aansteker. Het effect was echter groter dan verwacht. Volgens de jongens wordt er wel vaker op die manier met vuur gespeeld.

De vader van het 11-jarige slachtoffertje heeft aangifte gedaan van zware mishandeling, zo maakte de politie in de badplaats vandaag bekend.

Met dank aan robbynitroz voor het submitten.

Ook op zondag zwemmen in Rijssen

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Op zondag lekker een potje zwemmen mag eindelijk in de gemeent Rijssen. Inwoners kunnen binnenkort ook op de dag des Heeren gebruik maken van het zwembad, de sporthallen en buitensportaccommodaties.

Rijssen (Overijssel) is een streng christelijke plaats waar de politiek altijd tegen het openstellen van het zwembad op zondag was, maar nu is een meerderheid van het college van burgemeester en wethouders overstag gegaan. Dit laatste heeft te maken met de gemeentelijke herindeling, waardoor Rijssen sinds kort samen met Holten één gemeente vormt. Een meerderheid van het college wil dat Rijssen zich aanpast aan de openingstijden van Holten.

Het besluit moet overigens nog wel worden goedgekeurd door de gemeenteraad.

Nokia: bijna elke week een nieuw product

Deepad had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nu de markt van mobiele telefoons wat is ingezakt, probeert Nokia daar met de lancering van nieuwe producten wat aan te doen. Het komend halfjaar komt er bijna elke week een nieuw product bij.

Voor de eerste helft van 2002 heeft Nokia 20 producten op stapel staan. Volgens een bestuursvoorzitter van het bedrijf gaat het daarbij niet alleen om uiterlijke veranderingen, er komen ook geheel nieuwe producten op de markt.

Volgens het bedrijf zijn in 2001 wereldwijd 380 miljoen mobiele telefoons verkocht. Daarvan kwamen er 140 miljoen op de naam van Nokia. Het bedrijf verwacht overigens voor dit jaar wel een stijging van de verkoop.

De Loting voor het EK in 2004

Jeromar had ons via de newssubmit te melden dat het weer ''lekker'' wordt voor Nederland.

De Loting voor het EK voetbal in 2004:

Groep 1

Frankrijk
Israël
Cyprus
Malta
Slovenië


Groep 2

Roemenië
Noorwegen
Bosnië-Herzegovina
Luxemburg
Denemarken

Groep 3

Tjechië
NEDERLAND
Oostenrijk
Wit-Rusland
Moldavië

Groep 4

Zweden
Polen
Hongarije
Letland
San Marino

Groep 5

Duitsland
Schotland
Ijsland
Litouwen
Faroer

Groep 6

Spanje
Oekraïne
Griekenland
Armenië
Noord-Ierland

Groep 7

Turkije
Engeland
Slowakije
Macedonië
Liechtenstein

Groep 8

België
Kroatië
Bulgarije
Estland
Andorra

Groep 9

Italië
Joegoslavië
Finland
Wales
Azerbeidjan

Groep 10

Ierland
Rusland
Zwitserland
Georgië
Albanië


Ook merulez submitte het bericht.

12 jaar voor XTC moord

Een 29-jarige man, die vorig jaar april zijn zakenpartner in de XTC-handel doodschoot, is gisteren door de Amsterdamse rechtbank veroordeeld tot 12 jaar celstraf. De eis was 15 jaar.

De dader en het slachtoffer, Paolo Castania uit Zwaag, kregen indertijd in Amsterdam-Noord onenigheid over een partij XTC-pillen. De 29-jarige dader schoot hierna Paolo in een auto vier kogels door het hoofd. Om sporen uit te wissen gooide hij daarna een handgranaat in de wagen.

Bommelding in KLM-toestel

T en _LowLander hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Northwest/KLM-toestel is vanmorgen op de luchthaven van het Amerikaanse Boston teruggeroepen van de startbaan, nadat er een telefonische bommelding binnen was gekomen. Na de melding werd de eerste vlucht die zou vertrekken tegengehouden. Dat bleek een vlucht naar Amsterdam.

Onderzoek leverde niets op. De passagiers hadden een vertraging van ongeveer vier uur.

Succes voor Koernikova in Melbourne

Robin had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Eindelijk weer eens een succes voor Anna Koernikova. De tennister, die meer om haar uiterlijk dan om haar prestaties bekend staat, had daar wel de hulp van één van 's werelds beste tennisters, Martina Hingis, voor nodig. Samen met haar won ze de vrouwen-dubbelfinale van de Australian Open. Voor Hingis was het al de vierde keer dat ze de dubbel in Melbourne won, waarvan twee keer met Koernikova. Koernikova heeft buiten een paar dubbelfinales met Hingis nog nooit een tournooi gewonnen.

De overwinnig ging ten koste van Daniela Hantuchova en Arantxa Sanchez-Vicario, die door Koernikova en Hingis met 6-2, 6-7, (4-7) 6-1 verslagen werden.

Martina Hingis speelt morgen ook de finale in het enkelspel, tegen titelverdedigster Jennifer Capriati.

Canadese seriekusser opgepakt

Sax, The BOSschenaar en Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Canadese politie is er na een maandenlang onderzoek in geslaagd een beruchte seriekusser op te pakken. De 56-jarige man kon worden opgepakt, nadat een slachtoffer de politie wist te waarschuwen voordat de man gevlucht was.

De man begon altijd met een praatje, wat complimenten en trok daarna het slachtoffer naar zich toe om die op de lippen te kussen. Hij had het vooral voorzien op vrouwen en jonge jongens. De politie heeft nog geen idee wat zijn motief is geweest.

Rangers: ''Advocaat blijft gewoon''

Voorzitter David Murray van Glasgow Rangers kondigt op de website van de club aan dat Dick Advocaat 'gewoon bij de Rangers blijft'. Dit terwijl de KNVB vandaag het duo Advocaat/van Hanegem aan de pers presenteert. Nu verwacht men dat de Hagenees zijn taken bij Oranje zal combineren met zijn werk bij de Rangers.

”Ondanks alle berichten in de media, kan ik de supporters van de Rangers verzekeren dat Advocaat aanblijft in zijn huidige rol van technisch directeur van de Rangers”, aldus de voorzitter.

Eind vorig jaar verruilde Advocaat zijn functie als coach voor die van beleidsbepaler op de langere termijn. Toen de KNVB probeerde om Advocaat weg te krijgen bij de Schotse club lieten die weten hem gewoon aan zijn contract te houden.

Rafter Australiër van het jaar en vader

Patrick Rafter heeft onlangs de trofee mogen ontvangen voor de Australiër van het jaar. Premier Howard reikte de prijs uit in Sydney. Vorig jaar bereikte Rafter de finale in Wimbledon. Hij verloor toen van de Kroaat Ivanisevic.

Maar volgens Rafter krijgt hij de prijs niet alleen vanwege zijn sportprestaties. Hij vindt het vooral belangrijk om "een goede Australier te zijn", zoals hij dat zelf noemt. De tennisser had ook nog een nieuwtje: zijn vriendin Lara Feltham en hij verwachten in juli hun eerste kind.

PTT Post heet voortaan TPG

Comix had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Koninklijke PTT Post wordt binnenkort Koninklijke TPG Post. Dit alles heeft te maken met het beleid om de naam van PTT's eigenaar TPG wat bekender te maken.

De koningin heeft besloten het postbedrijf van TPG ook bij invoering van de nieuwe naam het predikaat Koninklijk te blijven verlenen.

PTT Post werd Koninklijk bij het 200-jarig bestaan in 2000 De invoering van de nieuwe naam zal vanaf dit voorjaar gefaseerd plaatsvinden.

De nieuwe naam zal ook de nieuwe brievenbussen sieren:
Nieuwe brievenbus onthuld

China wil verzoening met Taiwan

De Chinese Comministische Partij, de CCP, wil met Taiwan praten over toenadering. De partij nodigt leden van de Democratische-Progressieve Partij van de Tiawanese president Chen Shui-bian uit, voor een bezoek aan China. Peking kwam gisteren al met milder beleid ten aanzien van aartsvijand Taiwan.

Toen president Chen Shui-bian aantrad dreigde China nog met militaire acties als Taiwan de onafhankelijkheid zou uitroepen. Dit is niet gebeurd, maar de verhoudingen zijn nog steeds slecht. Vice-premier van China Qian Quichen hoopt dat Taiwan deze kans met twee handen aangrijpt.

Vloot Ryanair binnenkort verviervoudigd

alfajulliet9909 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair, die tegen lage tarieven tickets aanbiedt, heeft bij vliegtuigbouwer Boeing een order geplaatst voor honderd toestellen van het type 737-800 en een optie genomen op nog eens vijftig stuks. De order is inclusief de optie 9,1 miljard dollar waard, zo hebben beide bedrijven donderdag bekendgemaakt.

Als de vliegtuigen eenmaal zijn afgeleverd, is de vloot van Ryanair verviervoudigd. De maatschappij denkt in 2007 ongeveer 30 miljoen passagiers te vervoeren. Nu zijn dat er rond de 10 miljoen. Dat maakt Ryanair dan tot de nr.1 luchtvaartmaatschappij van Europa. Groter dan Lufthansa, Air France, British Airways en KLM.

Ryanair krijgt de eerste toestellen al dit jaar. Boeing levert de laatste in 2010.

Binnenkort ook vanuit Nederland voor een prikkie naar de zon met Ryanair? Laten we het hopen.

''Nieuw'' Afghanistan blijft lijfstraffen geven

Nijntjuh had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Afghaanse misdadigers hoeven echt niet te rekenen op mildere straffen. De Islamitische Sharia wetgeving blijft ook in het nieuwe Afghanistan van kracht. Lijfstraffen en executies blijven bij de nieuwe Afghaanse regering hetzelfde als bij de Taliban. Dit meldde opperrechter Shinwari donderdag.

Bij dieven wordt de hand afgehakt. Moordenaars en overspeligen worden gestenigd en boven al zullen deze straffen in het openbaar worden voltrokken. "God heeft gezegd dat er mensen aanwezig moeten zijn om de bestraffing bij te wonen als een les", meent Shinwari.

Op de conventie in Tokyo waar de westerse wereld miljarden dollars aan Afghanistan beloofde werd de indruk gewekt dat het land een islamitische modelstaat zou worden zonder lijstraffen en andere wreedheden.

''Máxima had last van rug en nek na ongeluk''

Glasbak had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Máxima Zorreguieta is meteen na haar auto-ongeluk op 18 oktober voor paleis Huis ten Bosch in Den Haag, door een huisarts onderzocht omdat ze rug- en nekklachten had. Zo meldt de Haagsche Courant op grond van het proces-verbaal dat na de aanrijding is opgesteld.

De Argentijnse droeg volgens het proces-verbaal geen veiligheidsgordel. Door de klap sprongen de airbags in haar Audi A4 open. Wassenaarder G. van der Bent, de andere betrokkene bij het ongeluk, zou iets te hard hebben gereden. Van der Bent brak bij de aanrijding een been. Beide auto's waren zwaar beschadigd.

'Plotseling zag ik in een flits een personenauto aankomen', luidt de verklaring van Máxima in het proces-verbaal. 'Ik schrok en liet mijn gaspedaal los. Vrijwel hetzelfde moment reed deze auto met de voorzijde tegen de linker voorzijde van mijn auto aan. (...) Ik heb de indruk dat deze auto hard reed. (...) Tengevolge van de aanrijding heb ik rug- en nekklachten.''

Máxima heeft in het proces-verbaal een andere identiteit. Ze heet er Leila van den Bosch en ze woont op de Vlaskamp 1 in Den Haag, het adres van het dichtstbijzijnde politiebureau. Ze kreeg de schuilnaam om te voorkomen dat nieuwsgierige agenten de botsing zouden opzoeken in de politiecomputer.

BNN Fake-Maxima Chat ook al overbelast?

thaduck had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdagmiddag leek het erop dat zelfs de door 3 FM georganiseerde Maxima-Chat overbelast zou raken. 3 FM hield een online 'Fake Maxima' chat en de chatserver viel een paar keer uit. Onrustige chatters vreesden voor weer een DoS-aanval, zoals bij de ''echte'' chat het echtpaar.

Na enkele onderbrekingen bleek alles gelukkig mee te vallen en de schade bleef beperkt tot enkele minuten uitval van de chatbox.

Zie ook:
Koninklijke chatsessie gesaboteerd

''Geiger-Wodka onverminderd populair''

Alter-egoist had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Russische stad Nizjnyj Novgorod heeft een tot wodkafabriek omgebouwde kerncentrale veel tumult veroorzaakt. Pas onlangs lekte naar het grote publiek uit dat de favoriete wodka van vele inwoners uit de regio in de voormalige kerncentale wordt gemaakt.

De wodka wordt er echter nog steeds geproduceerd. Om de omwonenden en pers gerust te stellen nodigt de fabriek journalisten uit om het met eigen ogen te komen aanschouwen.

De fabrieksdirecteur zegt nogmaals dat elke druppel wordt geïnspecteerd op aanwezigheid van radioactieve straling. Maar de niet- functionerende atoomreactor heeft volgens hem geen enkele invloed op de wodka en de kwaliteit ervan.

Hij roept zelfs met trots dat hij over de enige kerncentrale ter wereld beschikt die wodka produceert.
De desbetreffence kerncentrale heeft echter nooit stroom opgewekt. Na de ramp in Tsjernobyl besloot de overheid deze centrale niet meer te openen.

Illegalen krijgen opleiding voor in het thuisland

qube808 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de Tilburgse Koning Willem II-gevangenis worden illegalen opgeleidt tot bouwvakker en regelt men een baan bij Nederlandse bedrijven in hun thuisland. Het doel is de gevangenen sneller over de grens te krijgen want de uitzetting uit Nederland is nog steeds een probleem.

Inmiddels werkt een aantal uitgezette illegalen bij Ballast Nedam in de Ghanese hoofdstad Accra. Ook in Marokko, Togo en andere landen keren illegalen terug met een diploma en ook vaak met een vaste baan.

''We hebben zulke projecten nodig omdat het uitzetten van illegalen lastig blijft,'' aldus het Hoofd Terugkeer van de Willem II-gevangenis. In 2001 zaten er 3000 vast in Tilburg, uiteindelijk vlogen er 1650 terug naar huis. Gevangenhouden kost 270 gulden per dag per illegaal.

Reizigers geven NS wél een nipte voldoende

Reko had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Kennelijk waren de reizigers toch meer tevreden dan de personeelsleden en de pers. Haar klanten gaven de Nederlandse Spoorwegen namelijk een 6,2 als eindcijfer voor het jaar 2001.

De NS publiceert ieder kwartaal cijfers over de klanttevredenheid en punctualiteit. Dit kwaliteitsonderzoek wordt samen met consumentenorganisaties en de overheid uitgevoerd.

De cijfers van het vierde kwartaal 2001 zijn als volgt:
-Op tijd rijden 5,0
-Aansluiting trein op trein 5,7
-Beschikbaarheid zitplaats 6,9
-Informatie bij vertragingen 5,6
-Klantgericht personeel 6,3

Deze cijfers verschillen nauwelijks met die van het derde kwartaal.

In heel 2001 reed slechts 79,9% van de treinen op tijd. De NS beloven beterschap. Dit jaar komen er duizenden zitplaatsen bij dankzij gemoderniseerde Duitse treinstellen en nieuwe dubbeldekkers.

KI-lesvarken ontvreemd

psv had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De varkenshouderij is opnieuw getroffen door een ramp, het lesvarken van de KI Twenthe uit Fleringen is gestolen. Het kunstdier stond op de landbouwbeurs in Hengelo. Het Zeeuwse centrum voor kunstmatige inseminatie heeft aangifte gedaan.

"Da's mooi klote" zegt KI directeur H. Daggert, "we hebben het nodig om varkenshouders kunstmatig te leren insimineren." Volgens de directeur is het een ''mooi ding met opstaande oren''. Hij hoopt dat het een grapje is van een carnavalsvereniging en dat het beest snel terugkomt.

Auto-emblemen jatten is populair

malboro had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Sneek heeft een veertienjarige inwoner van de stad aangehouden die heeft bekend van meerdere auto's in de wijk Sperkhem het embleem te hebben gestolen.

De politiewoordvoerder van de gemeente meent dat er een enorme handel is in auto-emblemen, met name op de Sneeker schoolpleinen. Volgens de politie zijn er meerdere jongeren actief met het vernielen van auto's om de merktekens te bemachtigen.

De opgepakte jongen heeft bekend dat hij onder andere een blauwe Ford, een zwarte Alfa Romeo, een Mercedes en een groene Rover onder handen heeft genomen.
De merktekens zijn een zeer gewild voor aan een sleutelhanger.

,,Vooral de logo's van duurdere merken vinden gretig aftrek'', weet de woordvoerder. ,,We roepen iedereen die zijn logo mist op zich te melden. Soms moet er een schroevendraaier aan te pas komen. Dat levert vaak forse lakschade op.''

Een deur te ver...

buttman had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Donderdagnacht ging in Sittard een laveloze man per ongeluk een ander huis dan bedoeld binnen. Plotsklaps ging hij met de bewoner op de vuist.

Hij wilde bij zijn ex-vrouw verhaal gaan halen. De dronkaard sloeg de ruit van de voordeur van de verkeerde woning met een steen kapot en stormde de trap op. Daar greep de bewoner hem vast, waarna een vechtpartij ontstond en de twee de trap afrolden. Beneden vielen ze in de scherven.

Toen besefte de amokmaker dat hij zich vergist had. De politie pakte hem wegens huisvredebreuk.

VS bombarderen Iraakse raketinstallaties

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Amerikaanse gevechtsvliegtuigen hebben donderdag opnieuw raketinstallaties in het zuiden van Irak aangevallen. De Amerikaanse chefstaf Richard Myers zei in Washington dat het al de derde keer deze week was dat Iraakse doelen worden bestookt.

De bombardementen waren reacties op aanvallen tegen de Amerikaanse toestellen vanaf de Iraakse bodem.

Nigeria: Doden door bizar ongeluk

Rop2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voetbalstadions wereldwijd kosten al decennia lang talloze supporters het leven bij rampen zoals branden en oproer, maar gezamelijk naar voetbal kijken op de televisie kan ook gevaarlijk zijn.

Een bizar ongeluk vond plaats in het Nigeriaanse Lagos, waar een grote groep mensen via de tv de wedstrijd Nigeria - Algerije voor de Afrika Cup volgde. Vijf van hen werden geëlektrocuteerd toen de lange, geïmproviseerde antenne op het dak tegen een hoogspanningsleiding woei. Door de stroomschok raakten ook nog 22 andere aanwezigen gewond, onder wie een aantal ernstig.

Prins laat Britney lopen voor zwijnen

De Britse kroonprins William is niet komen opdagen op een afspraakje met Britney Spears dat de twee via e-mail met elkaar hadden gemaakt. Aldus Britney in een vorige week opgenomen televisie-interview.

La Spears, die in Groot-Brittannië is voor de promotie van haar single 'Overprotected', had met de 19-jarige William afgesproken dat hij haar ergens zou ontmoeten om samen uit eten te gaan. Zoals het een goed prins betaamt kwam hij niet opdagen...

Gezegd wordt dat William de afspraak met Britney liet lopen om ergens anders op te jagen, op wild namelijk. De twee e-mailen al enige tijd met elkaar.

Veiling Etherfrequenties afgeketst

De veiling van FM-frequenties gaat niet door. Het kabinet ziet af van zijn oorspronkelijke plan om tien commerciële zenders per opbod te verkopen. De zeven stations die al een etherfrequentie hebben, zoals Radio 538, Sky Radio, Yorin, Classic FM, blijven op hun eigen frequentie zitten. Twee nieuwkomers worden toegelaten na een zogeheten vergelijkende toets.

De protesten waren in gang gezet door onder andere Skyradio en Radio 538. Via een website en spotjes werden luisteraars toen opgeroepen de Tweede Kamer plat te bellen.

Ook werd er door de stations met juridische procedures gedreigd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1270
special
Random Pics van de Dag #1269
special
Random Pics van de Dag #1268
special
Random Pics van de Dag #1267
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1266
©FOK.nl e.a.