FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 9 oktober 2000

Ski-afdaling Mount Everest op webcam

Tot nu toe was nog nooit iemand er in geslaagd zonder onderbreking de Mount Everest af te skiën. De 38-jarige Sloveen Davo Karnicar is het afgelopen zaterdag echter wel gelukt. Hij had een kleine vijf uur nodig om naar beneden te komen. De bijzondere skitocht is op video vastgelegd en op internet te zien. De man droeg namelijk een helm waarop een cameraatje was gemonteerd.

De afdaling begon op 8850 meter en eindigde in een basiskamp op een hoogte van 5340 meter. De tocht verliep zonder problemen.

De Sloveen vertelde na zijn aankomst dat hij wel langs een bevroren lijk van een onbekende bergbeklimmer raasde. "Dat was wel even schrikken."

In 1996 heeft de man ook al eens geprobeerd de Mount Everest af te skieën, maar dat was niet echt een succes. Door de extreme kou raakte hij toen twee vingers kwijt. Wel lukte het hem eerder bij een andere berg in de Himalaya, de Annapurna, en bij de Mont Blanc.

Mocht iemand de url weten waar het filmpje van deze held staat, plaats het dan even in de reacties aub!

86-jarige geeft mega-feesten?

Een 86-jarige vrouw uit Engeland was behoorlijk verbaasd toen ze een brief van de woningbouwvereniging kreeg waarin haar werd opgedragen meteen te stoppen met het geven van nachtelijke feesten. De brief volgde na klachten van buren dat er in haar flat bijna dagelijks party's plaatsvonden, die een enorme geluidsoverlast veroorzaakten door schreeuwende, joelende gasten en harde, bonkende muziek.

Inmiddels heeft de woningbouwvereniging toegegeven dat ze een fout hebben gemaakt en dat lawaaischopper iemand anders is. (Oh toch wel? ) De bejaarde vrouw ligt iedere avond al om negen uur te meuren.

Toch minder wild dan ze dachten, die oma!

Nog langer cel door sperma-smokkel

Vijf zware criminelen, die momenteel in de bajes van Pennsylvania lange gevangenisstraffen uitzitten, staan binnenkort weer voor de rechter wegens omkoping en smokkel. De bajesklanten kochten namelijk hun bewaarders om, zodat die hun sperma uit de bajes smokkelden en naar speciale klinieken brachten. Daar werden de vriendinnen/vrouwen van de gedetineerden geinsemineerd. De zaak kwam aan het licht toen een van de heren, die sinds 1988 vastzat, twee jaar geleden tijdens het bezoekuur een klein kindje trots zijn zoon noemde.

Militair schnabbelen

Het leger van de Oekraïne kampte de laatste jaren met wat geldproblemen, maar inmiddels heeft men een nieuwe bron van inkomsten aangeboord. Westerse, maar vooral rijke, toeristen kunnen tegen een zeer forse betaling soldaatje spelen op één van de veertien militaire bases, die onlangs zijn opengesteld voor het publiek. Iedereen met een hoop pesetas kan op één van de oefenterreinen automatische geweren leegschieten, meerijden op een tank of meevliegen met het Russische gevechtsvliegtuig Mig-29. Het is allemaal officieel want het ministerie van Defensie neemt zelf deel aan dit 'aparte' project.

Omroepen ondernemen actie tegen UPC

Was vorig jaar Superweb de klos, dit jaar wordt UPC onder vuur genomen door het Tros consumenten programma Radar, ook Pieter 'Breekijzer' Storms wil er in zijn programma aandacht besteden.

De redactie van het programma verzamelt op dit moment de reacties van UPC-klanten die via de site van het programma zijn te versturen. Ook gaan er geruchten dat Pieter Storms op donderdag 12 oktober met een bus vol Chello-gebruikers naar het hoofdkantoor van UPC in Amsterdam gaat.

Een aantal UPC-klanten heeft zich ondertussen verenigd op internet. Zoals op hun site UPCsucks.nl is te lezen, zijn ze bereid om allerlei acties tegen de kabelmaatschappij te starten.

Zo ... Chello-ers verenigd U

Toekomst gratis Internet is somber

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Uit onderzoek van bureau Heliview komt naar voren, dat het aantal gebruikers van gratis Internet gaat afnemen. Op dit moment is ongeveer de helft van het aantal huishoudens in het bezit van een gratis abonnement. Volgend jaar zal dat zijn gedaald tot 36 procent.

Het is nog maar de vraag of aanbieders van gratis Internet dit nog lang kunnen volhouden. De telefoontikken worden steeds goedkoper en de verkoop van advertentiebanners loopt aanmerkelijk terug. De gebruikers kiezen steeds meer voor een kabelabonnement, zodat zij precies weten hoeveel de werkelijke kosten zijn. Internetten via de kabel kost gemiddeld zo'n negentig gulden per maand.

Leiding brandweer Enschede was te strikt

De brandweer heeft na de ramp met de vuurwerkopslagplaats in Enschede de regels veel te strikt nageleefd. Hierdoor is de materiële schade hoger uitgevallen dan nodig was.

Zo moesten kleine groepen brandweerlieden zich eerst op andere plekken hergroeperen voordat ze daadwerkelijk konden gaan blussen, Zoals volgens het boekje is voorgeschreven. Hierdoor is veel tijd verloren gegaan, concludeert het Nibra.

De materiële schade in Enschede wordt op ruim een miljard gulden geschat.

Met dank aan Starfreak2000, die ons dit nieuws bracht.

All Stars voor Emmy

De VARA-dramaserie All Stars is in de Verenigde Staten doorgedrongen tot de finale van de internationale Emmy Awards. De voetbalserie dingt in de categorie drama, samen met zeven andere series, mee naar de prestigieuze tv-prijs die op 20 november wordt uitgereikt.
In mei werd de serie onderscheiden tijdens het Gouden Roos Festival in Montreux met de Zilveren Roos en de Persprijs. In de bewuste aflevering treedt het team van de diverse voetbalvrienden vriendschappelijk aan tegen een Duits elftal. De Nederlandse amateurs doen er alles aan om zich voor de verloren WK van 1974 te revancheren.

All Stars wordt geregisseerd en geschreven door Jean van der Velde. De hoofdrollen worden onder anderen gespeeld door Roeland Fernhout, Kasper van Kooten, Thomas Acda, Cas Jansen, Daniël Boissevain en Antonie Kamerling. Op dit moment zendt de VARA herhalingen uit, vanaf 6 december start een nieuwe serie.

De vierde weekopdracht

Voorde nieuwe weekopdracht moeten de bewoners de vlaggen van de vijftien landen van de Europese Unie maken en hoog in de lucht laten wapperen. Ze moeten zelf nagaan welke landen lid zijn van de Europese Unie en moeten het patroon van de vlag goed gelijkend namaken in de goede kleuren. De vlaggen moet allemaal èèn bij anderhalve meter zijn.

Donderdag avond moeten de vlaggen op veertig meter hoogte wapperen. Waarschijnlijk zal Big Brother hen hierbij helpen en als het weer het donderdag niet toelaat, kan het einde van de opracht ook vrijdag of zaterdag plaatsvinden.

Woensdag middag krijgen de bewoners de mogelijkheid om aanwijzingen te kopen tegen betaling van twee douchemuntjes per antwoord.

De vijftien landen en vlaggen van de Europese Unie zijn natuurlijk online te vinden!

Bedelend kind mishandeld

De 20-jarige zoon van Leo Valladares, de hoogste mensenrechtenfunctionaris van Honduras, is op vrije voeten gesteld na 2 dagen in de cel te hebben gezeten, omdat hij een sigaret had uitgedrukt in het oog van een 10-jarig bedelend jongetje. Dat maakte de politie gisteren bekend.

Volgens de politie stond Rodrigo Valladares Pineda, in zijn auto voor het stoplicht te wachten, toen het bedelaartje naar hem toeliep om een aalmoes te vragen. Valladares Pineda, die dronken was, drukte daarop zijn sigaret uit in het rechteroog van het ventje.

Twee agenten waren getuige van het incident en namen Valladares Pineda meteen in hechtenis. De dronken idioot ging daarbij ook nog eens te keer tegen de politie. Het bedelaartje werd met eerstegraads verbrandingen in het ziekenhuis opgenomen.

Kopstoot van koe

Een boer uit het Groningse Woldendorp is zaterdagochtend door een van zijn koeien in het ziekenhuis beland. Het ongeluk gebeurde in een weiland in Termunten waar de veehouder aan het werk was.

Volgens de politie kregen de koeien plotseling zomaar de kolder in de kopen begonnen te rennen. Een van de beesten gaf de boer een kopstoot en walste daarna over hem heen.

Maillinglist big-brother in de soep

RooMe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ik kreeg vrijdag eindelijk het eerste bericht van big-brother in mijn mailbox.

-- Unable to decode HTML file!! --

--
BigBrother 2000: Back to basic info@big-brother.nl
Visit our website: http://www.big-brother.nl

To unsubscribe from this list:
mailto:bb2k-request@listserv.worldonline.nl?subject=unsubscribe

Nou, daar kan ik dus geen wijs uit en schrijf netjes de volgende reply naar big-brother:

"Beste bigbrother,

Dank je dat er eindelijk een nieuwsbrief gestuurd wordt, maar hier kan ik echt geen wijs uit. Is jullie webmaster soms genomineerd om te vertrekken?

En ik kijk maandag in mijn mailbox en wat blijkt nu, dat mijn bericht gestuurd is naar alle subscribers van die mailinglist. Heel mijn mailbox vol met reactie er op.

Dus als FOK! zijn site wil promoten, dan gewoon een mailtje sturen naar:

bb2k@listserv.worldonline.nl

Taxicentrale stapt naar de rechter

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Taxicentrale Amsterdam stapt naar de rechter om te voorkomen dat de gemeente haar telefoonpalen weghaalt. De reden van het verwijderen van de telefoonpalen is dat TCA weigert om de palen ook door concurrenten te laten gebruiken.

Omdat TCA, tegen de wens van de gemeente in, heeft geweigerd om de palen te verwijderen, heeft de gemeente besloten om de palen nu zelf maar te verwijderen.

TCA zegt dat de telefoonpalen zeer belangrijk zijn voor de taxichauffeurs. Zonder de palen kunnen klanten niet direct naar de taxistandplaats bellen, waardoor de taxichauffeurs hun ritje dreigen mis te lopen.

Rookmelder redt oma

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 63-jarige oma uit het Cuijk en haar 2 kleinkinderen hebben hun leven te danken aan een rookmelder. De twee kleindochters van 10 en 13 jaar, logeerden bij hun oma. Een van hen werd 's nachts wakker van de rookmelder. Ze waarschuwde direct haar zus en oma waardoor het drietal zich via de achterzijde van de woning tijdig in veiligheid kon stellen.

De politie heeft sporen gevonden die erop wijzen dat het om brandstichting gaat. De woning brandde volledig uit en de aangrenzende huizen liepen rook- en waterschade op.

Vlaanderen gaat rechts

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het extreem rechtse Vlaams Blok heeft gisteren bij de Belgische gemeenteraadsverkiezingen weer een spectaculaire groei doorgemaakt met een score van 33 procent. Zowel in de steden als op het platteland haalde het Blok overal een forse stemmenwinst binnen.

De belgische regering noemt deze winst schandalig, en weigert de winst te erkennen. Het plan is nu een grote coalitie te vormen, om zo het vlaamse blok alsnog buiten te sluiten.

(ehh is dat niet ook discriminatie?)

Ja ze wil...een miljonair

Starfreak2000 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Na een week in spanning te hebben gezeten (oja echt?) is Nederland gisteren dan eindelijk getuige geweest van de ontknoping van 'Ja, Ik wil een Miljonair...'. Tijdens deze uitzending van het controversiële programma moest de 33-jarige miljonair Stefan Kerkhofs een keuze maken uit drie bruiden. Uiteindelijk koos hij voor de 29-jarige Coby Bos. Het stel is op tv in ondertrouw gegaan, en zal over twee weken in het huwelijksbootje stappen.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.