FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 13 augustus 2000

Rijkste man van de wereld (voor heel even)

De Noor Ole Andresen heeft zich heel even de rijkste man ter wereld mogen noemen. Door een foutje van zijn bank kreeg hij het enorme bedrag van 9.999.999.973.885,25 Noorse kroon (omgerekend ruim 2,7 biljoen gulden) op zijn bankrekening gestort.

De 20-jarige man kwam erachter toen hij zijn saldo controleerde via Internet. Andresen stelde direct zijn bank op de hoogte, die uiteraard het kapitale bedrag weer van zijn rekening afhaalde. De bank weet niet hoe de vergissing is ontstaan.

Geen Yahoo meer voor Saudi's

Saudi-Arabië heeft de toegang tot Yahoo afgesloten. Een woordvoerder gaf als reden dat de provider niet in staat bleek pornografisch materiaal te weren.

Alles van de provider is definitief afgesloten, meldt het Saudische ministerie voor Veiligheid. Het materiaal op Yahoo! heeft volgens de Saudi's "de grenzen van de redelijkheid overschreden". Van de communities en clubhuizen op internet, die bij Yahoo staan geregged zijn er 266 gesticht door Saudi's. Enkele tientallen hiervan worden gebruikt als ontmoetingsplaats voor hetero- en homoseksuele avonturen en politieke discussies. Dit past volgens de streng islamitische staat niet in de sociale, religieuze en politieke waarden van het land. De Saudische communities op Yahoo tellen circa 60.000 gebruikers.

Man krijgt millitaire geheimen

Een Amerikaanse onderwijzer die zijn harde schijf had laten repareren zocht op de terugbezorgde HD tevergeefs naar zijn onderwijsplan. In plaats daarvan trof hij bestanden aan die als "geheim" waren gekenmerkt. De man bleek niet zijn eigen harddisk, maar een van een onderafdeling van het ministerie van Defensie te hebben teruggekregen.

Het ministerie ontkende dat er gevoelige informatie op de harde schijf stond.

Clooney vindt zichzelf té knap

George Clooney heeft een rol in een film afgewezen, omdat hij zichzelf te knap vindt om de hoofdrol te spelen. De film 'About A Boy', is gebaseerd op het gelijknamige boek van Nick Hornby en gaat over een man die zich aanmeldt bij een club voor alleenstaande ouders. Op deze manier wil hij een vrouw voor het leven vinden. George had het boek gelezen, maar weigerde de rol. De acteur is van mening dat hij de titelrol niet overtuigend kan spelen vanwege zijn sexy uiterlijk . Clooney vindt dat men maar op zoek moeten gaan naar een wat minder knappe vent.

Metro blijft exclusief op NS-stations

Het exclusieve contract dat de gratis krant 'Metro' met de Nederlandse Spoorwegen heeft is gisteren goedgekeurd door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).

Het concurrerende gratis dagblad 'Spits' had een klacht ingediend over het feit dat zij geen bakken met kranten mag plaatsen in de NS-stations en Metro wel. Voor de NMa telt echter alleen of het exclusieve contract tussen de NS en Metro de concurrentie hindert. Dat is dus niet zo, volgens de economen van de NMa. Want Spits ligt voor het grijpen in metrostations en wordt uitgedeeld op de pleinen van NS-stations. Ook nieuwe toetreders worden niet gehinderd door de overeenkomst, vindt de NMa: "De mogelijkheden voor distributie zijn ruimer dan alleen via verspreidingspunten op NS-stations."

Paradewagen 538 afgebrand

Bij het testen van een vlammenwerper die deel uitmaakte van het decor op de paradewagen van 538 voor de Danceparade, hebben andere decorstukken vlam gevat en is de opgetuigde oplegger door een korte hevige vuurzee volledig verbrand. Vrijdagmiddag- en avond werd in Hilversum met man en macht gewerkt om de wagen van het bestbeluisterde dance-programma alsnog rijklaar te krijgen voor de parade van vandaag. Wessel van Diepen raakte licht gewond aan zijn voorhoofd.

Britse geschiedenis verdraaid

De Britse minister voor Cultuur beschuldigt Hollywood ervan historische gebeurtenissen waarbij Britten betrokken waren, te verdraaien. Hij zag duidelijke aanleidingen voor zijn beschuldiging in twee recente Hollywood-films: 'U-571' en 'The Patriot'.

In U-571 slaagt de Amerikaanse marine er in de Tweede Wereldoorlog in om een codeermachine van de Duitsers te pakken te krijgen, maar in werkelijkheid haalden de Britten zo'n apparaat uit een Duitse U-boot.

In 'The Patriot' worden de Britse soldaten die vochten in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsoorlog volgens de minister ten onrechte afgeschilderd als 'bloeddorstige oorlogsmisdadigers'.

Zoon voor Madonna

Madonna is vrijdag bevallen van een zoon. Dit heeft haar publiciteitsagente gezegd. Het kind, dat enkele weken te vroeg geboren is, heeft de naam Rocco gekregen. Zijn vader is de Engelse filmregisseur Guy Ritchie. Het is Madonna's tweede kind; het driejarige meisje Lourdes is geboren uit een relatie met Carlos Leon. Waar Rocco Ritchie is geboren is niet bekend.

Hoofdprijs; reisje MIR

Een retourtje naar het Russische ruimtestation Mir, dat is de hoofdprijs in een nieuwe Russchische televisieshow. De winnaar zal samen met twee kosmonauten 10 dagen in de ruimte verblijven. Aan de show kunnen slechts 15 mensen meedoen. De deelnemers aan de spelshow worden getest op hun fysieke conditie en wekelijks moet 1 van de deelnemers vertrekken. Degene die uiteindelijk overblijft is de winnaar.

Dat zou pas goed voor mijn vliegangst zijn

$240 miljoen schadevergoeding

Het Walt Disney-concern moet een voormalige honkscheidsrechter en zijn partner een schadevergoeding betalen van $240 miljoen wegens het stelen van het idee voor een sport-themapark.

Dit heeft een rechter in Florida bepaalt. 'Walt Disney's Wide World of Sports' complex dat in 1997 opende in Orlando is volgens de rechter absoluut gebaseerd op de plannen en het model van de twee. Zij hadden in 1987 een bespreking met Disney-bestuurders en zetten toen hun plannen uiteen.

Disney werd na 12 uur beraadslagen o.a. schuldig bevonden aan fraude. De opgelegde boete is trouwens maar een zesde deel van het geëiste bedrag van $1,5 miljard.

Disney blijft de aanklacht ontkennen en stelt dat het park is ontworpen door haar eigen ontwerpers. Volgens hen lijkt het park veel op andere sportparken en Olympische trainingsplekken. Geen enkel bedrijf kan volgens Disney aanspraak maken op het exclusieve ontwerp.

12-jarige kluisjes-kraakster

Een meisje van twaalf heeft enkele tientallen kluisjes van zwembad 'Aquapark het Keerpunt' in Zoetermeer leeggeroofd.

Het meisje bezocht samen met haar broertje en zusje het zwembad en terwijl die aan het zwemmen waren, keek het meisje in de kleedkamers toe hoe andere bezoekers de code van hun kluisje intikten.

Terwijl de gasten aan het zwemmen waren, tikte het meisje de code opnieuw in en jatte kleding, portemonnees en andere goederen. De 12-jarige werd uiteindelijk betrapt door een medewerker van het zwembad. Er wordt nu gewaarschuwd via een bordje waarop staat dat anderen mee kunnen kijken als mensen de code van het kluisje intikken.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1275
special
Random Pics van de Dag #1273
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
©FOK.nl e.a.