FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 18 maart 2000

Internetpionier voorspelt einde van de mens

boud2k had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bill Joy, oprichter van Sun Microsystems en mede-ontwikkelaar van de programmeertaal JAVA, is van mening dat de mensheid als gevolg van nieuwe technologieën binnen twee generaties uitsterft . Hij voorspelt dat computers in 2030 miljoenen keren zo krachtig zijn als op het moment. Mogelijk zijn computers dan volgens Joy veel intelligenter dan mensen. Joy denkt dat de combinatie van steeds krachtigere computers, genetische manipulatie en nano- en robottechnologie de mensheid uiteindelijk fataal zal worden.

Ken ik dit niet uit 'The Terminator' ?

Jouw eigen FOK! startmenu !

Iedere windows gebruiker kent 'm. Het startmenu. Maar vind je ook niet zo langzamerhand dat dat ding een beetje saai aan het worden is ? Steeds maar weer dat windows logootje, steeds maar weer de tekst 'start' en steeds maar weer datzelfde "Windows" tekstje aan de linkerkant ?
Nu is er een oplossing. Na wat creatief gespeel is er nu de FOK! taakbalk (bestaat uit 2 .bmp plaatjes en het uitstekende programma TClock, nu samen gezipped voor het gemak )

Hoe werkt het ?
Simpel. Volg de onderstaande stappen en in no time heb je een rasecht FOK! startmenu !

FOK! Customized Start Menu voor Windows

- Download het zip bestandje (90 Kb)
- Pak het .zip bestand uit in een nieuwe map.
- Start het programma TClock.exe op.
- Klik met je rechtermuisknop op de tijdsaanduiding in je taakbalk en selecteer   "TClock Eigenschappen"
- Selecteer het tabblad 'Taakbalk'
- Vink 'aanpassen startknop' aan en voer als bestandsnaam "fokstartbutton.bmp"    in.
- Voer hieronder bij "Tekst" in wat je maar wil. Wil je gewoon "Start" vul dan in   "Start". Persoonlijk hou ik 't op "FOK!"
- Vink 'aanpassen startmenu' aan en voer als bestandsnaam "fokstartmenu.bmp"   in.
- Ga naar tabblad 'Overig' en klik onderaan op "Maak TClock-snelkoppeling in   map Opstarten".

Voila, je FOK! startmenu is klaar.

Hoe ziet 'ie er dan uit ?

Nou, ongeveer zo:




Happy hacking

Dief krijgt snel spijt

Een onbekende dief heeft drie dagen na zijn inbraak in de Triumfatorkerk in Katwijk de kostbare Statenbijbel die hij had gestolen, weer teruggebracht. Het boek uit 1663 legde hij in een plastic zak op de stoep van de kerk. In de plastic zak zat een briefje, waarin de dief spijt betuigt en bovendien honderd gulden om het ingeslagen glas-in-loodraam van te laten repareren! Via dat raam was de man namelijk de kerk binnengekomen om de bijbel van de avondmaaltafel te grissen. De inbreker bleek overigens goed op de hoogte te zijn; in het briefje vroeg hij ook excuus aan de familie Haasnoot, die het boek aan de kerk beschikbaar had gesteld.

Bijzondere (knip)beurt

In een kapsalon in het Canadese stadje Laval kregen heren een wel héél andere behandeling dan de dames. Behalve het gewone knip- en scheerwerk kregen de mannelijke bezoekers ook nog een andere beurt. Tijdens een inval van de politie kwam namelijk aan het licht dat de kapsters er half ontkleed bij liepen. Ze voerden e(x/r)otische stripteases op en zeiden héle vieze woordjes tijdens het knippen.
De eigenares werd door de politie op heterdaad betrapt toen zij in haar blootje met een ontklede klant stond. Het stel was net druk bezig met erotisch speelgoed en massage-olie. Drie medewerksters en vijf klanten zijn aangehouden. In Quebec is het bezoeken van- of werken in een bordeel namelijk verboden.

Nu ook Oscar-beeldjes vermist

Uit de haven van Los Angeles zijn een paar dagen geleden de beeldjes voor de Academy Awards (Oscars) gestolen. Vijfenvijftig beeldjes worden nu vermist. Er stond nog geen inscriptie met de namen van de winnaars op de beeldjes. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft dat vanochtend verklaard.

De beeldjes zijn ontvreemd nadat ze verscheept waren door een fabrikant in Chicago. Ondanks dat er zoveel beeldjes worden vermist, zijn er volgens de organisatie wel genoeg aanwezig voor de Oscarceremonie. Ze hebben namelijk 20 reserve-beeldjes en het bedrijf dat de prijzen maakt, is er nu onmiddellijk 30 aan het bij fabriceren. De Oscar-beeldjes zijn gemaakt van hoge kwaliteit tin & lood en bedekt met koper, zilver en 24-karaats goud. De FBI is inmiddels ingeschakeld om de dieven op te sporen. Het bedrijf die de beeldjes vervoerde, heeft een beloning van ruim 100.000 gulden beschikbaar gesteld voor de gouden tip.

Het is de tweede keer dat de uitreiking van de Oscars in de war wordt gestuurd. Twee weken geleden waren de vierduizend stembiljetten zoek, omdat ze bij het verkeerde bureau waren bezorgd.

[Dank aan Chris, die ons hierop wees via de newssubmit.]

Vuurwerk, Comptechworld en AMD sponsoring

Femme, onze eigen sitegoeroe, heeft niet stilgezeten. Onlangs meldde hij dat FOK! en Tweakers.net niet langer gebruik zullen maken van de buggy servers van Rackspace in de VS, maar dat Tweakers.net en FOK! zullen verhuizen naar servers in Nederland. Vuurwerk was zo aardig ons twee gratis serverplaatsen aan te bieden, CompTechWorld zal twee nogal vette servers leveren en AMD heeft laten weten IN die servers twee Athlon's (800Mhz) te willen plaatsen. Overigens zijn niet alleen FOK! en Tweakers de nieuwe bewoners van de servers. Ook Gamer.nl en Realgamer zullen met ons mee verhuizen. Fokzine.net!, Tweakers.net, Gamer.nl en Realgamer.nl; one big happy family

Wanneer de server precies in gebruik zal worden genomen is nog niet bekend, maar we houden je op de hoogte.

Broers stalen voor 80.000 uit Makro

misterM liet via de newssubmit het volgende weten:

Twee broers zijn erin geslaagd meerdere malen de groothandel Makro in Duivendrecht te bestelen. Onder andere televisies, koelkasten en cd-spelers werden buitgemaakt.

Het duo, 40 en 33 jaar oud uit Vinkeveen en Helmond, maakte gebruik van de drukke periodes in de mega-winkel. Zo wurmden de broers zich met de benodigde apparatuur langs de kassa's zonder te betalen. Bij de eindcontrole voor de uitgang, lieten zij gewoon oude kassabonnen zien en liepen doodleuk met de gratis boodschappen richting auto.

In totaal hebben de stelende broers op die manier voor zo'n 80.000 piek aan goederen uit de Makro meegenomen! Zij waren al sinds november vorig jaar actief. Uiteindelijk werden zij betrapt door een oplettende caissière.


Hoe hebben ze al die spullen dan meegekregen? Toch niet in hun jaszak! Stel je voor dat je even een koelkast wegmoffeld... lekker oplettende lui daar!

Kind krijgt afgebeten arm terug

Artsen hebben in de VS een arm aangezet bij een driejarig jongetje, dat er door een Bengaalse tijger was afgebeten. Het ventje was bij zijn oom in de achtertuin en stak zijn arm in de kooi die daar stond. De tijger had nog niet gegeten en beet de complete arm eraf. Terwijl de tante en buurman de tijger afleidden, kon een neefje de arm uit de kooi pakken. De arm werd in ijs verpakt naar het ziekenhuis vervoerd, alwaar artsen de bloedvaten en zenuwen weer aan elkaar konden zetten.

Deens eiland te koop via internet

Een Deense man biedt samen met zijn broer het Deense eiland Vejrø - 'a paradise in the centre of Europe' - te koop aan via internet. Op de site www.vejroe.dk kunnen potentiële kopers alvast alle informatie over het eiland vinden. Met een totaal oppervlakte van 150 hectare aan landbouwgrond, een jachtgebied, een grote haven, een landingsbaan voor sportvliegtuigen, een groot strand met mooie meren en een paar huizen is de vraagprijs van ruim 9 miljoen gulden (4,4 miljoen Euro) natuurlijk een schijntje! Er schijnen zich al direct twee geïnteresseerden gemeld te hebben.

Mocht je dus nog wat geld over hebben... ga eens kijken!

Auto rijdt op frituurvet

Arne meldde ons op de newssubmit het volgende:

De Koninklijke Marechaussee in Enschede heeft bij grenscontroles een auto van de weg gehaald, die op frituurvet liep.

Nadat de auto naar de kant van de weg was gedirigeerd, keken de opsporingsfunctionarissen hun ogen uit. Niet alleen kwam er uit de Duitse Volkswagen Golf volgens een woordvoerder "een enorme patatlucht", maar ook bleek de bestuurder de aanpassingen nogal provisorisch in elkaar te hebben geflanst. Hij had op de achterbank een ijzeren bak staan met daarin de bakolie, terwijl de slang die voor de brandstoftoevoer moest zorgen dwars door de auto naar het motorgedeelte liep. De zegsman kon overigens niets vertellen over het verbruik van deze bijzondere brandstof. Normaal gesproken reed de Golf op diesel.

Bovendien had de doe-het-zelver de accu achter de chauffeursstoel staan en was de autogordel niet aan de stijl bevestigd, maar aan het portier. "Deze wagen komt wat ons betreft in aanmerking voor het predikaat wrak van de maand", aldus de politie-woordvoerder. De auto van de Duitser werd in beslag genomen en hij kreeg ook nog een proces-verbaal aan z'n broek.

Dit werpt weer een ander licht op het woord 'patatwagen'.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
©FOK.nl e.a.