Nu ook Oscar-beeldjes vermist

Joost ([Efink])
Uit de haven van Los Angeles zijn een paar dagen geleden de beeldjes voor de Academy Awards (Oscars) gestolen. Vijfenvijftig beeldjes worden nu vermist. Er stond nog geen inscriptie met de namen van de winnaars op de beeldjes. De Academy of Motion Picture Arts and Sciences heeft dat vanochtend verklaard.

De beeldjes zijn ontvreemd nadat ze verscheept waren door een fabrikant in Chicago. Ondanks dat er zoveel beeldjes worden vermist, zijn er volgens de organisatie wel genoeg aanwezig voor de Oscarceremonie. Ze hebben namelijk 20 reserve-beeldjes en het bedrijf dat de prijzen maakt, is er nu onmiddellijk 30 aan het bij fabriceren. De Oscar-beeldjes zijn gemaakt van hoge kwaliteit tin & lood en bedekt met koper, zilver en 24-karaats goud. De FBI is inmiddels ingeschakeld om de dieven op te sporen. Het bedrijf die de beeldjes vervoerde, heeft een beloning van ruim 100.000 gulden beschikbaar gesteld voor de gouden tip.

Het is de tweede keer dat de uitreiking van de Oscars in de war wordt gestuurd. Twee weken geleden waren de vierduizend stembiljetten zoek, omdat ze bij het verkeerde bureau waren bezorgd.

[Dank aan Chris, die ons hierop wees via de newssubmit.]