FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 27 januari 2000

Oprah gaat vrouwen online helpen

Oprah Winfrey blijft gaan. Haar nieuwste onderneming is op internet. Samen met internetaanbieder Oxygen zal Oprah in een programma aan vooral vrouwen alle ins en outs van internet uitleggen. In het programma 'Oprah Goes Online' loopt Oprah stap voor stap met een aantal internetexperts door alle mogelijk- en onmogelijkheden. Hoe goed Oprah zelf met internet om kan gaan, is niet bekend. Oxygen-oprichter Gerry Laybourne zegt wel dat Winfrey net als de kijker tijdens het programma nieuwe dingen zal leren. Volgens Oxygen en Winfrey hebben vrouwen een achterstand als het gaat om het gebruik en kennis van internet.

Of dit nou echt verstandig is, is maar de vraag. Algemeen bekend is, dat vrouwen veel eerder aan internet verslaafd raken dan mannen. In Amerika zijn al verschillende moeders uit hun ouderlijke macht ontzet vanwege hun verslaving. En straks gaan er dus weer miljoenen extra dames online, dankzij Oprah. Naja...dan kan ze over een jaar weer een paar talkshows vullen met die vrouwen Uitgekookt wijffie, die Oprah!

Grote belangstelling USA voor BB

Drie grote Amerikaanse televisiestations hebben grote belangstelling voor de rechten van Big Brother. Er zou zelfs sprake zijn van een strijd tussen ABC, CBS en Fox. De inzet is een EndeMol-vraagprijs die schommelt tussen dertig en veertig miljoen gulden. De drie omroepen willen een Amerikaanse versie van 'Big Brother' nog voor deze zomer op het scherm brengen. De Amerikaanse televisiekijkers zijn al wel aardig gewend geraakt aan de Big Brother-formule door het MTV-programma 'The Real World', waarin een groep mensen in een huis verblijft en voortdurend wordt gevolgt door camera's. Een belangrijk onderdeel van de onderhandelingen is de wijze waarop de programmaformule moet worden gekopieerd naar de Amerikaanse markt. Een ander discussiepunt is de lengte van de serie. De EndeMol-onderhandelaars vinden dat een periode van minimaal twee tot drie maanden nodig is om de spanning op te bouwen, maar de Amerikaanse stations aarzelen nog om zoveel zendtijd uit te trekken...Wordt vervolgd!

UPC slachtoffer van wraakzucht pisnijdige gebruiker

Kabelinternetters maken dankbaar gebruik van een handleiding, die op internet is gepubliceerd door een 18-jarige Hilversumse student

Upc is wanhopig op zoek naar een oplossing omdat het netwerk plat dreigt te gaan wanneer teveel klanten hun modem opvoeren.
De aanstichter van de heisa, Terrence Koeman is nog steeds pisnijdig op UPC. “Ze hebben me een keer om ontzettend flauwe redenen afgesloten." De student Elektronica en Informatica voert het modem software-matig op, omdat het niet opengeschroefd mag worden. Het modem is nl. eigendom van UPC. Koeman denkt dat UPC hem om die reden dus niks kan maken.

Wie de handleiding van Koeman volgt en een klein computerprogramma draait, kan de uploadsnelheid van het Nortel Lancity kabelmodem vertienvoudigen. Standaard is de maximum uploadsnelheid op het UPC-netwerk 30 kbyte/s (256 kbit/s). Na de 'tuning' verzendt het modem data met een snelheid van 300 kbyte/s.

Seksboeken bij Canadees ministerie

Een Canadees ministerie ligt zwaar onder vuur, nadat er in de laden van de ambtenaren boeken met de titels 'Seks Handleiding', 'Praten met doden' en 'Hoe stimuleer ik de G-Spot' werden gevonden. De boeken, die gesubsidieerd worden door de Canadese overheid, zijn zo snel mogelijk in beslag genomen. De uitgeverij van de boeken, die verantwoordelijk is voor de levering van de boeken, verklaarde niet verantwoordelijk te zijn voor de titels die hij het ministerie leverde. Parlementslid John Williams van de Gereformeerde Partij laat het er echter niet bij zitten en wil het hogerop zoeken om de ambtenaren hun bizarre ideeën af te leren.

Duitse Big Brother ook op internet

Voor alle BB-verslaafden die niet tot september kunnen wachten, biedt de Duitse versie misschien steun. Dit, http://www.big-brother-kandidaten.de/, is de officiele Duitse BB-site. De Duitse regels (strenger!) staan uitgelegd en uiteraard staan er ook wat foto's van de Nederlandse kaskraker op de site. Ze hebben maar meteen een florisante foto van Ruudje uitgekozen


De Duitse versie pakt het ook groots aan, op de site staat het volgende te lezen: "28 Kameras (24 im Haus; 4 im Garten) , 59 Mikrofone, 8000 Meter verlegte Kabel, 160 Quadratmeter Wohnraum und ein 120köpfiges Produktions-
team gewährleisten, dass der Zuschauer alles sieht und hört, was im Haus passiert. Dem BIG BROTHER-Produktionsteam gehören u.a. 25 Regisseure, 20 Redakteure und ein großer Stab von Technikern an."


Dit hoef ik niet te vertalen toch?

Voor de mensen die het misschien nog niet wisten, de officiele Nederlandse site, big-brother.nl is gesloten. De enige boodschap die er nog opstaat is een foto van Bart en het bericht:"Wij bedanken u voor het bezoeken van deze site en zien u graag terug bij de volgende Big Brother." Gezien de opbrengst van BB kan ik mij enigzins vinden in die opmerking

Vuurwerk op tape

Het stadsbestuur van Taipeh, de hoofdstad van Taiwan, vindt vuurwerk maar gevaarlijk. Om de viering van het traditionele Chinese nieuwjaar veilig te laten verkopen, heeft het bestuur daarom 6000 geluidsbandjes verspreid met geluidsopnamen van knallende rotjes en sissende vuurpijlen. De cassettebandjes zijn gratis en moeten het gebruik van echt vuurwerk beperken. Het Chinese nieuwjaar valt op 5 februari.

Nah...wat een onzin, 't moet niet gekker worden

Duitsers 'te goed' voor BB

Smaken verschillen. Zeker als het om tv-programma's gaat. Terwijl in ons land Big Brother één van de grootste TV-hits ooit werd, loopt de Duitse regering er beduidend minder warm voor. "Schandalig", zo noemde staatssecretaris Mosdorff de plannen voor de Duitse versie van de serie. De Duitse Big Brother wordt overigens veel Spartaanser dan de Nederlandse. Zo is er maar beperkt water beschikbaar voor de bewoners en ze moeten onder meer hun eigen bed timmeren en hun eigen lakens moeten naaien. Kennelijk zijn ze in Duitsland beter gewend. "Dit is niet van ons niveau", zo kwalificeerde Mosdorff het programma.

Ach ja, de Duitsers voelen zich weer eens beter dan anderen

Justitie: van Inkel zit fout met antiflitspaalactie

DJ Jeroen van Inkel van Veronica FM is strafbaar met zijn herhaalde oproepen om flitspalen te vernielen. Het Openbaar Ministerie heeft Veronica laten weten dat de omroep hiervoor mogelijk wordt vervolgd.

Dat heeft de voorzitter van het college van procureurs-generaal vandaag aan Veronica laten weten. Het OM is zeer ontstemd over de oproepen van Van Inkel die volgens Justitie "ronduit onbehoorlijk en verwerpelijk" zijn. De presentator ruit volgens Justitie op door vrijdagavond te benoemen tot antiflitspaalavond en luisteraars op te roepen "genadeloos toe te slaan". Het OM noemt de oproep onrechtmatig en strafbaar. "Immers, wanneer gevolg zou worden gegeven aan de oproepen, zouden flitspalen worden vernield. Daarmee wordt een publieke taak van het OM, het opsporen van snelheidsovertredingen, belemmerd. Bovendien kunnen de vernielingen gevaar opleveren", aldus de voorzitter. Volgens Justitie is dan ook sprake van het misdrijf opruiing. Justitie laat Veronica weten dat overwogen wordt strafvervolging in te stellen. Ook wordt de omroep aansprakelijk gesteld voor de schade die uit de actie voortvloeit. Vorige week heeft Van Inkel al het binnenwerk van een flitspaal bezorgd gekregen.

Ja...tis allemaal wel leuk en aardig, maar die camera's kosten wel een ton per stuk. En dat gaat weer af van onze belastingcenten. Je schiet er dus weinig mee op

Endemol vs Oasis

De Britse succesformatie heeft een nieuw platenlabel opgericht en dat 'Big Brother' gedoopt. Endemol, dat de naam 'Big Brother' voor heel Europa als handelsmerk heeft laten registreren, is daarover niet te spreken. Oasis wil op het nieuwe label eigen cd's uitbrengen, maar ook werk van anderen. Volgens Endemol mag dat dus niet onder de naam 'Big Brother', omdat het label in Groot-Brittannië, en dus in Europa, is gevestigd. "Het is nog te vroeg om te zeggen dat het uitloopt op een rechtzaak, maar het merk Big Brother is van ons, dat staat buiten kijf", aldus Thomas Notermans van Endemol. "We hebben het merk in heel Europa als handelsmerk gedeponeerd toen we met het TV-programma kwamen." Inmiddels wordt ook elders in Europa druk gewerkt aan 'lokale versies' van het succesvolle televisie- en internetproject Big Brother. Zo gaat dit voorjaar het Duitse broertje van het voyeuristische programma van start op de Duitse commerciële zender RTL2. Ook is Endemol druk bezig met de voorbereidingen van een Spaanse versie. Of Oasis inmiddels nadenkt over een alternatieve naam voor het nieuwe platenlabel, of misschien zelfs overweegt om het buiten Europa te vestigen onder de oorspronkelijke naam, is niet bekend.

Vengaboyz aan de dood ontsnapt

Het had niet veel gescheeld of Wessel van Diepen had naar een ander clubje mensen kunnen uitkijken om zijn ongecompliceerde deuntjes te laten inzingen. De Vengaboyz zijn op het vliegveld van Bombay op een haar na aan de dood ontsnapt.

Hun vliegtuig, een DC10 van Northwest Airlines, moest vanwege een defect neuswiel een noodlanding maken. Inzittenden van het vliegtuig, dat in de nacht van dinsdag op woensdag om 01.50 uur lokale tijd (22.50 uur Nederlandse tijd) vertrok, hoorden al meteen bij het opstijgen een harde knal. Na de knal viel het vrijwel alle passagiers op dat het vliegtuig hevig slingerde en niet hoger kwam dan 6000 voet. Na 20 angstige minuten maakte de gezagvoerder bekend dat het vliegtuig weer terug ging richting luchthaven, in verband met een defect neuswiel.

Ook dit bericht is weer heel goed voor mijn vliegangst

Lees hier het hele bericht.

Vrouw castreert zoon

In het Zuid-Afrikaanse Johannesburg is een vrouw gearresteerd op verdenking van het castreren van haar eigen zoon. Het slachtoffer, een 27-jarige man, raakte door de actie van zijn moeder zijn linker teelbal kwijt. De vrouw wilde de testikel van haar zoon gebruiken om een traditioneel geneesmiddel te bereiden.

Inspecteur James Ngoepe, woordvoerder van de plaatselijke politie, vertelde dat de vrouw het zogeheten 'muti' wilde maken, een eeuwenoud Afrikaans medicijn dat vandaag de dag erg populair is onder de zwarte bevolking van Zuid-Afrika. Er wordt aangenomen dat het toevoegen van menselijke lichaamsdelen de muti krachtiger maakt.

Waar die 'muti' voor dient, is me nog onduidelijk, maar dat van die bal..........auw!!!!!!!

Bellen en internetten vanuit één cel

Internetten vanuit de telefooncel. Zolang de toegang tot het wereldwijde web via de mobiele telefoon nog wat primitief is, richt KPN zich daar maar op. Binnen een aantal maanden verschijnen in en om Amsterdam zo’n 100 van deze multifunctionele cellen, want bellen blijft mogelijk.

De ‘Multifoon’ wordt de opvolger van de KPN-internetzuilen die in een aantal grote steden te vinden zijn. “De ervaring leert dat mensen daarvan veel gebruik maken, vooral ook om e-mails te versturen.” E-mailen wordt dan ook een belangrijke toepassing in de Multifoon.
De nieuwe internetcellen zijn iets groter dan gewone. Welke kleur ze krijgen en of je er in kan zitten, weet KPN nog niet. Wel kan er lokale informatie opgevraagd worden zoals plattegronden, uitgaansmogelijkheden en het plaatselijke weerbericht. Bellen blijft mogelijk tegen het normale tarief. Internetten kost ƒ2,50 voor de eerste vijf minuten, daarna ƒ0,50 per minuut. E-mailen is iets goedkoper: ƒ2,- voor de eerste vijf minuten, ƒ0,50 voor iedere minuut daarna.

Tyson jaagt er een miljard doorheen

Mike Tyson beweerd dat hij er een half miljard dollar er doorheen heeft gejaagd, da's ruim 1.000.000.000 gulden. De ex-wereldkampioen schept verder op dat hij het ook weer kan verdienen. De 33-jarige Tyson verspilde zijn geld aan slechte adviezen, auto's, sieraden, huizen en heel veel aan zijn eerste vrouw Robin en de belastingdienst.

Ik dacht al dat hij gestoord was, maar nou weet ik het zeker.
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #208 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1265
special
Random Pics van de Dag #1264
special
Random Pics van de Dag #1263
review
Endless Ocean Luminous
review
Dragon's Dogma II
©FOK.nl e.a.