Bellen en internetten vanuit één cel

Boudewijn (Dylan Dog)
Internetten vanuit de telefooncel. Zolang de toegang tot het wereldwijde web via de mobiele telefoon nog wat primitief is, richt KPN zich daar maar op. Binnen een aantal maanden verschijnen in en om Amsterdam zo’n 100 van deze multifunctionele cellen, want bellen blijft mogelijk.

De ‘Multifoon’ wordt de opvolger van de KPN-internetzuilen die in een aantal grote steden te vinden zijn. “De ervaring leert dat mensen daarvan veel gebruik maken, vooral ook om e-mails te versturen.” E-mailen wordt dan ook een belangrijke toepassing in de Multifoon.
De nieuwe internetcellen zijn iets groter dan gewone. Welke kleur ze krijgen en of je er in kan zitten, weet KPN nog niet. Wel kan er lokale informatie opgevraagd worden zoals plattegronden, uitgaansmogelijkheden en het plaatselijke weerbericht. Bellen blijft mogelijk tegen het normale tarief. Internetten kost ƒ2,50 voor de eerste vijf minuten, daarna ƒ0,50 per minuut. E-mailen is iets goedkoper: ƒ2,- voor de eerste vijf minuten, ƒ0,50 voor iedere minuut daarna.