Justitie: van Inkel zit fout met antiflitspaalactie

Joost ([Efink])
DJ Jeroen van Inkel van Veronica FM is strafbaar met zijn herhaalde oproepen om flitspalen te vernielen. Het Openbaar Ministerie heeft Veronica laten weten dat de omroep hiervoor mogelijk wordt vervolgd.

Dat heeft de voorzitter van het college van procureurs-generaal vandaag aan Veronica laten weten. Het OM is zeer ontstemd over de oproepen van Van Inkel die volgens Justitie "ronduit onbehoorlijk en verwerpelijk" zijn. De presentator ruit volgens Justitie op door vrijdagavond te benoemen tot antiflitspaalavond en luisteraars op te roepen "genadeloos toe te slaan". Het OM noemt de oproep onrechtmatig en strafbaar. "Immers, wanneer gevolg zou worden gegeven aan de oproepen, zouden flitspalen worden vernield. Daarmee wordt een publieke taak van het OM, het opsporen van snelheidsovertredingen, belemmerd. Bovendien kunnen de vernielingen gevaar opleveren", aldus de voorzitter. Volgens Justitie is dan ook sprake van het misdrijf opruiing. Justitie laat Veronica weten dat overwogen wordt strafvervolging in te stellen. Ook wordt de omroep aansprakelijk gesteld voor de schade die uit de actie voortvloeit. Vorige week heeft Van Inkel al het binnenwerk van een flitspaal bezorgd gekregen.

Ja...tis allemaal wel leuk en aardig, maar die camera's kosten wel een ton per stuk. En dat gaat weer af van onze belastingcenten. Je schiet er dus weinig mee op