'Stelt Donald Trump zich opnieuw verkiesbaar?'

Amerikadeskundige Jan-Kees Emmer is van mening dat er een serieuze kans is dat de ex-president Donald Trump in 2024 een nieuwe gooi doet naar het presidentschap in de Verenigde Staten. “Als hij de kans krijgt, zal hij het zeker doen”, aldus Emmer bij WNL. 

Hoewel Trump zich nog niet officieel als kandidaat heeft gemeld, spreekt hij regelmatig tijdens grote bijeenkomsten (rally's) van de Republikeinse partij. “Als de peilingen gaan uitwijzen dat Trump een kans maakt, zal hij zeker in de ring stappen”, zegt Emmer. Maar “dan moet hij daartoe wel de kans krijgen en niet worden vervolgd”.

Momenteel ligt Trump onder een vergrootglas bij justitie vanwege een vermeende betrokkenheid bij de bestorming van het Capitool en door het ongeoorloofd meenemen van geheime documenten bij zijn vertrek uit het Witte Huis.

Ondertussen is het nog onduidelijk of Joe Biden zich opnieuw verkiesbaar gaat stellen. Vooral zijn leeftijd begint de zittende president parten te spelen, volgens Emmer. “Biden is 79 jaar oud en soms wat gedesoriënteerd."

Meer hierover bij WNL