De top 40 van 12 november 1966

Banner top 40Elke vrijdagmiddag kun je hier de hoogtepunten van een oude top 40 terugzien. Dit jaar gaan we terug naar het jaar dat de Russen en de Amerikanen beiden voor de eerste keer een succesvolle onbemande zachte landing op de maan maken, John Lennon beweert dat de Beatles populairder zijn dan Jezus Christus, Prinses Beatrix trouwt met Claus van Amsberg en de eerste paal voor de Bijlmer wordt geslagen. Weet je al welk jaar het is?? Het is 1966.

Dit is Radio Veronica op 192 meter middengolf met de Veronica top 40. We gaan snel van start met nummer 33, the Haagse groep Golden Earrings dalen van 18 in de 10e week met Daddy buy me a girl.

Verder met nummer 30, Peter Asher en Gordon Waller oftewel Peter and Gordon stijgen van 33 in de 4e week met Lady Godiva.

De Beatles zijn erg succesvol in de top 40. Ze staan deze week op 23 met Yellow Submarine/Eleanor Rigby, en die laatste draaien we.

De Beach Boys kwamen vorige week binnen op 32, deze week stijgen ze door naar 20. Je hoort Good Vibrations.

David Garrick's single Dear mrs. Applebee is alweer op z'n retour. Hij zakt 1 plaatsje van 17 naar 18 in de 4e week.

Op 15, John Lamers met Ik bewonder jou.

The Hollies zijn niet te stoppen. Vorige week kwamen ze binnen op 28 en deze week stijgen ze naar 14 met Stop Stop Stop.

The Monkees zitten in The last train te Clarksville, daarmee staan ze op 12 in de 4e week.

Ramses Shaffy heeft een hit met de single Sammy. Hij stijgt van 19 naar 10.

Op 3, Dandy van The Kinks. Ze komen van 6 in de 6e week.

Op 2, Herman's Hermits met No milk today (met aankondiging van Joost den Draaier )

En stationair op 1 Sonny and Cher, met Little man.

En dit was 'm dan weer, de top 40 van deze week (in 1966). Mocht je alles nog eens rustig na willen lezen, haal dan het gedrukt exemplaar, het ligt op je te wachten bij je platenhandelaar. Tot volgende week!