Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over de vertegenwoordiger van de Kinderkerk van Rome, met een veel te grote mond.

De censor van het Bisdom Den Bosch vindt dat theoloog Huub Oosterhuis een ketter is. Want Oosterhuis beschouwt het Oude en het Nieuwe Testament als gelijkwaardig, terwijl de Katholieke kerk het Nieuwe Testament beschouwt als vervulling van het Oude. Iets met theologie op de vierkante centimeter, dus.

Maar hoe durft censor Mennen in vredesnaam de Hervormde Oosterhuis voor ketter uit te maken? Volgens mij is ketterij, dat een katholiek priester met een jurk aan zich vergrijpt aan onschuldige knulletjes. Heden ten dage is niemand uit de Katholieke Kerk in de positie om wie dan ook voor ketter uit te maken. Even een overzichtje:

Binnen de Katholieke Kerk is het dus vergeven van de handtastelijke pedo’s die worden beschermd door hun leidinggevenden met de mooiste Latijnse namen. Bij de Moslims predikt men dat het goed is om homo’s van de flat te gooien en christenen als honden te beroven. De Gereformeerden zetten God voor schut met hun doorgeslagen wereldvreemde dwingelandij. De enige grote Godsdienst in ons land die wél een beetje normaal doet? Juist: de Hervormden.

Kan censor Mennen mij even laten weten, wanneer de definitieve grote schoonmaak in zijn Kerk wordt gehouden, en de enorme stapel pedo-dossiers wordt afgeleverd op het politiebureau? Praten we dan verder…