Filmflits - week 29

De eerste Filmflits is een feit, vanaf vandaag komt er iedere vrijdag om 20:00 uur een blog dat volledig in het teken staat van films. Zo kun je oa. lezen wat er de afgelopen week gebeurt is in filmland, welke film je de komende week gezien moet hebben en hebben we iedere week een verse trailer voor je. Als er even niks op TV is, dan kun je gaan kijken naar de Downloadtip van de Week, deze week is dat de drama No Country for Old Men.

Filmheadlines week 29

Jack Black rockt verder
Het is officieel, er komt een vervolg op School of Rock. Het vervolg gaat School of Rock 2: America Rocks heten. De belangrijkste personen voor de film (hoofdrolspeler Jack Black, regisseur Richard Linklater en producent Scott Rudin) zijn er gewoon weer bij. In dit tweede deel neemt Dewey Finn (Jack Black) de kinderen van school een tijdje onder zijn hoede voor een road-trip. De precieze releasedata zijn nog niet bekend, maar de film komt in 2010 in de bioscoop.

Will Smith opnieuw de beste in Nederland
De film Hancock (met Will Smith in de hoofdrol) ging 9 juli in première. In totaal kochten 120.000 mensen in Nederland een kaartje voor de film waarin Will Smith een sarcastische superheld speelt die met behulp van een PR-agent probeert zijn imago te verbeteren.

Theroux schrijft Iron Man 2
Justin Theroux begon als acteur in oa. Charlie's Angels: Full Throttle. Vervolgens regisseerde hij de film Dedication. En nu mag Theroux het script gaan schrijven voor het vervolg op Iron Man. Naast Iron Man 2 schreef Theroux ook voor de komediefilm Tropic Thunder (met Ben Stiller en Jack Black) die eind dit jaar uit moet gaan komen. Iron Man 2 heeft dezelfde hoordrolspelers als zijn voorganger en wordt in april 2010 verwacht.

Film die afgelopen week in première ging
17 juli

The Strangers (met Scott Speedman en Liv Tyler)
Thriller / Horror                       90 minuten
James en Kristen hebben een romantisch weekend gepland, alleen dit weekend loopt anders dan verwacht als ze worden aangevallen door drie gemaskerde vreemdelingen.
 

Trailer van de week

Step Brothers (met Will Farell en John C. Reailly)
Komedie                             Vanaf 25 september in de bioscoop
Brennan Huff en Dale Doback zijn twee verwende volwassen mannen die bij elkaar moeten wonen, nadat de moeder van de ene man verliefd wordt op de vader van de andere man. Zo worden Brennan en Dale stiefbroers.
 

 Binnenkort op DVD
22 juli, onder andere:

The Mist (met Thomas Jane en Marcia Gay Harden)
Horror                                   126 minuten
Naar een boek van Stephen King. Na een hevige storm in het plaatsje Bridgton, verschijnt een mysterieuze mist. Even later blijkt de mist een plaats waarin gevaarlijke wezens zich verstopt hebben.

Untraceable (met Diane Lane en Colin Hanks)
Thriller / Horror                    100 minuten
Een seriemoordenaar plaatst foto's van zijn moorden op zijn eigen website. FBI agente Jennifer Marsh heeft de taak om de seriemoordenaar op te sporen. Naarmate het onderzoek vordert wordt de relatie tussen de seriemoordenaar en Jennifer steeds persoonlijker.

Binnenkort in de bioscoop
24 juli

Batman: The Dark Knight (met Christian Bale en Heath Ledger)
Actie / Avontuur                    152 minuten
Vervolg op Batman Begins. Batman en Lt. James Gordon werken samen om het kwaad in Gotham City te stoppen, ze krijgen daarbij hulp van de officier van justitie. Samen proberen ze een gevaarlijke crimineel op te pakken, The Joker.

In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale (met Jason Statham)
Fantasy / Avontuur              127 minuten
Een man, genaamd 'de Boer', probeert zijn ontvoerde vrouw te redden en zijn dode zoon te wreken. Deze twee daden zijn aangericht door een groep duivelse krijgers, de Krugs.

Never Back Down (met Djimon Hounsou en Sean Faris)
Actie                                       110 minuten
Tiener Jake Tyler raakt verzeilt in een ondergrondse vechtclub. Hij vindt daar een martial arts expert en gaat trainen bij hem.

TV-tip voor week 30

One Flew over the Cuckoo's Nest (met Jack Nicholson)
Drama                                   Canvas          woensdag 22:30 - 0:40 uur
McMurphy denkt dat hij vrijuit mag gaan als hij doet alsof hij gek is, maar in plaats van vrijheid wordt hij naar een inrichting gestuurd. Hij probeert van de saaie inrichting iets levendigs te maken, maar dat wordt niet in dank afgenomen door 'The Big Nurse'.

Webtip van de Week

Deze week is de webtip de misdaad/drama-film No Country for Old Men, waarin een Texaanse redneck denkt te kunnen ontsnappen met het geld van een misgelopen drugsdeal. De film is enthousiast ontvangen in Hollywood en won veel prijzen, oa. voor de beste film en beste mannelijke bijrol voor de acteerprestaties van Javier Bardem (Anton Chigurh in de film).

Vergeet vooral niet torrents en binsearch te checken met genoemde titels...