Saaie Sex Blog

Saaie sex? Bestaat dat dan? Dat is natuurlijk aan een ieder om te bepalen maar deze blog gaat slechts over sexcijfers. Puur ter informatie. Want Nederland sext tegenwoordig heel anders dan 15 jaar geleden. Meest opvallend: we doen het minder samen en meer alleen.

De Rutger Nisso Groep onderzocht de sexuele gezondheid van de Nederlanders anno 2006. En heeft deze gegevens vergeleken met die van 1991. En dat leverde wat pikante verschillen op:

Zo is de frequentie van sex afgenomen maar we doen het wel veel gevarieerder dan vroeger. Manueel, oraal en anaal winnen aan populariteit, als ook sex op het internet, al chattend of met een webcam. Telefoonsex daarentegen is weer uit.

Zelfbevrediging is heter dan ooit. Liefst 88% van de mannen doet dat, en 75% van de vrouwen. Van de mannen doet 47% dat minimaal eenmaal per week en bij de vrouwen is 18%. Zo'n 40% van de vrouwen maakt hierbij gebruik van een sexspeeltje. Overigens zijn mannen die aan zelfbevrediging doen negatiever over hun sexleven dan vrouwen.

Samen sexen doen we steeds minder. De daling is zelfs fors te noemen. In 1991 deed zo'n 40% van de stellen het nooit of hooguit eenmaal per week. Tegenwoordig is dat 60%. Zowel bij de mannen als de vrouwen is 50% hier ontevreden over.

Het pornogebruik, in de vorm van blaadjes, foto's, films of internet is ook flink toegenomen. Bij de mannen gebruikt 80% erotisch materiaal en bij de vrouwen is dit inmiddels ook een behoorlijk aantal: 40%. Waarbij opgemerkt dat vooral hoog opgeleide vrouwen dit doen.

Zo, jullie zijn weer op de hoogte.