Hearthstone: The Year of the Raven

2. De Hall of Fame

Blizzard heeft drie kaarten aangekondigd die vanuit de Classic Set worden opgenomen in de Hall of Fame. Deze zijn vanaf de rotatie enkel nog in Wild speelbaar. Het betreft Ice Block, Coldlight Oracle en Molten Giant.

Ice Block

Hearthstone Ice Block

Noppie2000: Ice Block was al langere tijd één van de kandidaten om naar de Hall of Fame te gaan (vorig jaar ontsnapte de kaart nog), dus het was dit jaar tijd om te gaan. Persoonlijk heb ik geen moeite met het effect van Ice Block. Wel heb ik altijd moeite gehad met het gebrek aan een effectieve counterplay (voor secrets in het algemeen overigens) en tegenwoordig het feit dat Mages veel card generation hebben. Eén of twee Ice Blocks zijn nog te verslaan, gaat dit door andere kaarten richting vier of vijf dan is het een heel ander verhaal.

Ik begrijp de keuze dat de kaart is gegaan en het geeft Mages een schop onder de kont om eens wat nieuws te proberen.

Puddington: dit is met afstand de kaart waarvan ik het meest blij ben dat hij naar de Hall of Fame vertrekt, want ik háát Ice Block. Zoals Noppie2000 al zegt is het non-interactieve karakter van de kaart het grootste pijnpunt, ook bij mij - de enige kaarten die er omheen kunnen spelen zijn eater of secrets en flare voor hunter - en dat zijn toch tech-kaarten. Niks is frustrerender dan te spelen tegen een Exodia Mage die vijf beurten geleden al verloren zou moeten hebben ware het niet dat-ie constant ice block trok uit Cabalist's Tome en Babbling Book. Good Riddance.

Coldlight Oracle

Hearthstone Coldlight Oracle

Noppie2000: Deze beslissing verbaasde me het meest. Mill decks hebben een strategie die redelijk uniek is en enkel tegen Control decks relatief succes weten te vinden, dus ik zou het jammer vinden als Mill nu compleet verdwijnt uit Standard Play. Aan de andere kant is het een ware hel om tegen Mill te spelen, zeker als je een eigen win condition in rook ziet opgaan. Verlies je twee elementen van je combo? Nou, jammer maar helaas. Ook hier is een gebrek aan counterplay, behalve dan het spelen van veel kaarten.

Ik hoop dat Blizzard mill op een andere manier ondersteuning geeft, desnoods in specifieke klassen. De beslissing om neutrale card draw een beetje te elimineren daar kan ik wel achter staan, maar daar moet Mill niet het slachtoffer van worden.

Puddington: hoewel ik het met je eens ben dat Mill een uniek archetype is ligt het wel in de filosofie van Hearthstone om dat soort decks te vermijden - mechanics of gameplay waar ja als tegenstander niet op kan reageren of omheen kan spelen zijn altijd óf niet sterk geweest in Hearthstone, óf ze worden uit het spel gehaald. Vanuit die filosofie is wel te snappen waarom Coldlight Oracle naar de hall of fame vertrekt, en in mindere mate Ice Block.

Ik kom Milldecks te weinig tegen om er echt een goede mening over te hebben, maar het is niet zo dat het concept Mill verdwijnt - het is nog altijd te spelen in Wild, waar ik me de laatste tijd sowieso meer vermaak dan in Standard.

Molten Giant

Hearthstone Molten Giant

Noppie2000: Deze keuze is er één die absoluut niet nodig was en Blizzard puur heeft gemaakt voor fans van Handlock. Door de kaart in de Hall of Fame op te nemen en bovendien de nerf terug te draaien (vanaf de rotatie kost Molten Giant weer 20 mana), hebben fans van Handlock weer één van de staples die het deck zo krachtig maakte teruggekregen. Een beslissing puur vanuit het oogpunt van de community, waar ik Blizzard enkel voor kan prijzen.

Puddington: jep, dit is overduidelijk een knik naar de community en de legende van Handlock. Hoewel andere vormen van control warlock wellicht sterker zijn nu Molten Giant zo lang buiten beeld is geweest denk ik dat veel theorycrafters enthousiast zijn om hun favoriete gesmolten reus weer in hun warlockdecks te laten passen.