5 series uit 2017 die je niet mag hebben gemist

5. Sneaky Pete

Sneaky Pete
Amazon Prime

Sneaky Pete

Al sinds 2015 is Amazon TV een zender die niet meer weg te denken is uit het medialandschap. Zo verschenen er al zeer indrukwekkende series zoals de detectivereeks Bosch, de spannende rechtbank thriller Goliath en eerder dit jaar nog de Duitstalige cyberthriller You Are Wanted. Stuk voor stuk pareltjes en daarom durven we ook gerust de misdaadserie Sneaky Pete, geschreven door niemand minder dan Bryan Cranston (Breaking Bad) en David Shore (House M.D.), in datzelfde rijtje te benoemen.

 Sneaky Pete 1

In Sneaky Pete draait het om de kleine oplichter Marius Josipovic (Giovanni Ribisi) die op het punt staat om vrijgelaten te worden uit de gevangenis. Marius blijkt echter nog een stevige schuld te hebben bij een genadeloze gangsterbaas Vince (een aardig gastrolletje van Bryan Cranston) en zodoende besluit hij om de identiteit aan te nemen van zijn celgenoot Pete (Ethan Embry) die in de voorgaande maanden zijn hele levensverhaal aan Marius uit de doeken heeft gedaan. Een paar dagen later staat hij op de stoep bij Audrey (Margo Martindale) en Otto Bernhardt (Peter Gerety), de grootouders van Pete die een bailbondsbedrijf runnen. Het duurt ook niet lang voordat Marius in het bedrijf van 'zijn familie' aan het werk gaat. Wat Marius echter nog niet weet is dat hij nu in een leven terecht is gekomen waarin het er nog veel gevaarlijker aan toegaat dan het leven waaraan hij dacht te kunnen ontsnappen.

Sneaky Pete 2 

Heerlijke zwartgallige humor. messcherpe dialogen en een flinke dosis spanning en vermaak. Als dat wel je ding is is Sneaky Pete een serie die je vast wel kunt waarderen. Bij het zien van de eerste episodes moesten we in elk geval meteen denken aan de reeks Better Call Saul, die niet geheel toevallig ook over een persoon gaat die het denkt te kunnen gaan maken met een valse identiteit. Marius is evenwel een crimineel met een gouden hart die zeer overtuigend wordt neergezet door Ribisi. Daarnaast speelt ook Martindale de sterren van de hemel als de constant wantrouwende grootmoeder, die uiteraard door haar werk wel de nodige ervaringen heeft met figuren uit de criminele wereld. Misschien is Sneaky Pete wel de leukste komedie die dit jaar is verschenen!