FOK! op het spoor van De Mol - Aflevering 6

Dit jaar doen naast MrManiak en Beaudelaire ook wederom andere FOK!kers mee. Zo hebben we onder andere moderators, een PR-medewerker en een developer. Wie heeft aan het eind van het seizoen De Mol het meeste goed gehad? Of zijn jullie degene die gelijk hebben? Stem onderaan de pagina op jouw Mol en versla ons!

Username: liesje1979
Functie: Moderator
Verdenkt nu: Tim Kamps
Want:Zal ik dan toch maar weer naar Liesbeth switchen? Ik wil niet! Zo duidelijk zou het niet moeten zijn toch? De foute vis op het strand was weer typerend in ieder geval. Nee. Ik ga niet terug al was het alleen al omdat ik haar niet zo leuk vind. Eens kijken, Frits eruit, jammer, ik had hem afwisselend als winnaar of verliezer maar niet als mol. Daarnaast moest ik vaak om hem lachen. Anne-Marie is de mol niet, te fanatiek, teveel geld in de pot gebracht. Ook van William geloof ik het niet. Haadewych zou kunnen, er zijn mooie theorien die richting haar wijzen maar ik zie haar gewoon niet mollen. Dus komen we weer uit bij Tim, hij blijft toch echt mijn mol. Sowieso wil je als mol graag met de pijl en boog schieten, om te proberen te voorkomen dat er geld binnenkomt. Ook bij de vis raakte hij geloof ik gelijk het hout aan. Uiteindelijk hielp hij wel met het oplossen, dat was een beetje jammer. Wat een vervelend programma is het toch.

Username: Tha_Erik
Functie: Moderator / Redactie FP
Verdenkt nu: Hadewych Minis
Want: Jammer, Frits eruit, had liever Tim zien gaan want dat zou mijn tweede verdachte mooi uit het spel werken. Maar goed, Hadewych zit er nog in en ze is nog steeds mijn primaire mol. Een tweet ging over dat de mol vol voor de vrijstelling zou gaan, wie rende er (bij wijze van grap) naar de vrijstelling? Hadewych. Vervolgens schoot ze beschamend mis. Niet verdacht, of juist wel? Want de mol wil niets liever dan dat het vlot gemist wordt, en door zelf een van de schutters te kunnen zijn, zijn er minder schutters over die raak proberen te schieten (en dus geld in de pot brengen zoals Anne-Marie). En hoe heldhaftig was Hadewych in de mijnopdracht. Ze zou wel dekking geven, schiet zelfs een sluipschutter neer, en wil dan het spel wel redden in haar eentje, maar wordt net voor ze iets kan doen afgeschoten. Toevallig hoor.

Username: DaMart
Functie: Moderator / PR
Verdenkt nu: Hadewych Minis
Want: Ik hoopte dat Liesbeth eruit zou gaan, maar helaas, mijn back-upmol zit er nog steeds in. Maar toch twijfel ik niet. Hadewych is en blijft mijn mol. Het is een aangename tunnel om in te verblijven! Samen met Liesbeth heeft ze individueel nog geen euro bijgedragen aan de pot, terwijl de overige kandidaten dat wel hebben gedaan. En dan zijn er al die kruizen, zowel van de regie als van Hadewych, de minnen in de dagboeken en tweets… en even vragen of anderen de mol zijn. Tja, Hadewych, dat antwoord wist je al voordat je de vraag stelde, volgens mij!

Username: koei
Functie: Eindredactie Games
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: 
Zo jammer dat Frits eruit is. Hij was een toffe kandidaat en iemand die totaal niet op mijn verdachten-lijstje voorkomt. Liever had ik gezien dat Tim of Hadewych eruit ging, want dat zijn toch mijn nummer twee en drie verdachten. Liesbeth blijft echter de nummer één. Niks doen bij de wrakhout-opdracht en rommelen met 'te korte' kabels in het donker. Alleen bij het vlot faalde ze. Ze had beter bij de schietende partij kunnen zitten, dan hadden zij in ieder geval een kans minder. Ze heeft nog geprobeerd om de sterkere William naar voren te duwen om het vlot te trekken, maar helaas. Ik vind het een erg lastig seizoen, maar houd het voorlopig toch op Liesbeth. Lang leve tunnelvisie!

Username: Borizzz
Functie: Redactie Film
Verdenkt nu: Tim Kamps
Want: Mooi dat Frits er uit is. Hij leek wat mij betreft te veel op de mol van vorig jaar zodat hij het nooit kon zijn. Volgens mij zat hij ook nog eens op Liesbeth dus dat is voor mij nog een extra aanwijzing dat ze de mol niet kan zijn. Ze wordt verder door het monteren van de uitzending te verdacht gemaakt zodat ik niet kan geloven dat zij het is. En dan is het wel een erg slechte mol. Ik blijf dus gewoon bij de mol die ik al in gedachten had. Ondanks bijgedachten over Hadewych die voor mijn gevoel een goede back-up mol is. Hadewych heeft nog erg weinig bijgedragen aan de pot. Dilemma dus. Maar voor deze week blijf ik lekker in de Tim-tunnel.

Username: franklop
Functie: PR / Redactie Sport
Verdenkt nu: Hadewych Minis
Want: Allereerst melden dat het verschrikkelijk jammer is dat Frits eruit is, wel één van de mooiste figuren van deze serie. Na zes afleveringen ben ik eindelijk van Liesbeth af. Ze wordt in mijn ogen te verdacht gemaakt en ze doet ook te verdacht om de mol te zijn. Beetje obvious met de verkeerde kabel lopen, de balken verkeerd neerleggen, al dat soort dingen. Ze is een beetje de Art van dit jaar dus. Maar ze blijft in mijn top 3. Goed Liesbeth is het dus niet. Frits had ik al afgeschreven, evenals William en Anne-Marie. Die laatste gaat als mol natuurlijk niet die strooibaal in lichte laaien zetten. Blijven Tim en Hadewych over.. Tsja lastig, lastig. Tim was weer eens lekker aan het kloten bij de aggegraten.. euh agregratten. euhm aggregaten dus, terwijl Hadewych wel lekker rustig bleef zitten en haar makkelijk liet afknallen. Ze was ook niet bepaald actief bij de visjesopdracht en, niet onbelangrijk, ging al VOL voor de vrijstelling aan het begin. En wat zei de mol in een tweet: Voor mij maakt het natuurlijk allemaal geen klap uit. Maar...als er vrijstellingen in het spel zijn, ga ik ervoor! Daarnaast wil je als mol natuurlijk bij de schutters zitten, zodat de kans zo mini(s)em mogelijk is dat er geld binnen komt. 

Username: Faux.
Functie: Developer
Verdenkt nu: Liesbeth Staats
Want: Afgelopen aflevering bevestigde nogmaals mijn vermoeden dat Liesbeth de Mol is. Ze kwam erg verdacht over. Het begon bij de vrijstellingsopdracht. Ze deed erg haar best om het vlot naar haar toe te trekken. Tuurlijk, ze wilde de vrijstelling maar ik vond dat ze zich wel heel erg inspande in vergelijking met eerdere opdrachten. Toen kwam de lichtenopdracht. Natuurlijk was er weer iets mis met de draden die Liesbeth moest aansluiten en werd ze afgeschoten. Ook bij de puzzelopdracht was het enige wat ze deed de houten stammen verkeerd leggen. Het laatste dat me opviel was hoe ze reageerde toen Hadewych haar vroeg of ze de Mol was. Ze draaide erom heen en stelde gelijk een tegenvraag. Verdacht? Ja. Ik weet het zeker.

Poll: Wie is de Mol? - Aflevering 6

poll image
* Klik op het antwoord op het plaatje om te stemmen op jouw keuze!

Stemmen kan tot de volgende aflevering begint. 

OVERZICHT MOLVERDENKINGEN

Wederom is Liesbeth Staats de hoofdverdachte van de FOK!kers. Bijna 40 procent stemde op haar als Mol. Tim en Hadewych kregen beiden 19 procent van de stemmen. Anne-Marie en William kregen beiden ongeveer 9 procent van de stemmen.