FOK!film presenteert: Horror tijdens kerst

The Day Of The Beast is een andere minder bekende kerst-horrorfilm. Net als het eerder genoemde The Gremlins is dit een film in het horror-komedie genre. In deze film van Spaanse origine analyseert een priester  oude teksten en ontdekt dat de antichrist op de eerstvolgende Kerstavond geboren zal gaan worden. Om Satan te kunnen ontmoeten geeft hij zich over aan het kwaad maar hij blijft wel als priester herkenbaar gekleed. Vervolgens probeert hij met enkele vrienden een commando te vormen om de wereld te redden.

De zwarte humor in The Day of the Beast is van een hoog niveau, het heeft een goede sfeer. Ook enkele grappen zijn goed gevonden. Deze film is echt een aanrader om met de feestdagen te gaan bekijken.

Door naar de volgende film van deze special: Jack Frost. Ten eerste moet men déze film niet verwarren met de bekende feelgood film met Michael Keaton, Kelly Preston en Joseph Cross. Deze Jack Frost kwam uit in 1996 en werd geregisseerd door Michael Cooney. Door het lage budget, special effects, mager acteerwerk en komische moorden verwierf deze film al snel een cult-status. In deze film wordt actrice Shannon Elisabeth onder andere terwijl ze een bad neemt verrast door een moordende sneeuwman. Deze domme moordenaar en een spannende, sexy actrice maken de status van b-film compleet.

Bekijk hier de genoemde bad-scène: