[Column] Voor jou, Anissa

Khalid Boulahrouz, een speler van formaat die in de verdediging zijn mannetje staat. Toch gebeuren er soms dingen, die je nooit hoopt mee te maken. De speler van Oranje kon nog geen dag genieten van zijn te vroeg geboren dochtertje, Anissa.

Woensdag zag ik op de FOK!sport een titel, waarin stond dat Boulahrouz de training had verlaten. Mijn gedachten gingen gelijk uit naar een blessure voor de speler, die erg belangrijk is in de verdediging van Oranje. Toen ik het bericht las, werd me duidelijk dat er nog geen reden bekend was. Zelfs de woordvoerder van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) kon geen uitsluitsel geven. Er bestond dus een mogelijkheid dat het voortijdige vertrek van de verdediger een persoonlijke tint zou kunnen hebben. Het tragische bericht volgde donderdag.

Het dochtertje van Boulahrouz, dat woensdag drie maanden te vroeg werd geboren, overleed donderdag in een Zwitsers ziekenhuis. Voorafgaand aan de geboorte werd de vrouw van De Kannibaal opgenomen, vanwege complicaties tijdens de zwangerschap. De doktoren kozen er uiteindelijk voor om het kind te halen, ondanks het feit dat het nog te vroeg was. De keuze van de artsen heeft Anissa, zoals de baby zou gaan heten, echter niet meer kunnen redden.

Het is nog steeds niet te bevatten dat een klein kind al zo vroeg overlijdt. De ouders, in dit geval Khalid en Sabia, hebben nog geen dag van hun wereldwonder kunnen genieten. Zelf heb ik nog geen kinderen, maar tijdens het lezen van het bericht waarin het overlijden bekend werd gemaakt, schoot het kippenvel op mijn arm. Ook heel veel Nederlanders kunnen nog niet bevatten dat de kleine er niet meer is, getuige de massale reacties op zowel de FOK!frontpage, op FOK!sport, het FOK! EK-forum en allerlei andere websites.

Toch heb ik heel veel respect voor Boulahrouz. Halverwege diezelfde middag liet de speler namelijk weten dat hij beschikbaar wil blijven voor het Nederlands elftal. De verdediger heeft een tragische dag achter de rug, maar wil zich toch voor Oranje inzetten. Dat getuigt zeer zeker van doorzettingsvermogen en de wil om verder te gaan. Het is eigenlijk niet in woorden uit te drukken om aan te geven hoe veel mensen daar tegenaan kijken. Mocht Oranje daarom de Europese titel in de wacht slepen, draag hem dan op aan Anissa, die veel te vroeg van ons heen ging. Dat is wel het minste wat Marco van Basten en consorten voor de speler kunnen doen.

De crew van FOK!sport wenst Khalid, Sabia, familie en vrienden alle sterkte toe in deze moeilijke tijd!

Submitter:  Bron: FOK!sport