Interview met Deck 13 over Ankh

Deck13 (volledige naam: Deck13 Interactive GmbH) is een Duitse developer van interactief entertainment. Het team is al sinds 1997 actief op de gamesmarkt. In eerste instantie ontwikkelden ze (toen nog onder de naam Artex Software) voor het Acorn RiscPC platform. In 2001 werd Deck13 opgericht. De eerste ontwikkelde titel was Stealth Combat, een tactical shooter. De naam Artex Software bleef echter behouden, onder dat label komen voornamelijk budgetgames zoals Ski Resort Tycoon uit (in samenwerking met Activision).


Het Deck13 team

Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de internationale versie van 3D adventure Ankh. In Duitsland is het spel al uit en de kritieken waren lovend. Zo won Ankh de \"Bester Soundtrack/In-Game Sound\" en \"Bestes deutsches Spiel 2005\" awards bij de \"deutschen Entwicklerpreis\"-verkiezingen en ook op de grote Duitse gamessite 4Players werd Ankh verkozen tot \"bestes deutsches Game des letzten Jahres\". Ankh is ontwikkeld met behulp van PINA (Portable Interface for Adventures) en de Ogre Engine. Ankh is een point\'n\'click adventure over de jonge Egyptenaar Assil. Hij steelt de sleutel van een graftombe om er een feest te kunnen geven. Daarbij loopt hij onfortuinlijk genoeg een vloek op.


Screenshots van Ankh

In samenwerking met de Duitse politie ontwikkelde Deck13 afgelopen zomer Luka, een interactief avontuur voor kinderen van acht tot twaalf, waarin het vooral draait om het vinden van een geweldloze oplossing voor allerlei situaties in verleden en heden. Luka is gratis te downloaden en levert een uur of tien aan vermaak. Deck13 werkt momenteel aan Seven Symbols, een action-adventure over een vrouw die haar broer zoekt en daarbij op een oeroude kracht stuit; en Jack Keane, een point\'n\'click adventure.


Screenshots van Luka

FOK!games wilde natuurlijk meer weten over Ankh en stelde Creative Director Jan Klose enkele vragen. Het interview vind je op de volgende bladzijde.