Telefoon: Xiaomi Redmi Note 3: Budget-topper.

5. Camera & Batterij

Camera: 

De camera in de Xiaomi Redmi Note 3 is een 13MP camera, waar de Redmi Note 3 Pro een 16MP camera heeft. De sensor van de Redmi Note 3 is een Samsung 5K3M2 ISOCELL camera. Met een diafragma van F2.2 is de lens van de camera helaas niet heel erg lichtsterk.

Hieronder kun je een aantal voorbeeldfoto's vinden:

Xiaomi redmi note 3 1Xiaomi redmi note 3 2Xiaomi redmi note 3 3Xiaomi redmi note 3 4Xiaomi redmi note 3 5
Lente <3
Lente <3

Xiaomi redmi note 3 7Xiaomi redmi note 3 8Xiaomi redmi note 3 9

Xiaomi redmi note 3 PotXiaomi redmi note 3 nootXiaomi redmi note 3 vliegXiaomi redmi note 3 tuigen

De belichting van de camera kan beter, de camera is standaard wel wat onderbelicht en ook met tegenlicht heeft de software soms wat moeite. 

De camera kan filmen in FHD resolutie, helaas ontbreekt de mogelijkheid om te filmen in 4K. Wel is er de mogelijkheid om te filmen in 60FPS en vertraagd af te spelen. 

Xiaomi redmi note 3 camera

Xiaomi redmi note 3 Filminstellingen

Camera voor:

De camera voor is een 5MP camera, de camera zelf is weinig bijzonders. Wel is deze voldoende voor selfies. Daarnaast bevat de camera een beuaty modus waarbij je huid er egaler uit ziet, daarnaast zie je in deze modus je geschatte leeftijd staan, een grappige maar nutteloze gimmik. 

Xiaomi redmi note 3 front cam

Xiaomi redmi note 3 Front

Batterij:

De batterij van de Xiaomi Redmi note 3 is met 4000mAh batterij flink te noemen. Helaas is de batterij door de metalen achterkant niet te verwijderen. 

De accu is zoals we verwachten en getest hebben met de KCX-017 tester netjes 4.000mAh en dat zorgt voor een prima accuduur. 

Alle dagen kwamen we met het toestel prima de dag door. De batterij ging daarbij in de ochtend van de lader, speelde gedurende de dag ongeveer 2 uur muziek (Spotify streaming op bluetooth oordopjes), er werd in het OV ruim een uur op gebrowset (2x 40 min aaneengesloten) en er was een Android Wear horloge gekoppeld. Aan het einde van de dag hadden we op deze dagen rond een uur of 9 in de avond nog ruim 35% batterij over, de schermtijd stond dan op een uur of 4. Zonder Android wear horloge gekoppeld stond het batterijpercentage in de avond net onder de 40%

Op dagen waarop het toestel minder gebruikt werd stond het accu percentage van de telefoon in de avond nog op 65-70%, bij licht gebruik zou een dag of 2/3 met dit toestel dan ook prima haalbaar moeten zijn. Een uur of 5 schermtijd is met het toestel ook prima haalbaar.  

In de security app zijn daarnaast diverse instellingen te vinden voor batterijbeheer, er zijn diverse profielen in te stellen om zo snel te kunnen wisselen tussen diverse instellingen. 

Xiaomi redmi note 3 batterij