DOOGEE F3 Pro, 5-inch met 1920x1080p

3. DOOGEE F3 Pro

 

Design en bouwkwaliteit

Het voelt gelijk goed met de juiste gewichtsverdeling. Voor een 5-inch toestel is hij misschien wat aan de zware kant maar dit is niet hinderlijk in het dagelijks gebruik. Op het eerste oog kan ik geen problemen in de bouwkwaliteit of afwerking vinden bij de F3 Pro en ziet het er degelijk uit. De glazen achterkant lijkt wat glad aan te voelen, maar dit valt best mee. De cameralens in de linker bovenhoek is wellicht een wat gekke keus maar stoort niet. Onderaan het toestel vind je de uitsparing voor de enkele speaker. 

De gehele rand om het toestel heen zit goed in elkaar. De streepjes voor de antennes zitten perfect in de rand en alles voelt glad aan. De linkerrand is vrij van knoppen en heeft alleen de simkaart-tray. Rechts zitten de bekende knoppen en bovenop het toestel de 3.5mm audiopoort. 

Het scherm is goed geplaatst en beschikt over Gorilla Glass. Het is één paneel dus je hebt geen overgangen van het scherm naar de fysieke knoppen onderaan die overigens niet verlicht zijn. Het grote gemis is wel een notificatieled aan de voorzijde.  

f3pro-design2 (Foto: rene90)

f3pro-design3 (Foto: rene90)

f3pro-design4 (Foto: rene90)

f3pro-design5 (Foto: rene90)

f3pro-design6 (Foto: rene90)

f3pro-design7 (Foto: rene90)

f3pro-design8 (Foto: rene90)

Het scherm

Een netjes scherm wat gelukkig niet hele dikke zwarte randen heeft. Qua gevoeligheid valt het me wel op dat ik hier meer erop moet letten dat ik wat meer kracht zet. Sommige toestellen registreren je vinger al als je er nog een fractie boven zit en dat is bij deze F3 Pro niet het geval. Ik heb meerdere testen gedaan om te kijken of er zwakkere vlakken in het scherm zitten maar dit is niet het geval. Mogelijk dus gewoon een scherm wat net weer wat anders staat afgesteld. In de praktijk went dit wel en heeft het geen effect op het verdere gebruik. 

f3pro-scherm1 (Foto: rene90)

f3pro-scherm2 (Foto: rene90)

Prestaties

5-inch en toch prima hardware, iets wat je gelukkig steeds vaker ziet. Je ziet de MT6735 quad-core processor wel veel terugkomen in de 5-inch budgettoestellen maar zelf heb ik liever iets meer power tot mijn beschikking. Dat zit dus wel goed met de F3 Pro. 

  • Antutu: 32844
  • Geekbench 3: 629 single-core, 2901 multi-core
  • Ice Storm Extreme: 4162
  • Quadrant: 19459

f3pro-antutu1 (Foto: rene90)f3pro-antutu2 (Foto: rene90)

De speaker is met zijn mono-speaker iets te magertjes gekozen. Voor een toestel met deze behoorlijk nette specificaties, is het jammer dat ze het hier net weer laten liggen. Hetzelfde valt te zeggen voor het ontbreken van een notificatieled. Dat is voor mij een behoorlijk minpunt waarbij ik niet snap waarom DOOGEE er nog voor kiest deze niet in te bouwen. 

Alle andere vlakken zijn namelijk wel gewoon op orde zoals de GPS. Een prima fix zonder problemen. 

f3pro-gps1 (Foto: rene90)f3pro-gps2 (Foto: rene90)

Software

Een verkeerde keus wat mij betreft door teveel poespas in de menu's. Een donkere achtergrond kan je nog wel aanpassen met een andere launcher. Wat wel zit ingebakken is de donkere kleur in het menu met de instellingen. Ze willen blijkbaar het gehele toestel deze donkere 'ervaring' meegeven maar ik vind het maar niks. Liever heb ik de keus welke kleur gebruikt wordt want nu irriteer ik me eraan. De extra apps die DOOGEE erop heeft gezet (voornamelijk toetsenborden) zijn bijna allemaal te verwijderen. Alleen een step-counter en Xender niet, jammer.  

Batterij

2200mAh is een beetje aan de krappe kant op papier. Het voordeel daarvan is dat je wel een dunnere telefoon daarvoor terug krijgt. In de praktijk is twee dagen met licht gebruik haalbaar. Wel merk je dat je echt op de max gaat zitten en merk ik zelf dat ik hem elke avond toch aan de lader leg. Een dag met zwaar gebruik zal dan ook wel het maximum zijn wat je van dit toestel kan verwachten. Geen drama dus, maar voor degene die een telefoon met een lange adem zoekt kan je beter even verder kijken. 

f3pro-bat1 (Foto: rene90)f3pro-bat2 (Foto: rene90)

f3pro-bat3 (Foto: rene90)

 

 

Camera

Niet een fantastische camera, maar voor de meeste kiekjes ruim voldoende. Liever had ik hier nog een IMX214 sensor gezien die wat beter kan presteren, maar dan zie je vaak de prijs weer stijgen. 

f3pro-cam1 (Foto: rene90)

f3pro-cam2 (Foto: rene90)

f3pro-cam3 (Foto: rene90)

f3pro-cam4 (Foto: rene90)