Happy Feet 2

De hoofdrolspeler uit Happy Feet 1 is terug. De tapdansende Mumble is volwassen geworden en heeft een zoon, Erik. Die heeft niet zo veel met dansen en zingen, maar toch probeert hij het even. Het lijkt te lukken, maar dan valt Erik en wordt hij uitgelachen. Hij zondert zich af van de rest van de keizerspinguïns en loopt weg samen met zijn oom Ramon en twee vriendjes.

happy feet

Mumble gaat de vier achterna. Als hij ze gevonden heeft in Adélieland wil hij dat ze mee terug gaan naar het Keizerrijk. Op de weg terug naar huis gaat het mis. Het ijs stort in en de keizerspinguïns zitten vast tussen een muur van ijs. De vier pinguïns zijn de enige die nog bij vis kunnen en brengen dan ook zo veel als ze kunnen, maar het helpt niet. De gemeenschap zal het niet redden als ze niet snel geholpen worden.

Gelukkig vinden de vier pinguïns een oplossing. Met de hulp van zeeolifanten en de pinguïngemeenschap uit Adélieland dansen ze erop los om het ijs in beweging te krijgen en in te laten storten. Tijdens deze dans vindt Erik ook zijn eigen dansstijl.

Het duurt allemaal wat lang voordat de film werkelijk spannend begint te worden. De pinguïns uit Adélieland moeten eerst geïntroduceerd worden en ook de zeeolifanten moeten in beeld worden gebracht. Als dat allemaal gebeurd is, is de film al op de helft. Dan stort de boel in en de gemeenschap moet gered worden. Eerst proberen ze zelf de pinguïns te redden, dan halen ze de vriendjes uit Adélieland er bij, vervolgens de zeeolifanten en dan duurt het nog een tijdje voordat het lukt. Ook dit geheel duurt weer te lang. Al met al had de film een stuk korter gekund.

happy feet

De moralen liggen er vrij dik bovenop in Happy Feet 2. Iedereen heeft zijn eigen kwaliteiten, als je iets wil dan lukt het ook en niet te vergeten: zorg goed voor het milieu anders sterven de diertjes. Soms zijn deze moralen wat storend, al zullen kinderen er weinig last van hebben. Desalniettemin is de film wel een aanrader, al doe je het alleen voor de pluizenbolletjes, de humor en de geweldige songs en dito dans die er in zitten.

Als extra's staat er op de dvd een korte documentaire (11 minuten) met wat feitjes over pinguïns en in 'How to draw a pinguin' wordt voorgedaan hoe de beestjes getekend worden. Verder zijn er drie sing-a-longs: 'The Mighty Sven', 'Bridge Of Light' en 'Papa Oom Mow Mow'. Als laatste extra iets dat totaal niks met pinguïns te maken heeft, namelijk een liedje van Tweety en Silvester.