DVD: The New Daughter

De alleenstaande schrijver John James (Kevin Costner) verhuist naar een afgelegen landhuis samen met zijn twee kinderen Louisa (Ivana Baquero, Pan's Labyrinth) en Sam (Gattlin Griffth, Changeling). Waar zijn zoontje Sam nog alle goede moed van de wereld toont om er wat van te maken, gedraagt Louisa zich als de puber die ze is; koppig. In The New Daughter is het aan de orde van de dag.

The New Daughter dvd cover

Natuurlijk is het wennen voor de kinderen om zonder hun moeder - zij wilde liever met haar nieuwe vriend elders een nieuw leven opstarten - in een stad te gaan wonen waar je niemand kent. De eerste reactie is dan ook eigenlijk om alles gewoon stom te vinden. John (Costner) denkt dat dit gewoon een kwestie van tijd is en gunt zijn dochter de mogelijkheid te settelen. 

The New Daughter screenshot

Maar de jonge Louisa (Baquero) wil helemaal niet wennen aan het nieuwe huis en de nieuwe omgeving. Ze vindt school maar niets omdat ze daar gepest wordt en thuis zit haar vader haar steeds op haar nek. Ze besluit er eens op uit te trekken en gaat de omgeving van het nieuwe huis verkennen. Op een avond komt ze onder de modder thuis en laat zich niet uit over wat er gebeurd is. 

Rondom het gezinnetje gebeuren steeds meer onverklaarbare dingen en John wordt steeds alerter; er is iets aan de hand met zijn dochter. Louisa gaat vaak naar buiten naar een mysterieuze heuvel vlakbij hun huis. Deze heuvel was vroeger een ceremoniële begraafplaats en herbergt nog duistere krachten...

The New Daughter screenshot

In The New Daughter zit een vreemde spanning waar je moeilijk je vinger op kunt leggen. Je weet al vrij snel wat er aan de hand is en het lijkt alsof hier in de film aan voorbij gegaan wordt; deze sluimert maar een beetje door. Tot het einde van de film, dat redelijk spectaculair is, blijf je een beetje wachten op de climax die niet lijkt te komen. De sterkte van de film ligt 'm in het einde, hier word je zeker verrast en blijf je met een 'huh'-gevoel achter. Een avondje thriller met The New Daughter? Moet zeker kunnen!