Boek: Freya North - Geheimen... deel je ze wel of niet?

Als fervent lezer moet je niet altijd binnen hetzelfde, vaak je favoriete, genre blijven. Je moet ook eens over de grens kijken en dan kan een chicklit soms wel een lekkere afwisseling zijn, Freya North heeft met Geheimen... deel je ze wel of niet? een boek neergelegd dat voor deze afwisseling zou kunnen zorgen.


Geheimen... wie heeft ze niet?
Joe, de hoofdpersoon in het boek, heeft het op zich niet slecht. Hij woont in een mooi huis, heeft een prima baan en heeft eigenlijk met niets of niemand rekening te houden. Hij is op zoek naar een 'oppas' voor zijn zomerhuis en wanneer Tess zich aandient, neemt hij haar in de arm voor deze oppasjob. Met Tess haalt hij niet alleen die gewilde oppas in huis, maar ook een hele hoop geheimen en onduidelijkheden. Wie is zij eigenlijk en wat houdt ze allemaal voor Joe verborgen? Onderliggend thema is toch wel de vraag of we niet allemaal geheimen in ons leven hebben, en dus ook Joe.

Saaie sympathie
Geheimen... deel je ze wel of niet? is inderdaad een chicklit, toch gaat de vlieger van de 'lekkere' afwisseling, die ik in het intro aanhaalde, niet op voor dit boek. Het leest niet lekker weg, is bij tijd en wijle zelfs saai en zorgt dus niet voor die fijne variatie. Waarom dan toch nog twee sterren, vraag je je wellicht af. Die zijn te danken aan de sympathieke hoofdpersonages uit het boek: Tess en Joe, als ook aan de moeder van Joe. Om haar kun je af en toe nog wel lachen. Daarnaast maken de beschrijvingen van het Engelse platteland het nog enigszins aantrekkelijk. Ze redden het boek van het predicaat 'draak van een chicklit'.

De schrijfstijl van North is echter wel een duidelijk minpunt, het neigt gewoon naar saaiheid en dat is niet wat je van een chicklit wilt. Kortom; Geheimen... deel je ze wel of niet? is niet bijster origineel, leest niet erg prettig, maar redt het op sympathie voor de karakters van een volledige flop. Zo tussendoor is het aardig, maar zeker niet meer dan dat. Als je niet al te hoge verwachtingen hebt, dan is het best te doen.


Uitgever: Boekerij ISBN: 978 90 2255 223 0 Pagina's: 336
Waardering:

Kijk voor meer boeken in Boeken.