CD: Spoil Engine - Antimatter

Vier Belgen en een Hollander spelen in een metalband. Het klinkt als het begin van een slechte grap, maar het is de line-up van Spoil Engine. Het album Antimatter is al wat maandjes uit maar is van zodanige kwaliteit dat wat aandacht hier op FOK! toch echt niet mag ontbreken. Een kwaliteit die er voor heeft gezorgd dat ze tegenwoordig onder de vleugels van Roadrunner Records vallen, na hun debuut te hebben gehad op het kleinere Apache Records.




Wie zich een beeld wil schetsen van het geluid dat de mannen voortbrengen moet denken aan een mix van metalcore en thrashmetal. Het is rauw en bruut. Grof en melodieus. Het is technisch sterke moderne metal die een breed publiek zal aanspreken. Het tien nummers tellende album heeft een erg lekkere titletrack, dat na het inzetten van de gitaren en drums begint met een diepe schreeuwende grunt van Nederlander Nick Tournois en een flink tempo heeft. Een nummer als 'Blindfolded' is rustiger, zonder aan kracht in te boeten. Waar Disturbed een refrein vol 'sickness' heeft, stopt Spoil Engine deze in het midden en einde van 'The New Disease' met de pakkende het pakkende "I can handle the sickness".

Het is een album dat je gerust op repeat kan zetten omdat het keer op keer lekker blijft. Spoil Engine heeft met deze opvolger van Skinnerbox v.07 bewezen dat ze een blijvertje zijn in de metalscene.

Tracklist
01. Pressing on the Overload
02. In the Line of Fire
03. Breathe
04. Antimatter
05. The New Disease
06. Seamless
07. Blindfolded
08. Fallout
09. Not Me
10. Wake Up Call


Label: Roadrunner Releasedatum: Augustus 2009
Waardering:



De officiële website van Spoil Engine
Muziekforum FOK!