Rise of Nations: Rise of Legends

Rise of Nations is een succesvolle RTS die een paar jaar geleden uit kwam voor de PC. Het was een soort mix van Civilization en Empire Earth. Je koos een beschaving en ging daarmee door de geschiedenis van de mensheid met als doel de wereld te veroveren. Dit kon dan door diplomatie, handel en grof geweld. In die trant komt nu de game Rise of Legends. Hoewel deze game zich afspeelt in een fantasy-wereld en er weinig ontwikkeling is krijgt de game toch de naam Rise of Nations mee. Is de game de titel waardig, of mist het toch de charme die Rise of Nations kende?

Rise of Legends speelt zich af in de fantasy-wereld Aio. In deze wereld leven drie rassen redelijk met elkaar in evenwicht. Je hebt de Vinci, een ras van mensen die gaan voor technische ontwikkeling in de gedachte van Leonardo da Vinci. Als tweede heb je de Alin, een ras van mystiek die hun beschaving hebben gebouwd op de elementen zand, vuur en glas. Als laatste zijn daar de Cuotl, een ras uit de jungle met krachten totaal anders dan de Vinci of de Alin. Het evenwicht waar ze in leven wordt alleen verstoord en oorlog is op handen.

In de campaign mode vecht je deze oorlog uit. Je kruipt in de huid van de Vinci Giacomo. Zijn broer wordt voor zijn ogen vermoord door de Doge, ook een Vinci. Alles wat Giacomo daarna wil is wraak op de moordenaar van zijn broer. Deze wraak beslaat de hele campaign die weer is onderverdeeld in drie delen. Je begint met het jagen op de Doge in het land van de Vinci zelf, en je zult dit eerste gedeelte ook vrijwel alleen tegen Vinci vechten. Hierna volgt een oorlog in de woestijn, in het land van de Alin en als laatste trek je de Cuotl jungle in. In elk land zul je ook overstappen op de units van dat land.

Mensen die al Rise of Nations hebben gespeeld zullen weinig moeite hebben om de game te snappen. Hij speelt namelijk voor 80% hetzelfde als zijn voorganger. Er zitten wat lichte tweaks in de gameplay, maar voor de rest is het erg simpel. Heb je geen ervaring met Rise of Nations, dan hoef je niet bang te zijn; de game houdt je handje vast zolang jij dat nodig acht. Daarnaast is de game in easy mode ook voor iedereen te doen. Zo kun je als nieuwkomer deze game prima oppakken.