Perfect Dark Zero

De launch van de Xbox was er niet eentje zoals velen. Tussen alle middelmatige games stak er één met kop en schouders bovenuit. Iedereen weet waarschijnlijk wel over welke game we het hier hebben. Voor de opvolger van de Xbox had Microsoft net zo’n topper als Halo nodig. Het bijna legendarische Rare, al een tijdje in het bezit van Microsoft, zou met een nieuw deel van het geprezen Perfect Dark komen. Is Perfect Dark Zero, net als diens voorganger en Halo een game die men nog jaren zal spelen?

Perfect Dark Zero is een prequel van Perfect Dark. Dit betekent dat het zich afspeelt voor het origineel. Speelde je dus op de Nintendo 64 nog met een aardig volwassen Joanna Dark, nu ren je als tienermeisje door de levels heen. Het is jouw taak om allerlei ongure bedrijven uit te schakelen die uit zijn op (uiteraard) het veroveren van de wereld. Je doet dit echter niet in je eentje. Je vaste radiohulp Chandra en je vader loodsen je vaak door de levels heen en helpen je met je opdracht. Helaas doen ze dit met erg irritante voice-acting waarbij je eerste gedachte is het zo snel mogelijk te skippen. Daar komt bij dat het verhaal sowieso redelijk verwarrend is waardoor je eigenlijk weinig meekrijgt van wat je nou eigenlijk aan het doen bent.

Perfect Dark Zero speelt voor een shooter redelijk goed. Wapens voelen goed aan, de besturing is erg soepel en er zit een lekker tempo in. Je hebt de beschikking over vele verschillende wapens, elk met een tweede schietmogelijkheid, sommigen zelfs met een derde. De wapens voegen allemaal wat toe en zijn in het gebruik ook daadwerkelijk verschillend. Zo heb je een wapen dat een hologram van jou kan projecteren om vijanden af te leiden en kan je weer met een ander wapen de vijand verwarren waardoor deze in één grote waas alles gaat aanvallen wat die tegenkomt. Voor liefhebbers van het origineel: de laptop gun, die je naast volautomatisch geweer ook als sentry gun kunt gebruiken, is ook weer van de partij.

Naast een uitgebreid wapenarsenaal beschikt Joanna ook over de meest wilde rollen en duiken, elk uit te voeren met een simpele druk op de linkerschouder knop. Gewoon springen behoort helaas niet tot één van je acrobatische capriolen, maar toegegeven, je mist het niet echt.