Scaler

Naast de standaard spring/ren/vecht platformactie zal je ook je kunsten moeten vertonen als professioneel vine skater. Door de vines zijn er andere gedeeltes van de levels te bereiken waar je anders niet komt. Naast de functie om andere locaties te bereiken, kan je door de vines ook je Energy Bomb-balk en balletjes vullen. Als er een balk vol is, zal er een balletje verkleuren dat aangeeft dat je een Energy Bomb kan uitvoeren. De Energy Bomb zal alle in de buurt zijnde vijanden en containers raken en waarschijnlijk vernietigen.
<\/center>
In sommige levels zul je ook de mogelijkheid hebben om te transformeren als je dit geünlocked hebt. Zo is het mogelijk om te transformeren in een andere hagedis, die ballen kan gooien of neerleggen en tot ontploffing kan brengen. De mogelijkheid om de ballen tot ontploffing te brengen, zal in de levels van pas komen om in de weg liggende rotsblokken uit de weg te ruimen.
<\/center>
Naast de transformaties zal je in andere levels als een railshooter je doel al schietend moeten halen. Op de rug van je gevleugelde vriend zal je verscheidene tegenstanders of maar één moeten verslaan om zo het ei van dat level te unlocken. Ook zal je als een bal moeten racen in tijdsritten om zo je level te volbrengen.