CD: Various - 1992 Is 4 You!

1992 Is 4 You! is één van de populairste feesten op het gebied van houseclassics. Daarom heeft organisator B2S besloten om DJ Stanton een compilatie samen te laten stellen met de grootste klappers uit de begintijd van de house. Let's go back in time!


In 1992 raakte de populariteit van housemuziek in een stroomversnelling. Een deel van de producers en dj's gingen hun eigen weg en maakten de muziek steeds sneller en harder. Dat was de aanleiding voor de splitsing van housemuziek in mellow en hardcore. In de jaren daarna volgden er nog veel meer (sub)varianten en tegenwoordig is elke plaat wel in een eigen hokje te plaatsen.

Op deze cd vinden we een keer geen "standaardnummers" als 'Pullover', 'Rubb It In' en 'The Ultimate Sedcution', maar tracks die niet of nauwelijks op compilatie-cd's terug vindt terwijl ze daar eigenlijk niet op mogen ontbreken. Wat betreft originaliteit scoort deze cd dus meteen al punten! Het mixwerk van beide schijfjes zit erg strak in elkaar. Stanton weet de tracks vlot door te mixen, wat een groot pluspunt is.


Wie in het boekje kijkt bij de producers ziet dat achter de aliassen veel bekende namen verborgen zitten. Michel de Hey, Ferry Corsten en Patrick van Kerckhoven zijn een aantal namen die vandaag de dag nog steeds tracks produceren en achter de decks staan, zij het in verschillende stromingen. Ook dj Rob, Lenny Dee en Tellurian zijn bekende namen die je tegenwoordig nog op de hardere dancefeesten tegen kunt komen.

Stanton gaat met 1992 Is 4 You! terug naar de roots van de housemuziek. Met 37 platen uit de periode 1990–1993 word je meegenomen op een trip langs het begin van een typisch Nederlandse muziekstroming. Een prachtcompilatie voor iedereen die begin jaren negentig stond te raven in de clubs, maar ook zeker meer dan de moeite waard voor iedereen die deze tijd gemist heeft en het wil beleven. Blijft er één kritiekpuntje over: beide cd’s duren maar een uur en dat is veel te kort. We want more!


Label: Mid-Town Releasedatum: Augustus 2008
Waardering: