Boek: Dilemma doodstraf - Reed Arvin

Aanklager Thomas Dennehy heeft jaren geleden twee verschillende mannen voor één moordzaak laten veroordelen tot de doodstraf. Inmiddels zijn de beschuldigden geëxecuteerd.

Enkele jaren later staat Dennehy opnieuw voor de opdracht om de doodstraf te eisen. Plots duikt er een onbekende op welke verklaart de schuldige te zijn van de eerdere moordzaak. Heeft Dennehy de juiste man laten beschuldigen? En wie is de uit het niets opduikende predikant?



Deze thriller van Arvin Reed blijkt een heerlijk boek te zijn om te lezen in de kleine uurtjes voor het slapen gaan, of andere momenten dat je tijd hebt om er echt even voor te gaan zitten. Houd er echter wel rekening mee dat er op deze manier weinig tijd voor slapen overblijft. Eenmaal in het boek, kom je er niet makkelijk meer uit.

Arvin Reed weet zijn lezer te boeien op een eenvoudige manier. Het verhaal is niet ingewikkeld, maar zit zeker wel goed in elkaar.
Het boek bevat de spanning die nodig is om een boek goed te noemen, en de personages zijn zo omschreven dat het haast bekenden lijken te zijn. Aan het eind van het boek heb je zelfs het idee dat je in hun gedachten hebt kunnen kijken. Hun ideëen hebt zien ontvouwen en hun denkwijze kunt voorspellen.


Na een zoektocht via zoekmachines op internet, viel het me op dat Reed regelmatig wordt vergeleken met John Grisham. Nadat ik het boek uit had, kon ik dat helemaal begrijpen. Het is echter niet zo dat de schrijfstijl werkelijk verwarrend zou zijn met Grisham. Men moet de kwaliteit wel bedoelen.

Het verhaal bevat een goede opbouw, de spanning blijft lang doorlopen en mondt uit in een climax. Echter, het "verhaaltje" is nog niet uit na de climax. Er is een nasleep... een onverwachte wending welke het boek compleet weet te maken.

Arvin Reed heeft gedebuteerd met zijn boek 'de laatste wil' wat meteen een bestseller werd. Van zijn hand is verder nog het boek 'het laatste afscheid'.



Uitgever: Uitgeverij van Holkema & Warendorf ISBN: 90 269 8492 8 Pagina's: 311 Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!