DVD: Wilko Terwijn - Stand-up 2005

Afgelopen december leverde Wilko Terwijn voor de derde keer een soort alternatieve oudejaarsconference ten tonele. Vorig jaar leverde zijn optreden niet al te beste kritieken op, maar misschien heeft Terwijn geleerd en zichzelf verbeterd. Wilko Termijn Stand-Up 2005 werd al eerder door RTL5 uitgezonden en is sinds kort door CNR ook op DVD uitgebracht.

Laat ik maar gewoon eerlijk zijn: vorig jaar had Wilko Terwijn het niet onder de knie en dat is dit jaar wel iets beter. Het is weliswaar een lange reeks met grappen waarbij je al snel het gevoel hebt dat je ze al eerder in de kroeg hebt gehoord, maar Terwijn weet wel leuke vergelijkingen te leggen en zijn keuze voor originele onderwerpen levert vaak een glimlach op. Het publiek is niet altijd even enthousiast: het applaus komt soms maar moeizaam op gang, maar vooral bij de wat groffere opmerkingen gaat de zaal (naar mijn mening veel te snel) plat.




Wat eigenlijk nog het meest kwalijk is, is dat er overduidelijk gerommeld is met de geluidsband. Na grappen die niet overkomen bij het publiek hoor je wel dat het publiek lacht, maar als je goed de zaal inkijkt, dan zie je dat iedereen bijna bewegingloos op zijn stoel blijft zitten. Onbegrijpelijk. Ook mist het begin van de show; als je de DVD opzet en via het menu bij het begin begint, dan staat Wilko al op het podium en zit de sfeer er blijkbaar al goed in. Zou er met de beelden zijn geknoeid? Ik kan het allemaal niet bewijzen, maar het ziet er bijzonder ongeloofwaardig uit.




Op de DVD vinden we, naast de oudejaarsshow, ook nog een optreden van Wilko Terwijn in de Melkweg in Amsterdam. De beeldkwaliteit van de DVD is dik in orde, maar met het geluid is het niet altijd even goed gesteld; alles is goed te verstaan, maar het geluid loopt vaak net niet synchroon met de beelden. Voor de gewone kijker misschien niet storend, maar als je er op gaat letten is het behoorlijk irritant.

Wilko Terwijn is blijkbaar gegroeid sinds zijn vorige oudejaarsoptredens. De Stand-Up 2005 is geen succesverhaal en bevat nog teveel niet-leuke stukken om echt een leuke avond te hebben, maar als je houdt van kroeghumor en groffe beledigingen dan zou je toch nog wat lol kunnen beleven. Maar is dat de 20 euro waard die men er voor vraagt? Ik zou zelf zeggen van niet; tenzij je een echte fan van Wilko Terwijn bent. Anders zou ik je gewoon adviseren om deze show eens te bekijken via de website van RTL5, want daar is deze show gratis te bekijken.



Label: CNR Releasedatum: 28 januari 2006
Kijkwijzer: Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!