Gadgets/Digital: USB Producten

Alle producten zijn erg makkelijk in gebruik. Het is ideaal om documenten op te slaan en bijvoorbeeld elders op een pc te tonen. Of zelfs om programma's over te hevelen naar een andere pc. Of gewoon als extra drive voor je eigen pc!

Favoriet van de drie is wel het USB-horloge. Je hoeft voor dit horloge geen losse USB-kabel mee te zeulen, want die zit subtiel verwerkt in de polsband. Het kabeltje is ongeveer 2 cm lang en mocht je toch verlenging nodig hebben zit er nog een verlengkabeltje bij.


Helaas is het model wat te grof en mannelijk voor mij, maar zouden ze een damesmodel hebben dan zou deze me zeker aanspreken. Het uiterlijk van het horloge is erg mooi in een geborstelde "RVS look". Het enige waar ik me aan stoor is dat er met grote letters USB op het gespje van de band staat in witte letters. Verder is het absoluut een plaatje. De horloge is plug & play voor XP en er is een driver voor Windows 98 bijgevoegd op CD. De bestanden zijn te beveiligen met een wachtwoord.

Het meest handige om mee te nemen, bijvoorbeeld als sleutelhanger, is wel de Swiss Memory. Het is lekker klein, slechts een centimeter of drie groot en natuurlijk is het altijd handig om een nagelknippertje en vijl bij je te hebben als vrouw zijnde. Nadeel is dat je tegenwoordig in het vliegtuig geen mes meer in je handbagage mag meenemen, dus dat is dan wel weer jammer. Het is het overbekende Victorinox-mesje, maar dan als extra een USB-drive. Ook in gebruik is hij wat makkelijker, want de stick is uit de houder te halen, zodat je hem ook makkelijk kan gebruiken voor lastigere USB-poorten. Ook hier zit een extra kabel bij om eventueel in de pc te laten zitten om deze makkelijker bereikbaar te maken. Ook deze is te voorzien van een wachtwoord ter beveiliging.

De pen heeft dezelfde handigheidjes, maar deze vind ik veel te grof en lomp. Ik heb begrepen dat er een smallere versie komt en dat lijkt me een betere optie. De pen is namelijk veel te dik om prettig mee te schrijven en om zo even in je zak mee te nemen. De drive zit wel handig verwerkt in het bovenste deel van de pen. Je draait de pen dus open, zoals je zou doen om de vulling te vervangen en daar bevindt zich de stick.

Voor meer USB-producten of informatie kijk op de website van USB-Hype.