Boek: Waarom Nederland nooit een finale van Duitsland zal wi

Mik Schots schrijft in een vlotte, herkenbare en humoristische stijl. Zeker voor degenen die zich 1974 en 1978 nog goed kunnen herinneren, zitten er veel bekende anekdotes bij. Maar ook de meer recente toernooien, inclusief Portugal 2004 komen uitgebreid aan bod. Natuurlijk vergeet hij ook de vaderlandse competitie niet. Tussendoor vlecht hij de politieke situatie in Nederland, van Paars via Fortuyn tot Balkenende.

Zijn analyses, die typerend en raak zijn, hangt hij op aan de positieve en negatieve eigenschappen van 'de Nederlander in het algemeen' en dan natuurlijk specifiek van de Nederlandse voetballer en de Nederlandse politicus. Iedereen die het boek leest, zal 'de Nederlander' (maar dus ook zichzelf) erin herkennen. Neem alleen maar het Nederlands elftal: bij een overwinning hebben 'we' gewonnen, bij een nederlaag hebben 'ze' verloren.

Hij schuwt niets: buitenlanderproblematiek, Fortuyn, politieke en voetbalschandalen, alles komt aan de beurt. Kortom, een zeer vermakelijk boek om te lezen!



Paperback | 144 Pagina's | A.W. Bruna Uitgevers | 2004
ISBN: 9022989216 | ¤ 12,50