Interview: Humberto Tan

Voel je jezelf bevoorrecht om het vak te mogen uitoefenen waar miljoenen mensen (mannen?) alleen maar van kunnen dromen?
Het is precies zoals je 't zegt. Het is een droombaan. In volle stadions naar de mooiste sportwedstrijden kijken en daarna nog met de sporter zélf er over kunnen praten ook. Perfect.

Het is algemeen bekend dat de sfeer bij Studio Sport een tijd lang niet al te best was. Mart Smeets heeft je in een aantal columns toch redelijk aangevallen. Accepteer je zoiets of stap je direct op hem af om hem ermee te confronteren?
Mij aangevallen? Heb ik niet gelezen of gehoord? En als het wél zo was en ik zou de kritiek van een directe collega ongefundeerd vinden, zou ik hem óf haar er zeker op aanspreken.

Is Mart Smeets echt zo vol van zichzelf of zijn dat alleen verhalen die de rondte doen? Of is Mart Smeets gewoon echt een aardige vent, leuk om mee om te gaan? Heb je veel aan hem gehad toen je begon bij Studio Sport?
Mart is een aardige vent waar ik prima mee om kan gaan. We hebben vaak lol samen en daarnaast zit hij natuurlijk mooie vol verhalen door zijn jarenlange ervaring in de Sport (al sinds begin jaren zeventig bij Studio Sport!!).

Welke voetballer zou je nog 'ns een keer een panna willen geven?
Al zou ik het willen, maar het zou me waarschijnlijk niet lukken. Ik ben niet technisch genoeg. Maar als ik het wel zou kunnen? Doe maar Zidane of welke doelman dan ook, want dan is het meteen een doelpunt!

Wat was je grootste blunder tijdens het presenteren van Studio Sport?
Ik heb wel eens geroepen tijdens een zondagmiddaguitzending: "welkom terug op de Grebbenberg, eh Vijverberg natuurlijk". Niet echt heel schokkend, maar
zo doods was het toch echt niet bij De Graafschap..

Welke sporter zou je wel willen verdedigen bij een rechtzaak?
Ik ben meester in de rechten, maar het recht niet meer meester, dus ik zou de sporter een andere advocaat aanraden om zijn of haar belangen te behartigen.

Wat was het leukste interview dat je je kan herinneren?
Het moeilijkste interview was een gesprek met de voorzitter van het Italiaans Olympisch Comité over nandrolon. Een vrij technisch onderwerp, met een enorme tijdsdruk en het moest in het Italiaans. Gelukkig ging het goed en daarom was het moeilijkste ook het leukste interview.