Preview: Lowlands 2003

Welke acts mag je, volgens de FP-crew, echt niet missen? Flipneus, Dr.E, TripleM en Lizardtattoo geven hun mening:

De keuzes van Sander (FLIPNEUS)
Vrijdag
1. Electric Six - Electric Six is onwijze feestband die met hun geweldige mix van disco en rock er altijd een geweldig feestje van maken.
Electric Six speelt om 18.30 uur op de Higher Ground.

2. The Coral - Lekkere Britpop waarop je lekker kunt chillen, maar ook lekker op kunt dansen.
The Coral speelt om 15.30 uur in de India.

3. Interpol - Dromerige rock. Jammer dat deze band zo vroeg speelt. Dit moet je in het donker in de grasheuvels van de Alpha kunnen horen. Zou een goede afsluiter zijn geweest. Desalniettemin kijk ik enorm uit naar dit optreden.
Interpol speelt om 17.30 uur in de Golf.

Zaterdag
1. The Polyphonic Spree - Deze mannen hebben een van mijn favoriete platen van het jaar afgeleverd met "The Beginning Stages Of". Ik ben erg benieuwd hoe dit live zal klinken.
The Polyphonic Spree speelt om 13.45 uur in de Golf.

2. Goldfrapp - Een aanrader van mijn vriendin. Als je een vrouw hoog wilt horen zingen (en dan bedoel ik ook echt HOOG), dan moet je dit zeker gaan checken.
Goldfrapp speelt om 19.00 uur in de Golf.

3. Guano Apes - Komt een beetje ongelukkig uit met Goldfrapp, maar ik heb een onwijs emotionele band met deze band. Bovendien is Sandra een rasechte performster en weten de Guano Apes altijd een dijk van een show neer te zetten.
Guano Apes spelen om 19.30 uur in de Alpha.

Zondag
1. Audio Bullys - Deze heren staan verdomme veelste vroeg geprogrammeerd. Dit was voor mij een perfecte afsluiter geweest van Lowlands 2003, maar het mag niet zo zijn. Dat zal mij echter niet beletten om flink uit mijn plaat te gaan!
Audio Bullys spelen om 19.00 uur in de Bravo.

2. Feeder - Konden mij als opener van de Alpha in 2000 niet echt overtuigen, maar door hun nieuwe CD ben ik bereid hen een tweede kans te geven.
Feeder speelt om 15.30 uur in de Golf.

3. 2 Many DJ's - Vielen vorig jaar een beetje tegen, ik hoop dat ze dit jaar een betere show neer zullen zetten. Dat deze broertjes de meest vreemde platen met elkaar kunnen mixen hebben ze al vaak genoeg bewezen.
2 Many DJ's spelen om 01.00 uur in de Bravo.


De keuzes van André (Dr.E)
Vrijdag:
1. Saybia - Stonden vorig jaar al op Lowlands in één van de kleinere tenten. Een album en een optreden op Pinkpop 2003 verder, mag deze Deense band het nu in de Alpha proberen met hun schitterende gitaarliedjes.
Saybia speelt vrijdag om 18.00 uur in de Alpha tent

2. Electric Six - 'Ranzige discopunk' wordt hun muziek genoemd op de Lowlands site. Geen idee wat dat inhoud? Luister dan eens naar hun nieuwe single: Gay Bar. "I've got something to put in you!" Kan een leuk feestje worden...
Electric Six speelt om 18.30 uur op de Higher Ground

3. Kamagurka - Naast cartoons tekenen, doet deze man ook aan podiumkunsten. Absurdisme wordt het genoemd. Als zijn cartoons de kwaliteit van deze voorstelling weer geven, dan wordt het gegarandeerd buikpijn van het lachen.
Kamagurka speelt om 21.15 uur in de Juliet.

Zaterdag
1. Don't Try This At Home - Jackass 'in het echie'. Gegarandeerd spektakel met Steve-O en zijn kornuiten. Ooit iemand op een podium zijn billen aan elkaar zien piercen?
Steve-O & Jackass crew spelen om 14.15 uur in de Dommelsch.

2. Coolpolitics - Lowlands lijkt niet de meeste geschikte plek voor een politiek debat; toch is er plaats voor gemaakt. Onder meer Femke Halsema (GroenLinks), Boris van der Ham (D66) en Jan Marijnissen (SP) gaan in debat met Def P (Osdorp Posse) en Remi Tjon Ajong (Green Lizard), onder leiding van Theo van Gogh. Dat wordt vuurwerk!
Coolpolitics vindt plaats om 12.15 uur op de Higher ground.

3. F33l3r - Veelbelovende Nederlandse band met Amerikaans geluid. Vergelijkingen met Pearl Jam zijn snel gemaakt, maar wie daar doorheen prikt hoort een compleet eigen geluid.
F33l3r speelt om 19.00 uur in de India.

Zondag:
1. Foo Fighters - Deze band is DE headliner van Lowlands 2003. Dave Grohl en de zijnen weten als geen ander hoe ze een formidabele rockshow neer moeten zetten, en dat zullen ze dan ook zeker doen.
Foo Fighters spelen om 20.15 uur in de Alpha.

2. Staind - Duistere alt.metalband gaat op zeker indrukwekkend presteren. Aaron Lewis weet als geen ander zijn emoties de vrije loop te laten gaan in zijn teksten. Komt dat zien.
Staind speelt om 19.45 uur in de Dommelsch.

3. The Datsuns - Veel over gelezen, veel over gezien, maar nog weinig van gehoord. Wordt eens tijd, denk ik. Vadsige rock & roll, niet te missen.
The Datsuns spelen om 17.30 uur in de Golf.