Game review: Ratchet and Clank

Graphics

Grafisch is het spel subliem. Alle 18 planeten zijn verschillend en zeer gedetailleerd in cartoonstijl weergegeven. Of je nou als Ratchet zwemt, loopt of vliegt op een mooie planeet met bomen, bloemen en vlinders, of als Clank rondhuppelt op een andere zwaar vergiftigde planeet, je blijft je ogen uitkijken.

Ook de spelfiguren en vijanden (en er zijn er genoeg) zijn tot in de puntjes verzorgd. De animaties van Ratchet and Clank zijn mooi en vloeiend.

Een minpuntje is de beweging van de camera. Hoewel het maar zeer zelden gebeurt dat de camera niet goed meedraait met de spelfiguren moet het toch genoemd worden. Een enkele keer word je aangevallen door een vijand terwijl je hem niet hebt gezien en dit kan soms vervelend zijn.

Geluid

Het wordt langzaam saai maar ook de geluideffecten van het spel zijn tot in de puntjes verzorgd. Alle dialogen kunnen worden gesproken in diverse talen (eventueel ondertiteld).

De muziek is goed, maar niet geweldig. Hoewel de muziek prima wordt gebruikt om de sfeer van een omgeving of planeet weer te geven gaan sommige deuntjes na een (lange) tijd toch wel iets te bekend in de oren klinken.