Heerlijke strijd om Moto2-zege Misano, Van den Goorbergh onderuit

Ook in de Moto2 is zondag de Grand Prix van Emilia-Romagna verreden, nadat men dit weekeinde oorspronkelijk in Kazachstan en daarna in India zou rijden, twee races die niet door konden gaan. Op het circuit van Misano werd wel geracet, net als twee weken geleden, maar bij beduidend meer aangename omstandigheden.

Op poleposition stond Aron Canet, met Joe Roberts en Tony Arbolino naast zich. Celestino Vietti, Jake Dixon en Fermin Aldeguer stonden op rij twee, voor WK-leider Ai Ogura, Zonta van den Goorbergh en Dennis Foggia. Van den Goorbergh begon niet geweldig en al vrij snel was het helemaal klaar: hij ging onderuit.

Arbolino nam ondertussen de leiding, waarbij Vietti en Canet een beetje konden volgen. Dat trio vormde in de ronden erna de kopgroep, Ogura en Aldeguer keken van een afstandje toe. Canet en Vietti sloten aan bij Arbolino en met drie ronden te rijden was het Canet die de leiding in de race overnam.

Arbolino sloeg niet veel later echter weer terug en pakte zelfs een kleine voorsprong in de slotronde. Een paar bochten voor het einde ging het toch nog fout voor Arbolino: met een onwelwillende versnellingsbak ging hij veel te wijd in een bocht, waardoor Vietti en Canet er onderdoor kwamen. Vietti kwam vervolgens uit de slipstream en pakte met een paar millimeter voorsprong de winst, voor Canet en Arbolino.